Followers

Friday, 20 February 2009

.:Menjawab First Tag:.

.: ini cuma gambar hiasan tidak ada kena mengena dgn tag di bawah harap maklum:. 


  Name TAG = Only God Knows Why Rules:Put your i-Tunes, Windows Media Player, etc. on shuffle.For each question, press the next button to get your answer. YOU MUST WRITE THAT SONG NAME DOWN NO MATTER HOW SILLY IT SOUNDS TAG to 10 friends. Everyone tagged has to do the same thing. Have fun!!! 

(1) If someone says 'ARE YOU OKAY' you say? Aku lebih tahu - Mila
.:boleh tak aku jawab mcm ni? (sbnrnya aku tak tau nak letak lagu pe)

(2) How would you describe yourself? Laskar Pelangi - Nidji .:Menarilah dan terus tertawa Walau dunia tak seindah surga Bersukurlah pada yang kuasa Cinta kita di dunia .:aku suka lagu ni dan harap aku dan hidup ku seindah pelangi... huahuahua  

(3) What do you like in a guy/girl? tercipta untukku - Ungu 

.: suka org yg diciptakan utk akula of course Mr.Hubby  

(4) How do you feel today? Dwarves - Monday blues .:aku pun tak tau lagu ni sebenarnya.. hehehe 

(5) What is your life's purpose? money,money - poetic ammo .:mata duitan tul aku ni.... *fyda jgn lupa teman aku pg shopping tau... nanti aku teman ko lak :)

(6) What's your motto? Stronger - Britney Spears .: Now i'm Stronger than yesterday... (Trying to be... sbnrnya) 

(7) What do your friends think of you? umbrella-rihanna .:Know that we'll still have each other..You can stand under my umbrella . yeke aku cam ni?

(8) What do your parents think of you? Born Stubborn - Sepultura .: i guess so.. :)

(9) What do you think about very often? my destiny - Christina Aguilera .:Baby, you're my destiny You and I were meant to be With all my heart and soulI give my love to have and hold And as far as I can see You were always meant to be My destiny... ( jiwang karat lak aku ni...)

(10) What is 2 + 2? purest of pain - son by four .:ni menjawab soklan tak? blur aku.. janji ada no 4 kira bolehla..  

(11) What do you think of your best friend? You're Beautiful - James Blunt .:best frenz aku sume cantik2.. so sesape yg rasa dia bestfren aku tu dia cantik la :)  

(12) What is your life story? my happy ending - avril lavigne .:happy ending la hendaknya...  

(13) What you want to be when you grow up? mama - spice girls
.: grow up?? tak grow2 lagi ke ni.... just want to be a good mum.. hehehe berangan jap :)  

(14) What do you think when you see the person you like? Look At Me Now - Akon .:aku nak dia tgk aku gak...

  (15) What will you dance to at your wedding? Shall We Dance - J.Lo .:aku suka citer tu, lagu2 dalam tu... & especially suka bangat skirt2 yg J.Lo pakai :)

(16) What is you hobby/interest? The Day You Went Away - M2M .:sbnrnya ni lagu wajib aku kat Karoke... so kira hobby aku la tu...

(17) What is your biggest fear? I Thought I Lost U - Miley Cyrus .: don't want to lost him ever... 
(18) What is you biggest secret? Nobody Knows -Nelly .:Secret is still the secret  

(19) What do you want right now? Miracle - Foo Fighters .:aku rasa semua org tau kot apa dia..... doakan aku tau... 

(20) What do you think of your friends? Crazy - K-Ci & Jojo .: bukan gila ye tp giler2 ...  

(21) What will you post this as? Only God Knows Why - KidRock .:Still I ain't seen mine No I ain't seen mine So I think I'll keep on walking With my head held high I'll keep moving on and only God knows why (Tajuk yg takde kena mengena kan... lantak la...) PERSON TO TAG: memandangkan org2 yg dalam blog aku sume dah kena tag so aku tak tag saper2 la...selamat la korang..

Tuesday, 10 February 2009

.: dinner opis hubby @ Tenji Japanese Buffet:.

hari jumaat lepas aku mintak kat bos nak half day sbb nak pegi dinner opis hubby kul 6.00 ptg tu.. nasib baik dia bagi.. balik2 sampai nilai terus pg blow rambut.. siap2 kul 4.30 kuar rumah.. dinner tu kat Tenji Japanese Buffet Restaurant kat Solaris Mont Kiara dekat ngan tol jln duta.. sampai kat situ dalam kul 6.00 dah ramai dah yg sampai... opis hubby aku staff dia tak ramai, tp dinner tu campur ngan kontraktor dan supplier skali.. kebanyakannya cina berapa kerat je melayu... restaurant ni makanan dia lebih kurang mcm last year gak.. cuma tahun lepas kat chinese restaurant tahun ni kat japanese retaurant lak..tp tis year tmpt dia lagi best...

 


ni gmbr masa on the way nak pegi aku tgkp gmbr sendiri dlm kete, takde keje nak buat lepas tu jln jem aku siap tetido lagi.. tau2 dah sampai dkt jln duta dah...



ni gambar restaurant nyer kat luar restaurant 


aku ngan hubby posing2 dulu sblum masuk dlm restaurant tu... yg lain2 dah masuk dulu dah aku ajak hubby gi snap2 gmbr dulu

 

ni gmbr2 tengah makan hubby aku makan tak ingat dunia.. ambik sekali bnyk2 mcm tak leh ambik lagi dah padahal nyer nak ambik2 la even seratus kali pun...bukan nyer tak leh ambik dah, 

aku lak tak abis2 makan aiskrim hagen daaz ngan cake kat situ, ambik awal2 nanti bila dah ramai org alamatnya kena beratur panjang la.. cake ngan dessert dia punya la bnyk sampai tak tau nak ambik mana satu pastu aku makan salmon, salmon dia mmg sedap hubby yg tak suka pun jadi suka lak mkn... mmg puas hati la dinner kat sini tahun ni lagi best dari tahun lepas.. 
  yang ni gmbr lucky draw utk angpow.. ada 12 keping angpow dlm nyer ada RM100.. hubby aku dpt la satu angpow jadi la dari tak dapat pape kan..

 
utk lucky draw hadiah lak kitorang dpt no 1 hadiah yg paling mahal tp disebabkan hamper tu dalam dia ada arak ngan ginseng2 cina kitorang terpaksa la tukar ngan cina bagi kat diorang hamper kitorang tu dan kitorang ambik set pinggan mangkuk....




whatever pun we really enjoy the dinner.. and hoping that next year hubby's bos buat kat tmpt yg lagi sempoi...:)

Thursday, 5 February 2009

.: UiTM memories:. ~sempena bulan kasih syg~

tetiba teringat memory masa kat Uitm dan semua kwn2 aku yang sama2 susah senang .. aku jadi rindu bila teringat kenangan2 masa kat hostel dulu2... kejap je rasa tis year dah masuk 9 tahun friendship kitorang... dan masih kekal walaupun tak slalu jumpa dan dah jarang contact ye la masing2 busy dgn life sendiri..tp aku tetap ingat korang...

 
yg ni gmbr aku kak shida dan aisyah kitorang satu bilik dari part 1 sampai la abis belajar... kenangan kita tidur sebantal makan maggi kongsi semangkuk mmg takan aku lupa sampai bila2..even kadang2 aku dpt sikit je kak shida yg makan banyak...
 

ni gambar dinner blok F kat Uitm seri iskandar perak berdiri dari kiri sara, lynda, aisyah, aku, izan duduk lak dari kiri seri, kak shida, ayu..sume ni yg betul2 rapat dgn aku kecuali seri... 





yg ni gmbr dinner blok gak (ehhh kak shida kurus nya kak shida masa ni nyer mcm tak pecaya je)...aku yg rambut pendek baju biru tu, entah baju saper aku rembat utk pg dinner aku pun tak ingat yg pasti bukan baju aku....



yg ni gmbar dinner pra-grad kat hotel Syuen, ipoh kot kalau tak silap aku.. aku yg rambut pendek baju itam tu masa dulu2 nak pegi dinner sanggup pinjam baju org sana sini.. ye la nak beli takde duit pinjam la sana sini janji bergaya konon la kan masa tu habis vogue la....
dan skrg sume dah bahagia ngan life masing-masing dgn husband dan anak2 masing2


aisyah

yang ni aisyah, fully housewif best frend aku dari mula2 masuk Uitm tahun 2000 sampai dia abis part 6..aku mmg rapat ngan dia sampai kongsi segala2 nya mmg mcm adik beradik sampai kitorang penah kongsi berus gigi... aku mmg sayang kat dia, dia banyak ajar aku mcm2 yg baik dan yg kurang baik (tp aku suka) kan sya... buat baik buat jahat sume sama2 dia banyak tolong aku pasal belajar, pasal fesyen, dan segala2nya... mmg masa tu we share every single things together
and now she have 2 son.. fadh and eesa yg baru lahir 2 minggu lepas and lovely husband azhan


p/s: nanti aku dtg tgk eesa tau.....


kak shida


yg ni plak kak shida dia keje PA kat Kementerian Kesihatan Penang ni gmbr kitorang masa pegi kenduri kawin dia dan arin... couple ni diorang dua2 classmate aku masa kat Uitm ni kira cinta2 kampus yg kekal ke jinjang pelamin la... walaupun dilanda berbagai gelora ttp tetap utuh hingga ke akhirnya hahaha....wish u both happily ever after...

dia la kakak yg paling best skali yg giler2 yg sporting dan yg paling kuat makan (jgn marah tau kakak) sampai kitorang terpaksa sekat dia dari makan dan janji nak bagi mcm2 kalau dia kurus tp kurus skjp je dia mmg tak leh nak kawal nafsu makan... apa pun yati syg kak shida... yg ni pun nampak je pakai tudung tp berantu boleh tahan... diorang blum ada anak OTW.... tp bahagia sgt aku suka tgk...


izan

yg ni plak izan dia keje PA kat tourism KL ..kitorang close masa part 6 walaupun dah kenal lama tp tak close sangat sampai part 6 baru rapat sbb dia rapat ngan aisyah so dia pun jd kawan aku gak... ni kwan aku yg bukan giler2 tp mmg gile (ehehe jgn marah tau izan) whatever pun kenangan kita bertiga ngan aisyah pegi KL naik bas a day before final exam mmg aku takkan lupa sampai bebila masa tu mmg giler kan dah nak exam pun nak enjoy gak...

skrg dia dah kawin dgn Naza officer kat tmpt sara keje kat UPSI..ni pun blum ada anak, OTW mcm aku gak.. amin mudah2han

Sara

yang ni sara PA kat UPSI, Tanjung Malim aku close masa kitorang part 6 gak dia baru jer dapat baby boy rayyan 2 minggu lepas husband dia ni Azlan penah keje satu opis ngan aku kat CELCOM ipoh dan still keje kat situ lagi sampai skrg dan satu opis dgn husband fieza...


p/s: nanti aku dtg tgk baby rayyan tau.....

 
fieza

ni bestfrend aku fiza, PA kat PCBD Ipoh aku rapat masa aku keje kat ipoh, dia satu batch gak masa kat Uitm tp masa kat Uitm aku mmg tak rapat dan tak penah tegur dia, senyum pun jarang dia kata aku sombong tp finally masa kat ipoh aku jd kawan dia yg paling rapat dia banyak tolong aku masa susah banyak support aku dan bagi pendapat ttg segala2 nya... aku mmg takan lupa jasa dia dan husband dia abg sham.. sampai bila2 mmg aku rasa aku tak mampu nak balas jasa dan pengorbanan dia...
dia dah kawin since kat Uitm lagi tu la anak dia dah besar yg sulung pun dah 6 tahun... dania, min dan qaseh... tiga2 gurl mcm power puff gurl :) aku suka kawan ngan dia sbb dia cantik, dia baik, murah hati, penyayang, understanding, dan hot mama hehehe..


Lynda

yg ni lynda aku close ngan dia masa dah part 7 mungkin masa tu kitorang satu batch dah tak ramai yg tinggal pun tak sampai 20 org so kitorang susah senang sama2 buatkan kitorang jadi rapat...
dia dgn husb dia kwn since sek lagi akhirnya kawin gak ko ngan maizi kan mmg cinta korang everlasting lah.... dah bahgia ngan sorang baby gurl Wawa....

 
ayu
ha yg ni lak ayu yg satu kelas dan satu aku dari part 1sampai dia abis part 6..
skrg dia keje kat taiping aku tak jumpa dia sejak kitorang abis belajar...


 
reunite 
 


 
then after a few years and a few months tak jumpa kitorang sume berjumpa gak masa kenduri aku last year even tak semua... kebetulan sume dtg serentak masa majlis dah nak abis dah ptg pun so... mmg aku ada bnyk masa nak diluangkan ngan diorang walaupun sekejep ia amat bermakna bagi aku sbb sume sanggup dtg walaupun jauh dan busy.... harap2 our frenship will remain the same walaupun masa dan keadaan telah berubah.... 
sempena bulan kasih sayang ni aku nak bg tau yg aku sayang korang dan friendship kita ni....

Wednesday, 4 February 2009

.:new image:.

sbrnya tak tau nak updated apa kat dalam blog aku ni.. tak de gmbr baru pun...so aku letak la pic ni...
new image la konon huahuahua... aku sajer2 jer testing pakai tudung ni pegi keje..ada yg kata ok sesuai ngan aku ada yg kata tak suka... apapun mr hubby suka... tu yg penting hehehehe....so aku pun mcm nak teruskan image ni tp tgh mengumpul2 koleksi tudung ni... insyallah nanti bila dah cukup collection aku, aku akan pakai tudung terus kot.... ehhh kenapa ada kot ye.. insyallah....


tudung yg senang pakai... tak payah nak iron beria sangat


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...