Followers

Tuesday, 20 July 2010

.:whoopie pies:.

cuba korang tgk gmbr ni..... tergoda tak??? aku seriusly tergoda ngan gmbar ni dari blog Shopping Queen ni.. terus aku order tis * * WHOOPIE PIES!!!! * * kalau korang terleleh air liur tgk.... silalah order... dia kat putrajaya je.. senang nak pick up....

  http://shoppingqueen78.blogspot.com/

 


ni yg aku order thru email semalam n dpt smlm gak... sbb tis week dah fully book sbnrnya tp dia try gak squeeze in my order smlm... mmm TQ kak dpt gak rasa







Sedap nih!!!.... tak manis sangat... order la...pasti tak kan menyesal...:-)

Monday, 19 July 2010

.:how arr??:.

argghhhh matilaaa.. * * * cuti dah nak abes... * * tolong...tolong..sambil lari keliling opis (tipu)!!! mcm mana ni??? org cuti raya aku sorang2 dok kat opis tak raya ke??? kenapa kerajaan tak mcm swasta?? ada unpaid leave?? sehari tak dtg tak de gaji... kan best.... boleh la aku tak dtg berhari2 tanpa ada org tnya kemana aku pergi... cuti korang bnyk lagi?? pinjam sket..wink*wink*

Thursday, 15 July 2010

.:MeatWorks:.

hubby ajak pegi dating2 kat sini actually hubby janji nak bawak pegi makan2 dari hari ahad aritu.. janji nak balik awal biasa la dah busy janji tinggal janji je la pastu balik bawak pegi makan tomyam kat area rumah je.. :-( merajuk punya pasal makan pun tak selera... kbtlan selasa aritu hubby tak de keje so nak bawak aku pegi makan2 dia suggest tmpt ni sbb dia penah lalu kat sini then nmpk mcm best je..aku kalau pasal makan... laju je la..:-)




ni la restoran nyer....
  






hubby order ni... Gemas Gold Classic Burger = RM28
 
 


aku order ni BBQ Spare Rib RM50 for 3 Ribs RM70 for 5 Ribs (orang tamak mcm aku kena ambik ni... hahaha) food kat sini mmg best la ada citarasa dan tekak melayu.... sbb chef dia melayu .. kalau tak silap aku larrr pegi la try sure it won't regret :-) alamat kat sini erkkk...  

MeatWorks Restaurant @ Solaris 2G 3A, Jalan Solaris 5, 
Block H Solaris Mont Kiara 50480 
Kuala Lumpur, Malaysia. 
  (Directly across Cold Storage)  
T +603 6203 0871 F +603 6203 0872

Tuesday, 13 July 2010

.:Langkawi:.

penyakit malas dah menyerang... malas giler nak update blog skrg ni... aduiii... tak pe lupakan dulu pasal penyakit aku tu... aritu kan aku ckp nak pegi langkawi... last week dah selamat pegi dan balik dah kitorang ke pulau lagenda tu...seperti yg dirancangkan..

 

pagi tu bangun kul 7 siap2 pastu MIL antar pegi LCCT....ni gambar pagi tu bekpes kat mcd kat LCCT sebelum check in flight... malas nak beli kat dalam flight lagipun dkt je tak sampai sejam dalam flight..



tangkap2 gmbr sementara tunggu flight sampai.. flight delay plak 15 minit...

 

dalam flight masa pegi sangat tenteram... balik tu ooowwhh naik flight adalah sangat horror okeh... ngan budak2 arab kat belakang seat aku yg tak reti diam tendang2 bangku kitorang... dah soh diam pun tak reti2 dia sampai steward tu tinggi suara pun.. mcm tu gak.. pening kepala dibuatnya sib baik sejam je dalam flight...:-) dan sib baik steward hendsome2 hihihi first time naik flight sume steward kat dalam nyer... 


sampai sana terus call kete sewa yg kitorang dah booking siap2... KIA Rio RM160 utk 3hari 2 malam.. ok la kot kalau tak ada viva tp viva pun RM140 baik ambik rio ni.... minyak pun sangatlah jimat kitorang isi RM50 pakai 3hari tu la tak isi2 dah... wah bestnya dok kat Langkawi kan.. sangat jimat minyak... tak de jam tak de apa.. sampai aku pun drive la.. kalau kat sini ngan jam nyer tak koser nak drive..... 


sampai2 tu kitorang terus pegi underwater world sementara nak tunggu check in hotel kul 3.... tgkp2 gmbr tghari tu mkn kat dlm cafe kat u.world tu je.. nak kuar pegi kat kete hujan lebat giler tak leh nak pegi mana... hujan reda ngam2 kul 3 kitorang terus check in kat Aseania.. hotel ni book kat member aku.. senang murah pun murah dari kita nak walk in mcm tu je takut penuh satu hal la..



ni la bilik nyer luas gak la... pool view tp pool nyer terlindung dek pokok kelapa.. hihihi


rehat2 jap pastu kul 4 kuar balik pegi pekan kuah misi first skali cari perfume mmg hubby nak beli perfume...pilih nyer pilih.. hubby je beli aku biasa la susah giler nak buat pilihan... konon2nya nak cari kat tmpt lain.. sampai kesudah...pastu kitorang just jalan2 area pekan kuah tu.. pegi hj.ismail group.. pegi idaman suri beli mangkuk yg MIL pesan... alang2 dah pegi aku terus je borong coklat balik leh letak dalam fridge bilik hotel tu.. lagipun bilik pun sejuk ngan aircond tak de nyer cair...



malam tu kitorang jalan2 kat area pantai cenang best giler kat sini mcm night market kat feringgi tp lagi panjang kedai2 nyer sampai tak larat nak jalan... leh jalan kaki je dari hotel kitorang tu.. tp hubby nak naik kete gak.... kitorang makan kat kedai Hj. Jelani....mmg sedap giler masakan dia pekerja dia sume org thailand yg tak berapa reti nak ckp bahasa melayu jenuh nak berkomunikasi...tp mmg terbaekk la masakan dia sampai hubby nak repeat makan ketam blackpaper sok mlm nyer....

lepas makan terus jln2 kat situ cari pakej utk island hopping sib baik tak booking dari KL... aritu aku tgk RM45 sorang... kat sini leh dapat RM30 sorang ok la... baru RM60 tp balik tu dari dlm kete nmpk pakej yg RM25 sorang... aku ckp kat hubby dia ckp tak pe la RM5 je beza..pun nak berkira ke.. dah tadi tak nmpk nak buat mcm mana kan.. hihihi


esoknya pagi2 bangun bekpes kat hotel terus dok kat lobby tunggu van dtg pick up pegi jetty kat area awana porto malai tu... naik boat kat situ... dlm kul 9 van sampai
 
view dari dalam boat : Tasik Dayang Bunting

 
 
berendam kat tasik dayang bunting...
 

eagle feeding kat Pulau Singa Besar

 

pastu boat bawak pegi Pulau Beras Basah.. cantik sangat air laut dia hijau tp tak secantik redang la...huhuhu kat sini kitorang tak mandi lepak2 je sbb malas nak mandi air laut.. dah la tak de toilet kalau mandi melekit2 balik hotel tak koser aku....
 

balik dari island hopping tu... balik bilik mandi2 terus kuar makan kat jom ikan bakar.. ikan bakar kat sini mmg marbeles... kitorang makan tengahari tu kena RM42 utk 2 org.. hahah giler kan.. makan tghari RM42 tak pe berbaloi.. sbb sedap
 

balik tu jalan2 kat oriental village tgkp2 gmbr kat area cable car tu.. tp tak naik sbb sampai sini dah ptg dah malas nak naik...


dan jalan2 kat area dataran lang.. pegi jetty point tgk2 barang ngan cari perfume aku.. sudah nyer pegi balik kedai perfume smlm tu.. beli kat situ gak sbb kat situ je murah compared to tmpt2 lain....
 
malam tu jalan2 ngan makan kat area pantai cenang lagi...jalan kaki je dari hotel
3rd day tu tak pegi mana dah just bekpes kat hotel sambung tido sambil tunggu nak check out.. flight balik kul 2.50

pegi langkawi naik flight hubby la paling bahagia skali sbb tak payah drive 8 jam ke kuala perlis dan tak payah berebut2 nak naik feri...aku pun tak pening kepala panas... kejap je dah sampai ... :-) so convenient...

Thursday, 1 July 2010

mood : berholiday

sabtu ni aku ngan hubby nak berholiday ke langkawi 3hari 2 malam... excited mcm nak g Ostolia je aku ni... hehehe padahal langkawi jew..

huhuhu mana tak nyer org sume kalau baru2 kawin ke g jalan2 ke mesti g langkawi aku ni ngan hubby tak penah lagi g langkawi berdua... tu yg excited terlebih tu....nanti balik aku citer n letak gmbr2 pegi sana k.. malam ni nak siap beg..lalalala gedikss siap awal2 hehehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...