Followers

Monday, 29 June 2009

.:balik gemas:.

smlm aku balik gemas antar atuk ngan nenek yg dah seminggu dok kat nilai.
ni arr keje hubby kalau balik kg baring tido aku lak boring takkan nak tido je kena la belakon rajin skit kan walaupun hakikatnya aku tersangat malas.. tp aku pun menyempit nyempit gak sblh hubby baring2 depan tv sambil tgk melodi
lepas tgk melodi aku yg malas ni bagun gak arr pegi isikan lauk2 yg dibeli kat kedai tadi kedalam piring sib baik beli lauk siap kalau tak nak kena tlg masak plak aduss malas nya aku...malang la nenek dpt aku ni cucu menantu sulung yg malas hehehe
masa sampai tu nenek soh ambik kain batik soh aku pakai aku senyum je aku ni dha la tak penah pakai kain batik dok kat umah pastu nenek ckp nak mandi "kain sal ada kat dalam bilik" aku blur2 tnya hubby kain sal tu apa? tuala hubby ckp hahaha aku punya la nak tergelak cover je...
aku pun bukan la slalu balik kg sejak kawin ada la 3 4 kali kot.. aku tak pham sgt bahasa nogori ni org gelak aku gelak je la pastu tnya hubby balik diorang ckp pe... hehehe

ni masa ondaway nak balik nilai... aku beli benda ni buat kali ke 2, aritu beli kat KL bukak2 kotak dia rupanya rosak celaka tul la cina tu... geram aku

smlm masa beli lauk kat kedai kat umah nenek ada la plak benda alah ni ha murah plak tu 10 inggit je aritu aku beli 15 inggit aku rasa dah murah dah tp rosak la plak rupanya kat Gemas lagi murah...tertipu i...:-)

tu nenek tgh sibuk letak pisang, durian, cili padi la segala bagai nak soh kitorang bawak balik sblm balik dapat RM100 inggit, nenek bagi hehehe thanks nenek "saper yg patut bagi duit kat saper ni " :-)

.:saturday nite yg sengal:.

sabtu ari tu lepas balik dari main bowling sampai2 umah kosong takde sapa rupanya mak atuk nenek pegi balik rantau...kitorang ni dari dalam kete dah pikir2 apa plan malam tu hubby soh ajak fyd pegi uptown danau kota sbb fyd ckp nak cari barang aku pun call dah plan baik nyer... balik umah tido jap skali msg masuk "yatt sory aku kena ikut abg aku pegi melaka, sorry tak dpt join korang" aku terus ckp kat hubby laa kita nak g mana? boring arr berdua je pegi uptown boring la baru je pegi minggu lepas.. otak punya la ligat memikir nak pegi mana malam tu mcm2 idea keluar... boring giler tak tau nak pegi mana member2 sume ada hal masing2 sudahnya hubby call kwn dia tnya kat mana kitorang nak ikut korang kemana korang pegi... kwn dia punya la gelak apa ke sengal korang ni dah tak tau nak pegi mana sgt la tu...kitorang pun terus siap2 kuar diorang ni bakal pengantin nak kawin minggu ni diorang masa tu ada kat Mydin USJ sanggup ni pegi sana padahal bukan ada pe pun hahaha...dok dalam kete tunggu depan mydin diorang siap beli2 barang ikut plak pegi umah tmpt diorang ambik pakej kawin tu ukur2 baju ... lawak giler punya la tak tau nak pegi mana ikut la diorang cam sengal je aku laki bini.... pastu pegi makan diorang ajak pegi karoke... cantikk arr aku pun boring nih... booking arr karoke kat quality hotel Shah alam..
kul 3 baru sampai rumah pagi2 buta esok nak balik gemas pulak antar atuk ngan nenek arrrrggghh tidak... i need more sleep hahaha
*
*
*
*

ni bakal pengantin yg nak kawin 4hb ni

.:practice bowling:.

pagi tu sblm kul 8 aku mcm biasa dah terconggok kat depan umah fyda tunggu dia bersiap, pegi b'fast dulu kat precint 9... terus pegi alamanda tunggu wan ngan hatim punya la lmbt kitorang dah main 2 frame diorang baru dtg...
ha ambik ko punya la tak nak jadi juara longkang siap practice lagi.. dah katanya tak berapa reti nak main ate nak taknak kena la practice b4 tournament bahagian minggu depan hahaha... group lain sila la gerun ye hahaha.
sampai sakit2 tangan, kaki segala2 nya sakit la dah la lama giler tak main main2 hentam terus 5 frame bagai nak tercabut tangan aku nih ha... kitorang practice bukan pe konon2 nya nak cari chemistry antara ahli group la konon huhuhu sbb yg sorang tu staff baru kitorang tak berapa kenal
ni la antara group members kitorang nanti.. jgn memain mula2 tak reti main soh aku ajar (mcm la aku ni pandai sgt) sudahnya strike memanjang... aku lak jealous hahaha takpe2 boleh naikkan markah kita nanti ye :p
gaya je lebih ni main tak do la terror mano pun...
apa pun really enjoy the game's

Thursday, 25 June 2009

.:pes time dpt award:.

hahaha suker2 pes time tau dpt award pepagi buta dah ambik dah kat blog illa tak malu kan aku huhuhu niway thanks ye aku pun tak tau nak panggil dia apakak ke illa ke tak pe la panggil illa je sudah ye illa... sbb kenal pun dlm blog je tak penah jumpa hopefully satu hari nanti kita berjumpa k.... thanks again :-)

.:should i stay?:.

lately aku sgt pening memikir samada nak apply kuarters ke tak... aku rasa dah tiba masanya aku pindah dari umah MIL dan hidup sendiri dgn hubby mcm org lain tp bnyk benda kena pikir terutamanya financial, lagipun hubby anak tunggal dia sorang la yg boleh diharapkan if jadi apa2 kat umah MIL... tp sampai bila aku nak dok situ skrg dah setahun lebih dah.. kalau ikutkan hati aku yg degil ni aku mmg nekad dah nak dok kuarters but i still have to pikir masak2 dan bincang elok2 nya hubby kan.. hubby mcm tak kisah tp tak tau la kot kat mulut je tak kisah aku takut kat hati kisah aduhhhhh pening la aku pikir dah seminggu aku pikir but still tak dapat keputusan nya.. argghhh sangat fenin sgt fenin

Wednesday, 17 June 2009

.:tag yg paling bnyk soalan:.

1. Kekasih saya adalah : my hubby of course... Mr. Syed Redzuan Syed Mokhtar 2. Saya sedang mendengar : demi cinta by kerispatih suka plak lagu ni skrg 3. Mungkin saya patut : start buat keje hehehe... 4. Saya baru sudah : taip surat.. fuh masuk2 opis kena taip surat dah 5. Beza rakan, sahabat, kawan : sahabat adalah teman yg sanggup susah senang bersama dan sentiasa menjaga hati sahabatnya... selain dari itu adalah kawan dan rakan 6. Saya tidak faham : dgn org yg dah tua tp perangai mcm budak2.. 7. Saya perlu mencari: duit, duit, duit fuhh mata duitan kah aku?? takpe2 aku cari duit sendiri tanpa meminta org lain kan:-) tak salah 8. Ayat terakhir yang dikatakan kepada saya : entah lupa la 9. Makna kehidupan : tak leh pikir... blur 10. Cinta itu adalah: indah 11. Saya paling suka : sama ngan ko jaja aku pun suka pegi travel.. plg best pegi pulau.. sangat tenang kan 12. Saya akan cuba : buat yg terbaik dlm semua benda 13. Mengapa rakyat Malaysia suka menggunakan LAH di akhir ayat mereka : tak tau... 14. Telefon bimbit saya : sony ericsson C501 15. Katil saya : utk tido dgn nyenyaknya... 16. Soalan yang bagi saya tidak perlu ditanya : "dah pregnant ke blom?" "bila nak preggy?" "merancang ke?" bosan la that question.. kan jaja betul2 tlg la faham perasaan kitorang 17. Teknologi adalah : kepentingan 18. Bagaimana saya boleh memasak masakan yang saya paling pandai masak : aku tak pandai masak.. nak masak kena tepon mak kat kg huhuhu... tp bila masak hubby kata sedap dan my FIL makan bertambah2 19. Semalam : sangat boring dan menyakitkan hati 20. Hari ini : pagi2 dah ada yg meyakitkan hati boleh tak jgn buat aku hilang mood pagi2 ni 21. Malam ini saya akan : kemas beg nak pegi umah my sis, sabtu nak balik perak yeah.. lama giler tak balik 22. Esok pula saya akan : main2 dtg opis.. esok kan jumaat biasala hari utk main2 boleh tak?? 23. Saya betul2 inginkan : baby... baby..baby...baby...baby 24. Badminton atau futsal : futsal kot tp tak berpeluang main 25. Karaoke : hari2 pun tak pe... sangat suka jom korang karoke esok.. :-) 26. Kereta : kereta aku dibeli ikut kemampuan je... 27. Bilik yang terang atau gelap : 2 2 boleh tak de hal nyer 28. Makanan jepun adalah : best... korang bila nak g sushi king lagi... 29. Ayat terakhir yang nak anda katakan pada seseorang : think before u said jgn benci org sgt...tuhan tu maha kaya... hari ni ko kata org tu esok tuhan balas kat ko ko jadi sebijik mcm org yg ko kata tu.... dan jgn ingat sume org sibuk nak tau pasal ko....takde makna nye.. org pun bnyk keje lain lagi... (oppss jgn ckp lelebih kang dipanah petir) takde kena mengena yg hidup atau mati 30. Siapa yang anda tag : NANA, FIZA, AIN( jawab tag akak leh update ko nyer blog yg bersawang tu)

Wednesday, 10 June 2009

.:makan free:.

aku baru lepas balik dari makan kat bangi... bagus tak aku balik2 terus hapdate blog.... (sbnrnya tak de keje kat opis huhuhu) kenyang giler + mengantuk lepas makan kat village view ngan dak2 opis jamuan sempena kwn aku yg nak bertukar ke JKN Pahang...

 
ni masa sampai2 kat situ

sempat gak posing2.... posing itu kan wajib
~ngan Shila ( mak buyung) n dy ~


ni la member aku yg dirai.... syah...

 

lepas bagi hadiah dan ucapan..... apa lagi... serbuuuuuuuu... lapar tuhh...

 

pinggan aku yg licin....setelah melantak dengan jayanya
  last pose, sebelum balik.... :)

Monday, 8 June 2009

.:course kat langkawi:.


malas giler aku nak updated blog... sebelum blog aku ni bersawang baik aku letak gmbr2 tp aku memang malas nak bercerita... tgk je la gmbr2 ni.. ni gmbr2 masa aku pegi course kat langkawi minggu lepas anjuran bahagian aku.. tak sempat nak pegi mana2 pun just pegi shopping je.. 

ni gmbr dlm bas masa nak pegi
 

ni pemandangan dari bilik hotel grand con..masa ni baru sampai..sampai dah malam so tak nampak la laut
 

ni lak gmbr2 dalam kelas

kat Haji Ismail Group... tgh pilih coklat
 

depan hotel
 
 
baru abis beli barang... tgk la kat belakang aku tu penuh ngan beg2 barang... barang org ye bukan barang aku


 


dalam feri nak balik
 
ni gmbr lam bas masa nak balik
 


ni gmbr kat jeti langkawi aku ni baru second time pegi langkawi 1st time ngan aisyah masa kat Uitm dulu mmg diff giler jeti dia skrg ni dah mcm airport dah terjakun sikit aku disitu...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...