Followers

Wednesday, 29 April 2009

.:black canyon:.

punya la lama dah ckp nak pegi makan kat black canyon ni smlm baru kesempatan... waktu dan onggkosnya... so kitorang betiga pun pegi la mkn kat sana....

** sampai2 posing2 dulu adalah wajib...... heheheh

dy lak makan nasi goreng tp aku tak tau nasi goreng pe tah

ok la sedap gak... aku makan nasi je, biasa la perut org melayu nak gak makan nasi tghari.. so aku ambik je set yg dah disediakan utk lunch tu harga dia 12.95++ include watermelon juice n mini bowl tomyam...
fyda lak mkn chicken wings je... gmbr tak de tp sedap gak chicken wings dia.. ngan minum air kopi yg sangat kau.... pait giler.... serius tak leh masuk ngan tekak aku..

Monday, 27 April 2009

.:naili's place:.


malam tu sempena anniversary kitorang pegi dinner kat Naili's Place kat Sentul tmpt ni special bagi kitorang sbb ni la tempat kali pertama kitorang dating.... so bila de apa2 special date bagi kitorang biasanya hubby akan bawak dtg sini...






sampai2 tu lepas order aku ckp nak pegi toilet... sbnrya aku nak mintak staff kat situ bagikan hadiah kat hubby aku... aku tgk je dari jauh waiter tu bagi kat hubby kotak hadiah tu.. pastu aku dtg je kat meja hubby aku ckp aku tipu... kata nak pegi SOGO beli kasut patut la kasut nye tak de.. takde size la apa la rupanya beli hadiah kat dia... sib baik dia suka..
aku tak dpt hadiah apa2 sbb hubby aku ni jenis tak reti nak bagi apa2 kecuali dia yg tnya aku nak apa sbb dia tak nak dia beli nanti aku tak suka... so hadiah aku lain kali la.. pegi beli ngan dia skali... 



kat sini very the romantic... gelap sesajer tmpt nya takde yg terang pun... ni kalau makan ikan ni mau tercekik tulang tak nampak... hehehe


kat sini korang leh pilih nak dok bersila ke nak dok atas kerusi ke.. atas pokok pun ada... pilih je la mana yg korang rasa suka... aku suka tmpt ni sbb romantik sgt suasana dia...sesuai utk bercintan cintun...

.:sehari yg memenatkan:.


*sorry fyda tak mintak permission nak publish gmbr umah ko kat blog aku ni"
hari sabtu aritu aku pagi2 buta dah terconggok kat depan umah org... program kitorang ari ni sebenarnya nak pegi sogo naik train... so pagi tu hubby aku nak pegi keje aku mintak dia hantarkan ke rumah fyda kat putrajaya sbb nak pegi dgn diorang so yg akan pegi.. aku, dy, dan fyda... pukul 7.40 aku dah ada kat depan umah fyda dah....

sementara tunggu fyda bersiap aku duduk kat playground betul2 depan rumah dia sambil2 tu menangkap gmbr sengsorang... sambil melayan bunyi2 burung berkicauan hehehe... serius tenang giler area umah dia tu best je pagi2....layan tido best niiiii....memandangkan SOGO pun tak bukak lagi so kitorang decide tuk pegi bekpes dulu kat kedai mamak precint 9...ambik dy dulu then terus gi bekpes..


kitorang park kete kat putrajaya sentral, naik ERL sampai bandaraya ni gmbr kitorang dalam ERL... aku ngan dy memang tak pernah naik pun ERL ni nama je dok kat putrajaya... so aku ngan dy mcm ala2 jakun skit hahaha....sib baik ada fyda kalau tak jenuh gak la...

sampai kat bandaraya tukar train naik STAR lak... terus sampai SOGO pun aku tak penah naik... STAR penah la naik tp tak tau lak terus masuk ke SOGO tu... jakun lagi aku... isk isk isk sampai je kat SOGO org dah ramai dah... kitorang pegi SOGO sbnrnya nak cari hadiah utk hubby sempena anniversary aku... so diorang ni jadi bodyguard aku la kiranya...

ni gmbr tgh lepak2 kat Secret Recipe kat luar SOGO tu, tgh memikir nak beli hadiah yg mana satu.... dok kat situ dekat sejam memikir last2 dah decide masuk dalam balik terus beli....


jalan punya jalan tak sedar dah tengahari... budak 2 org tu dah lapar dah...kitorang pun pegi la food court kat tgkt 6.. utk melantak...sungguh nyer melantak
haaa ambik ko licin pinggan masing2... nak diet mcm mana ni???


ni masa nak balik kat ERL station kat Bandar Tasik Selatan..
gambar perempuan-perempuan cantik tengah posing... hahaha saper lagi nak puji kalau bukan diri sendiri dan boyfriend2 masing2 nak puji kan... 

 
ni gmbr dy yg dah penat giler sampai tak larat nak berdiri dah..... sungguh2 penat tuh....
ni la program kitorang ari sabtu tu apa pun thanks korang sbb sudi teman aku yg comel ni pegi SOGO (perasan lagi)... kalau tak mau sesat aku sorang2...
ni la sehari yg memenatkan tp berbaloi dan best sgt... new experience hehehe

.:misi kuruskan badan & kempiskan perut:.


aku gantung suar ni dah mcm nak jual plak....hehehe takde la ni sbrnya
ni nak citer pasal mission nak kuruskan badan & kempiskan perut hubby aku so that boleh pakai suar ni.... suar ni aku beli utk hantaran dia aku beli 2 bulan sblum kawin tgk2 masa lepas kawin tu nak pakai memang tak leh kancing button dia.... rugi je beli langsung tak leh pakai...
last week aku bukak almari tgk suar ni rasa mcm sayang sgt beli mahal2 tak leh nak pakai..
so aku pun ambik suar ni dan gantung kat dinding bilik kitorang... so skrg suar jeans tu ada la tergantung dalam bilik tu konon2 nya setiap kali hubby tgk suar tu biar dia rasa smgt skit nak kuruskan badan dia la....
semoga mission ni berjaya la hendaknya... :-)
*
*
*
*
chaiyok....chaiyok!!!

Tuesday, 21 April 2009

.:aku hanya mampu tersenyum:.

semakin dekat detik anniversary aku hati aku semacam disiat2 pilu... aku tak tau apa yg membuatkan aku begitu sedih... sedih yg teramat sgt hingga menjejaskan mood keje.. dan segala mood yg ada aku terlalu emo skrg.... aku tak pasti kenapa? adakah sbb aku nak period :-)? tak mungkin sblm ni tak mcm ni pun

jangan salah anggap aku bukan sedih kerana tak bahagia... aku teramat bahagia dan teramat bersyukur dikurniakan seorang suami + kawan yg begitu memahami aku...

*
*
*
tapi
*
*
*
*
*
kenapa mesti ada tapi kan??
*
*
*
tah la bila aku tgk sume org bahagia dgn apa yg diorang miliki aku semakin sedih cemburukah aku dgn kehidupan diorang?? tak bersyukur kah aku??
inikah yg dinamakan kehidupan?? sblm ni aku boleh dikatakan cekal dan tabah aku mampu harungi bnyk dugaan tanpa petolongan org lain... tp mengapa tidak utk benda yg satu ni... kenapa aku begitu lemah sekali utk menghadapinya??? it's keep going around my mind every single day...
*
*
*
kenapa aku mesti cemburu dgn org lain?? mungkin itu rezeki diorang... tp rezeki aku bilakah akan muncul??? setiap hari aku dengar org berkata ttg benda yg sama disekeliling aku aku jd sedih sekali... walaupun aku masih mampu tersenyum tp cuma tuhan yg tau betapa pilu hati aku...
*
*
*
aku tau ada hikmah disebalik segala yg berlaku tp boleh tak aku nak tau apa hikmahnya buat diriku??? kenapa aku??? kenapa bukan org lain??
*
*
*
*
*
*
yg pasti aku hanya mampu tersenyum menanti tiba saat itu.....
kwn2 plz pray for me :-(

Friday, 17 April 2009

.:entry witout title:.

aku begitu sedih skali....dan tersangat tak tau nak kata ape
*
*
*
*
*
but.....
*
*
*
*
*
*
why life is unfair..... at least for me!!!!!
*
*
*
*
*entry ni takde kena mengena dgn entry tak jd pg srwk ye..

Wednesday, 15 April 2009

.:gara-gara tak puas hati:.


ni sume gara-gara tak puas hati tgk entry terbaru lieya yg pegi makan kat
ayam penyet, kat bangi tgk gmbr dia kat situ mcm best je... aku pun dgn jayanya mengajak member2 opis aku pegi makan kat situ gak ari ni... aku ni pantang sikit bab2 makan ni laju jer.... 



ni la antara gmbr yg sempat di snap di situ... ni masa tgh nak tunggu makanan sampai... member aku sorang tu tetiba tutup2 muka... tp aku rasa kwn2 opis aku tgk lengan dia dah tau saper dia kan hahaha :-)


ni haaa... dah sampai dah minuman dan makanan kitorang apa lagi.... kitorang dah start membedal tak ingat dunia dah masa ni.... aku order air stoberi, budget air aku dtg warna pink la (warna peberet aku) skali sampai2 air kwn aku lak yg warna pink padahal dia order watermelon... tp watermelon dia tak sedap aku tak suka... :-) air aku yg tak berapa nak pink tu..
makanan lak kitorang sume order nasi ngan ayam penyet dia dan dy order sup soto.. sup dia sedap gak 
tp sambal ayam dia fuhh first class nyer pedas sampai menangis nangis kitorang makan... aku siap berebut-rebut sambal ngan kwn aku hahaha.... tp memang sedap laa, rasa cam tak puas je makan
takpe lain kali leh ajak hubby makan kat sini lak..

Monday, 6 April 2009

.:lepak2:.

ni la tmpt kitorang lepak kalau nak minum dan makan-makan yg biasa2 je bukan yg mengenyangkan mesti kitorang lepak sini dan tmpt slalu jadi perjumpaan aku ngan kwn2 lama biasanya kitorang lepak kat cyberjaya tp kdg2 kalau dah ke KL kitorang lepak kat jln klang lama ni dkt opis hubby



tgk hubby aku mcm nak order bnyk je padaheii nye minum je pikir punya lama



air aku ngan hubby dah sampai dah...... hubby mcm biasa peberet + air yg wajib dia minum kat sini blackcurant smoothies aku lak slalu try mcm2 air

aritu aku minum Xi mut milk tea - my fav drink kat old town

dan hubby makan omega half boil egg...

aku lepak2 ni sementara tunggu akak aku sampai umah dia aku nak tido umah dia malam tu tp tetiba aku dah OTW dia msg bgtau dia bawak syaza pegi klinik sbb batuk teruk aku ngan hubby pun singgah la lepak2 sementara menanti dia sampai umah...



selitkan gmbr anak buah aku yg sorang ni.... nampak susut sikit lepas demam + batuk ni...




ni gmbr aku tgkp curik2 masa dia tgh tido... aku ni sibok kejutkan dia.. dia lak sedap je tido tak reti2 nak bgun aku nak balik dah ni... tak puas main ngan dia... geram dalam kete kata kat hubby aku

aku : aby nak bawak syaza balik leh tak..?

dia pun gigih jwb 

aby : tak leh la syg nanti mak dia mesti tak bg..

aku.. : sedih :-(

Wednesday, 1 April 2009

.:citer lama:.

nasi ayam ni aku masak week before aku pegi penang.. tp lupa nak letak gmbr sajer je nak letak bukan slalu masak pun masuk ni kali ke 3 aku masak nasi ayam ni.. tu pun lepas hubby aku ckp dah lama aku tak masak nasi ayam utk dia.. baru la aku ni masak .. aku biasanya masak pe yg dia nak makan je sbb kalau aku masak pe yg aku nak makan nanti confirm aku sorang je makan :-)
sib baik la mak mertua aku kata 3 kali aku masak makin bertambah sedap walaupun aku tau tak la sedap mana pun kan .... tp dia tetap puji hahaha.... sayang la mak mertua aku... :-)




dah letak2 atas pinggan hubby aku dah nak makan dah aku pun leh ... chop... chop.... nak tgkp gmbr.. hubby bengang je dia dah la lapar aku sibuk nak menangkap gmbr lagi.. sorry ye b.. :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...