Followers

Friday, 22 May 2009

.:sadness:.

I want to be a mother so bad... that I cry when I see people with their babies, and I think to myself * * * "Why can't that be me" * *
We done about everything to get me pregnant, but it still ain't working. So what are we doing wrong then? Am I such a bad person that GOD doesn't want me to have a baby…

Wednesday, 20 May 2009

.:i'm having a nightmare:.

malam tadi aku tido pukul 11.00 biasanya hubby akan balik dari meniaga around 12 -12.30 tp smlm aku tetiba having a nightmare dan aku terus terjaga dalam keadaan yg terkejut sgt sampai aku tak leh tido masa tu aku tgk jam dah pukul 12.51 dan rasa something rasa cam takut pun ada seram pun ada dan tak sedap hati aku tgk hubby takde kat sblh... terus capai hp n call hubby tnya dia kat mana aku mintak dia balik ckp sbb aku takut yg teramat tak tau kenapa... aku terpikir nak check beg duit aku.. tapi nak bangun bukak lampu pun aku takut... aku budget hubby sampai dlm 10 min hubby tak sampai gak.. aku call lagi.. dia isi minyak.. sampai tiga kali aku call dan aku nangis mintak dia balik cpt sbb aku sangat takut... dia sampai je aku terus peluk nangis2 dan aku tetiba ambik beg duit aku dan check duit dalam tu...hilang RM5... mesti korang gelak kan... mmg sikit tapi mana pegi duit tu...masa aku check hubby tanya ilang duit ke? aku diam je... aku malas nak citer pagi tadi baru aku citer kat hubby n hubby citer kat my MIL... aku mmg sangat ingat malam tu duit aku ada sekaping not RM100, sekeping RM10, 2 keping RM5 dan 3 keping RM1. tp bila aku bukak tinggal sekeping je duit RM5 tu.... mmg before tis, dah bnyk kali duit kitorang ilang dan duit jiran2 ilang gak... tp biasanya duit kitorang ilang bila letak kat luar bilik di ruang tamu tu.... but last nite kat dalam bilik aku dan beg duit tu di hujung kaki aku....(sbb aku lupa nak letak bawah bantal mcm biasa aku buat) sangat la scary bila aku membayangkan aku celik2 mata dan aku nampak................ tengah mengeledah beg duit aku..... oh tiddddaaaakkkkkkk....
* * * * * apa pendapat korang??? toyol ke? (aku tulis ni dia tau tak aku citer pasal dia..... larikkksss) Pencuri ke? pencopek ke? fyi aku baru bela ikan puyu kat rumah bapak aku bagi lepas kitorang citer duit slalu ilang... * * * tp kitorang letak ikan puyu tu kat dapur... * * * * korang rasa..... * * * kena letak kat depan ke??? apa lagi petua2 yg leh aku buat bagi tak ilang duit?

Tuesday, 19 May 2009

Monday, 18 May 2009

.:memenuhkan blog:.

erm bagus gak member aku ni bagi aku award dan tag ni at least leh gak penuhkan blog aku ni haaa... :)

1. Copy badge "2008 Cute Blogger Award" di atas untuk diletakkan di blog anda.

2. Link/ceritakan kembali siapa yang memberikan award ini kepada anda

award ni diberi oleh Liea

dia ni aku kenal dari sekolah rendah sampai la tingkatan 2 past tu aku pindah ke kampung so kitorang lost contact sampai la kitorang terjumpa balik melalui friendster.. then baru tau sama-sama keje kat putrajaya dan aku baru skali je kebetulan terserempak ngan dia kat alamanda masa sama-sama nak pegi karoke..

3. Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya.. (anda di-tag!)

.: pertama…saya berumur 26 thn 5 bulan 12 hari telah berkahwin dengan hubby tercinta Syed Redzuan Syed Mokhtar pada 25 April 2008 belum dikurniakan cahaya mata (setakat ari ni la kan) dan sangat2 berharap utk memiliki nya...

.:Kedua...aku tua 2 tahun dari hubby aku (itu pun fakta gak kan) .: ketiga.. buat masa sekarang sangat sensitive dengan "satu perkara" (yg tau tu tau la) aku leh menangis sehari suntuk bcoz of that... so jgn ckp lebih kurang ngan aku sbb kalau bab tu aku mmg akan terasa sgt2 dan ingat sampai bila2 .: keempat .. boleh katakan banyak ckp tapi (dikalangan org yg rapat la) aku ni sogan skit...

.: kelima... aku pandai nasihat org (insyallah la) tapi aku when it's comes to me.. aku mmg tak leh nak control myself even org bagi nasihat kat aku.. kiranya mcm aku ni tak leh dengar nasihat org la (keras kepala la senang abis citer)

.: keenam aku adalah seorang yang "hot temper"...(turun temurun dari bapak aku ni hehehe) dan hubby seorang yg penyabar dengan karenah aku...

.: ketujuh... suka shopping tapi slalu tak de duit nak shopping hahaha

.: kelapan... aku mcm tak de hobby je... mmm ada la gak karok kot ngan "budak 2 org tu" kot...

.: Kesembilan... aku suka warna pink...tp tak la dari ujung rambut sampai ujung kaki pink kan...buruk gilerrr (jgn terasa ye dy) :-)

.:kesepuluh.... aku apa ye? haaaa aku still tinggal dengan MIL & FIL (sbb hubby aku anak tunggal)

4. Anda perlu memilih 6 penerima award seterusnya dan menyatakan nama mereka di blog anda.

aku nak bagi kat saper ye?? ni yang pening ni? tak nak bagi kat saper2 la... selamat la korang aku kan sangat mulia hahaha mulia tuhhh... (padahal tak de kawan nak di tag) huahuahua

p/s : (to dy & fydd) wei korang cpt2 la berblog.. tgk kan aku dah tak de kwn nak ditag...

Monday, 11 May 2009

.:sunday:.

hari ahad tu balik dari sungai boluh singgah basuh kete kat happy garden, kuchai lama kat depan opis hubby aku...alang2 dah menunggu kat situ kitorang pun makan kat happy cafe kat sebelah opis hubby... hubby mmg selalu makan kat sini, aku baru 3, 4 kali je hubby bawak pegi makan kat sini

aku adalah sangat malas makeup.... jarang aku tak makeup ni kira malas tahap dewa la nih....

gmbr yg atas tu yg aku order mee hon sup + mushroom sangat banyak dan sedap... hubby order lamb chop tp yg sampai chicken grill ... yg aku lak order mee hon sup memula sampai dia bagi mee hoon tomyam, hubby soh tukar... hubby aku kata waiter tu "masuk air" tu la sume yg kitorang order silap buat.. kitorang order air kedondong + asam boi kalau kat perak aku panggil air ambra je... air kedondong kat sini sedap tau..
~ready to eat~

.:saturday~my niece birthday bash:.

hari sabtu ari tu birthday bash anak buah aku kat sungai buloh.. memandangkan akak aku sakit, kiranya aku ni la jadi birthday plannernya so ari jumaat after keje aku terus pegi ambik kek dan pegi rumah akak aku kat sg.buloh.. malam tu aku mak aku siap2 buat agar2 dan potong2 bahan2 nak masak esok paginya..

ni kad jemputan yg lieya mintak tolong kawan dia kak mimi buatkan utk aku.. dan diorang gak yg bagi tau aku mana nak dptkan barang2 utk birthday tu.. ikut tema..thank you ye.. u both bnyk membantu

lepas decorate2 rumah baru masak... kat umah kakak aku kuali kecik periuk kecik sume benda tak de.. so nak masak pun jadi lmbt kena buat 2 kali, aku lupa nak snap gmbr makanan kelam-kabut sgt masa org dah nak dtg masa tu dah kul 2.40 tak siap masak lagi dgn kitorang sume tak tukar baju lagi... menunya mee goreng, bihun sup, makaroni goreng (hubby aku yg masak ni), yg lain2 kuih-kuih dan puding ...yg lawaknya budak2 dah penuh kat depan pintu tak sabar nak masuk dalam umah abg ipar aku terpaksa ckp kul 3 baru start.

ni birthday gurl yg meragam2 tak nak pakai baju, tak nak pakai cekak sume taknak.. meragam je tak nak senyum dia ni jenis kalau org ramai2 sgt dia jadi takut ke apa tah la tp mesti meragam bila ada kenduri2..

ni la mickey mouse head cake yg aku order dari kak anna, putrajaya sangat sedap dan sangat cantik kek dia... sume kwn2 akak aku sibuk tnya aku order kak mana dan diorang pun nak order gak nanti...

anak buah aku malam tu dah sibuk ckp "nak.. nak..." sambil tunjuk kek tu, tak sabar nak potong la tu... tu je la pun yg dia pandai ckp pun

ni gambar masa cake cutting, anak buah aku tak pandai jalan lagi so terpaksa la potong cake sambil duduk
antara tetamu yg memeriahkan majlis
mak birthday gurl dah semakin sihat.. alhamdullilah...
nak gak menyelit... ni kek anniversary aku yg disambut skali ngan birthday anak buah aku ni... ni pun order kat kak anna gak actually aku nak buat groom & bride kat atas cake tu tp bila nak ambik cake yg diorder tu tgk2 ada bride je hahaha... tak pe la janji sedap
birthday gurl yg kepenatan... majlis tak abis lagi dia dah tido dah... :-)
nak gak menyelit gmbr aku yg kepenatan tp masih mampu tersenyum.... huhuhu penat gak rupanya nak buat segala preparation birthday ni... takpe la experience nanti nak sambut birthday anak aku lak nanti kan senang (huh sedihya ayat ni.... :-( )

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...