Followers

Thursday, 15 January 2009

.:scoliosis:.


tadi akak aku call dia bgtau yg dia operation 10hb ni.. dia menangis2 ckp ngan aku maybe dia takut plus rasa sedih pikir saper yg nak jaga anak dia yg baru 8 bln tu nanti.. aku pun sedih gak aku tak sanggup dah tgk dia sakit.. so aku pikir jln terbaik maybe buat OP kotbefore it getting worse.. kitorang satu family mulanya tak bg dia buat OP tu tp kita tak tau mcm mana dia menanggung kesakitan tu cuma dia je yg tau...

aku pun rasa dia mungkin tak tak sanggup menahan dah kesakitan tu.. tulang belakang dia makin bengkok lepas dia besalin aritu.. sampai masa pregnant tak boleh jln berminggu2 sbb kata doktor dah effects kat saraf kat kaki dia yg menyebabkan kejang...kesian kat dia..tah la kadang2 tgk dia aku mesti sedih tp tak nak tunjuk nanti dia lagi sedih.. aku pun tak tau penyakit ni penyakit keturunan ke apa tp so far dlm family kitorang mmg dia sorang je sakit mcm tu.. tak tau apa punca sebenar tulang dia makin hari makin bengkok sejak umur dia 19 thn lagi... skrg dah 8 tahun
aku pun mula2tak tau langsung pasal penyakit ni tp bila dah kena kat akak aku aku pun dah bnyk la gak knowledge pasal scoliosis ni melalui internet.. aku sedih sgt cuma tuhan je yg tahu tak tau nak buat pe selain dari doakan keselamatan dia dan bg dia semangat disamping tlg tgk2 kan anak dia yela OP ni kira major OP yg maybe akan ambik masa selama 6 bulan utk dia pulih sepenuhnya dan berjalan mcm biasa...itu pun depends on kekuatan dan semangat pesakit tu sendiri... aku harap dia selamat...plz pray for her :(


SCOLIOSIS

Scoliosis ialah istilah perubatan yang merujuk kepada keadaan tidak normal di mana tulang belakang seseorang itu membengkok ke kanan atau ke kiri, atau boleh juga ia berpusing. Jika dilihat pada x-ray dari sudut hadapan, tulang belakang seorang pesakit scoliosis akan membentuk lebih kepada huruf ‘S’ atau pun ‘C’ berbanding bentuk lurus pada orang normal.

Monday, 12 January 2009

.:weekend project:.

tis coming tuesday 13 Jan, birthday bos aku so aku ngan budak2 opis sepakat nak sambut birthday dia .. aku dah order kek tp aku tak tau nak bawak pe selain dari kek so i've decided to make some agar2 nak buat ari isnin balik keje confirm2 aku malas so aku buat la weekend ari tu then letak dalam fridge.. nasib baik la husband aku rajin nak menolong sama so ni lah hasil keje kitorang entah la sedap ke tak sbb ni first time aku buat agar2... nanti ari selasa kita rasa k... hehehehe
sajer tambah warna2 skit konon2 to make more tempting la kan :)


ni la aksi hubby aku bila aku nak snap gambar... apa pun thanks to him sbb tlg aku menjayakan weekend project aku ni 
 

.:hobbies:.

skrg hubby aku dah ada hobby baru.. main badminton kat Dewan serbaguna kat KLIA, every saturday night mesti pegi main, aku la yg boring tak dapat dah nak kuar jalan2.. nak kuar je mesti kena balik awal before 7... last weekend aku boring sgt aku pun terjebak gak ikut dia pegi main badminton.. mcm biasa la takde keje lain, snap gmbr2 dia tengah main badminton..


and as for me..
hobby aku skrg ni membaca buku.. memandangkan aku takde pe sgt nak buat kat rumah, bukan ada benda nak buat pun nak kemas rumah tak selerak almaklum la aku dok ngan mak mertua dan takde saper2 kat rumah tu cuma ada mak ngan bapak mertua aku je... 

skrg aku rajin baca buku motivasi hasil tulisan Dr. H.M Tuah Iskandar al-Haj entah kenapa bila baca buku dia rasa mcm nak baca lagi... nak baca novel boring lagipun buku ni at least boleh bagi aku panduan dan pengajaran skit2 walaupun bukan semua yg ditulis aku praktikan tp aku rasa aku lebih faham dan sedar banyak benda yg aku kena pelajari dalam alam rumahtangga bukan setakat kawin je tp kawin pun kena ada ilmu2 rumahtangga gak cewahh.. 


Monday, 5 January 2009

.:induksi khusus:.

21 Dec ari tu aku kena g induksi khusus 3 ari kat pulau pangkor dah lama giler aku tak pegi pulau pangkor rasa nya dah dekat 5 tahun kwn2 aku yg tak penah pegi excited giler so aku pun tumpang excited la.. hehehehe kitorang pegi ramai2 lak tu.. ok la tp penat giler mengusung beg dari jeti lumut nak sampai ke resort tu... nasib baik 3 ari je hehehe
 
dalam feri fieda, didie, aku


ni gambar kat tepi pantai depan resort
sampai2 terus kawan aku ajak pegi tepi pantai ambik gambar
 

Kump Nullisecondus
(LDK)





dalam kelas dgn didie

 

Public Speaking
 

Friday, 2 January 2009

.:new year 2009:.

pejam celik2 dah masuk 2009 rasa sekejap sgt 2008 tp full of meaningful memory to me.. yg tak best nyer we're getting older hahaha tp tak pe jiwa tetap maintain muda... cuti aritu tak tau nak buat pe, ingat nak ajak hubby g sambut new year eve tp dia tak nak dah tua katanya malas .. so kitorang pun plan nak g tgk wayang citer bedtime stories pg alamanda jer pun malas nak turun KL budget kat alamanda tak ramai org la rupanya sama jer, pegi2 seat dah full tinggal seat depan jer taknak aku kang pening.. terpaksa la tunggu sampai kul 4.50 smtra tu kitorang pun jejalan dan makan2... dah seronok2 then end up wit rasa besalah sbb balik2 tu tgk2 my mum in law demam satu hari tak makan baring je.. sian lak tp apa pun aku attach gmbr kitorang kat sini ..

tgk Bedtime Stories


makan-makan kat johnny's
 


.:dummy blogger:.

tgk sume org dah ada blog aku pun nak gak ada blog sendiri... tap tak pandai sgt nak create ni pun kira boleh la.. so for those yg dah expert tu sudi2 la ajar aku k... :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...