Followers

Thursday, 30 December 2010

.:lunch yg kelewatan di Delicious:.

aritu aku ckp nak letak gmbr makan-makan kat delicious kan.... sabtu aritu pegi midvalley, sampai pun dah dkt kul 4 tak lunch lagi mmg lapar giler masatu ingat nak makan kat chillis tp biasa la perut melayu mencari nasi... sudahnya belek2 menu kat delicious ni singgah kat sini terus... org dtg sini mkn ringan2 jer, kitorang bantai nasi





















mcm biasa la kameraman tak bertauliah menangkap gambar sana sini sementara menunggu makanan sampai....



 aku order air ni 

Frosty Laici &Lime ~ RM9.90


sedapppp


hubby mcm biasa la tak abes2 ngan coke dia...

 

aku order ni.... 

Marsala Lambshank ~ RM29.90

sekali sampai hambekkk ko giler banyak


see.... mampos satu hari satu malam blum tentu abes..... 



aku redha jer kena abeskan kalau tak, hubby bising...




hubby order Traditional Nasi Lemak ~ RM25.90
pun banyak jugak...


 

 total RM82.34 

dua-dua makan tak abes....

Wednesday, 29 December 2010

.:tahniah untuk pasukan Malaysia:.

syabas buat pasukan malaysia akhirnya berjaya menjadi juara dan membawa pulang piala AFF suzuki ke tanah air..bagi aku, hero dalam game di jakarta ni... keeper kita, 
khairul fahmi yg bnyk selamatkan bola dari goal... 

apa pun 






TAHNIAH BUAT PASUKAN MALAYSIA..

we r so proud of you.....hugss rajagobal.. huhuhu :-)

Tuesday, 28 December 2010

.:berhati-hati bila ke Taman Negara:.

bukan nak menakut2 kan korank..tp anak best friend aku.. ada benda 'menumpang' dalam badan dia dekat 3 bulan...

just nak share some story .. citer yg agak panjang.. tp baik baca utk kebaikan korank.....

kalau tgk dlm entry aku yang lepas aku ada pegi taman negara ngan my besties kan... masa kat sana aritu kitorang experience satu benda pelik sbnrnya... 

smlm bila jumpa my besties tu balik baru dia teringat nak cerita pasal anak laki dia tu pada aku....

masa kitorang kat sana hari pertama malam tu, kitorang pegi aktiviti night safari, biasa la kan bawak budak2,aku pun masa tu cm risau la gak.... mmg naik jeep je tp kitorang masuk hutan tebal... 

tau2 je la malam kan mcm2 boleh jadi, mula2 masuk utan tu anak2 dia dok kat belakang.. cuma husb dia je dok kat dalam jeep tp bila dah sampai tgh hutan tu anak laki dia merengek nak masuk dok kat abah dia dalam jeep....dia ada nmpk apa2 ke allahualam la kan... 

tp dia ok je lepas tu, balik dari night safari tu kitorang pegi makan, kedai makan tu mcm gelap skit kiri kanan sume hutan tp belakang kedai tu ada chalet kayu yg mcm dorm tu keadaan chalet tu mmg mcm ngeri je.... 

masa mkn tu mula2 anak laki dia ok je, bising2 sume, pastu tiba2 dia pandang kat tepi chalet tu dia terus senyap, muka dia pun mcm pucat jer... tak nak mkn tp dok jeling kat tmpt yg dia tgk tadi tu.... , mak dia plak dok tnya nape irfan nmpk apa, kakak dia plak ckp irfan nmpk hantu ye....

aku dah seram dah bulu roma masa tu sampai aku pun tak nak tgk kat situ

esok paginya, kwn aku ketuk pintu sambil nangis tgk2 irfan punya bibir bengkak, sekali tgk mcm bibir monyet... 
kitorang punya la risau tak tau nak buat pe aku sampai ajak balik... nak kata kena sengat tak sbb mmg tak de kesan sengat... tp husb kwn aku ckp tak pe peg klinik je, kitorang pun lepas b/fast siap pegi ketuk klinik kerajaan kuala tahan tu, MA kat situ bagi ubat.... pastu nmpk mcm reda la skit...


 

tgk la dari rupa bibir dia dari mcm ni....






bibir dia terus jadi mcm ni... kalau perhati bibir dia btol2, nmpk..
sorry gambar tak clear sgt lar...

rupanya, citer tu tak abes kat situ je... balik dari Taman Negara tu, dah 2 bulan gak la kiranya setiap ptg irfan ni akan gatal2 seluruh badan naik merah2 pegi klinik sume doktor tak leh buat apa diorang ckp alergik.. pakai ubat sume tak boleh gak.... 

sampai la dlm hujung bulan lepas ada org indonesia dtg urut kwn aku ni, dtg rumah tgk irfan dan dia jampikan.... ptg tu terus keluar merah2 kat seluruh badan dia bnyk giler seluruh badan dan bibir dia jadi balik mcm monyet yg kitorang ckp tu...... esok paginya ilang terus dan tak gatal2 dah... bila org indon tu dtg balik dia bgtau dia jampikan sbb ada benda menumpang dalam badan irfan selama ni...dan dia dah suruh benda tu balik ke tmpt asal.....

fuhhh jauh tu kitorang bawak benda tu dari pahang dah berbulan2 rupanya....haha..
rasa mmg mcm pelik, tp kitorang dah alaminya .... 

so be careful... especially bila bawak budak2 pegi sana..... aku tobat tak nak pegi dah tmpt2 mcm tu... risau aku...bila tnya irfan balik dia nampak apa kat hutan tu dia ckp hantu monyet...tak tau la btol ke tak...

*ini kisah benar utk renungan dan kebaikan bersama..:-) 
so be careful..be careful..be careful..



Monday, 27 December 2010

.:attend course kat UKM bangi dan nasi goreng 1901:.

aku tak de kat opis 3 hari, arini sampai rabu, kena attend kursus budaya kerja cemerlang....
dekat jer.. kat bangi..nanti i updated cerita ceriti kursus ye...

sblm tu kita updated cerita lain dulu.....sabtu aritu kan aku tgk wayang sblm msuk beli la hotdog 1901 tu.. disebabkan hotdog nyer dah sejuk, tak lalu aku nak makan..perut aku pun dah kenyang gak time tu sbb melantak lambshank, sepinggan terak (bak kata org perak) maksudnya bnyk sangat ler.... 

hotdog tu bawak ler balik jer. .. pastu pagi ahad nyer aku goreng nasi, potong2 hotdog tu masuk dalam nasi goreng aku.. yg aku namakan nasi goreng 1901 huhuhu... 

kejut hubby gigih ckp "b bangun, nasi goreng dah siap, arini buat nasi goreng 1901" mamat tu cam pelik je mana dtg nyer nasi goreng 1901 plak... almaklum ler bini nyer ni tetiba la plak terlebih dos kerajinan nak buat b'fast pepagi... bangun2, makan la berdua laki bini...


ni ler rupanya nasi goreng aku... sib baik hubby ckp sedap hikhikhik...

k lar nanti updated citer pasal makan-makan kat delicious... later ya...

isk tak senang duduk btol dengar malaysia vs indonesia kat TV luar tu... hahaha nak tgk takot... boleh??

 

Friday, 24 December 2010

.:Gulliver's Travels:.

tadi alang-alang dah pegi alamanda saya beli tiket citer ni... 

esok nak pegi dating-dating sambil tengok wayang dan makan pop corn.....


nak tgk hantu mak limah tu asyik penuh jer.... tak sukaa..... 

ko tunggu!!!... nanti aku beli CD ko 10!! baru tau.... :-p

.:sushi zan mai mmg superb:.


arghhh..... sedapnyer mcm nak meleleh air liur tgk gambar ni....teringat2 masa aku pegi mkn ngan member2 thn lepas :-)

sapa-sapa yang suka makan sushi u shud try sushi zan mai.... memang terbaeeekkk dan superb....rasa dia 10 times more sedap than other sushi...huhuhu





alaaaa... sapa nak temankan aku makan kat sini?? :-( hubby tak suka...

pelik la kenapa laki ramai yg tak suka sushi yerk???....

Tuesday, 21 December 2010

.:yehaaa!! ASB - 7.50 sen seunit dan bonus 1.25 sen seunit :.

PNB umum agihan pendapatan ASB

21/12/2010 10:58am

KUALA LUMPUR 21 Dis. - PNB umum agihan pendapatan ASB sebanyak 7.50 sen seunit dan bonus 1.25 sen seunit bagi tahun kewangan berakhir 31 Disember 2010. - Utusan


cheeeehh aku ni mcm lar aku bnyk sangat menyimpan kann... ala sikit pun ok larr kan sapa nak bagi...

aku tolong lompat2 bagi pihak org yg bnyk simpan duit dalam ASB tu yer...!!chowww!!

.: rindu sama ini boodak:.

tetiba rindu sama ini boodak... 

hehehe skrg dah besar dah pandai ckp sangat.... mcm2 nak tnya... sekarang kalau jumpa aku mesti tnya aku beli kasut kat mana, beli handbag kat mana, beli baju kat mana, dia ni jenis minat barang2 mcm tu, kalau dia rasa mcm cantik dia tnya beli kat mana..... dia minat makeup, kalau kat kg aku tgh makeup dia mesti dtg tgk jer... pastu tunggu aku sembur perfume kat dia, then lari2 satu rumah bgtau aku pakaikan dia perfume.....









skrg dia keletah sgt.... suka berckp, pastu kalau aku bagi dia duit, dia pandai dah ckp kat org, duit tu acu bagi dia, so jgn usik...

kalau dia naik kete aku dia ingat lar sampai bila2 ckp dia pg jln2 naik kete aku... yg paling tak leh tahan bila aku pegi rumah dia... dia confirm nanges2 nak ikut balik... sedih tauu... aku yg menangis sama kesian kat dia.. :-) rinduuuu....
 

Monday, 20 December 2010

.: kawen dulu baru boleh cakap apa ko nak ckp:.

tetiba plak teremo ptg2 ni rasanya dah lama dah tak emo... 
abes ko boleh kalau tetiba org ckp2 depan-depan mata ko pasal kenapa dah kawen lama tp tak de anak? aku tak kisah nak ckp, ckp larr pastu, tak payah la nak letak nama aku sebagai contoh!!! 

ko tau ke apa mslh aku?? tau ke apa sebab aku tak de anak??? tak de sapa pun tau kecuali Allah... tp ni tak dia tau semua dia ckp sbb stress... katanya nak dpt anak senang je ambik cuti seminggu pegi bercuti pulun habis2an mesti dpt anak??? 

ko rasa org yg bercakap mcm ni pikir dulu tak sblm ckp?? pikir tak btol ke apa yg dia ckp tu, pikir tak apa perasaan aku sebagai org yg dia letak sebagai contoh tu?? pikir tak tah2 org tu mmg de masalah dalaman ke yg buatkan dia tak leh dpt anak...

sedangkan doktor pun bila kita pegi klinik kena ambik darah check sume benda baru leh bagitau kita apa punca kita tak dpt anak.... yg dia sedap2 jer ckp " ye larrr kalau ko dah kawen 2 thn lebih tp tak de anak apa maknanya tu??? tu maknanyer ko laki bini stress!!" mcm contoh yati"  
boleh?? depan2 aku ckp mcm tu okeh!! hagak2 la wei nak ckp pun....

ye aku tau mmg aku pun akui stress adalah salah satu sbb darinya kata doktor kan??? tp yg ko memandai lebih dari doktor, lebih dari Allah tu kenapa??? kalau aku ambik cuti sebulan pun kalau Allah tu kata dia tak nak bagi rezeki lagi kat aku ko boleh lawan ke kuasa Dia???? kalau aku cuti pastu aku tak dpt anak gak aku pegi pancung kepala ko nak??? 
 kawen dulu larrr wei baru ckp...... 

aku dah bnyk kali dah terasa ngan dia.... serius..... tp aku leh senyum lagi depan dia... dlm hati tuhan jer yg tahu....dah la pinjam magazine EH aku...pastu kutuk2 aku..WTH....

.:kerabu telur kerengga:.

semalam tgk TV1 rancangan masak2 ngan zaibo tu, PELIK TAPI SEDAP..

dah la smlm aku tengah makan... boleh plak dia masak kerabu telur kerengga... tak lalu aku bila membayangkan rupa kerengga yg sesedap rasa selalu mengigit kita tu kan.... merayap2 plak masuk dalam baju, senyap2 jer dia masuk.. tau2 dah terjerit2 dah kita kena gigit....
tetiba rasa mcm nak terkeluar balik apa yg aku makan.....


tgk gmbr ni lagi la eyyyakksss... 
berani korang makan???

.:tetiba dtg nafsu nak mkn lamb:.

mlm minggu aritu tak pegi mana, malas nak keluar tetiba dtg idea giler nak makan lamb nasib baik la giant.. malam2 baru terhegeh2 nak pegi beli kat giant.. dah kul 8, nak marinated lagi.. kalau dah sampai nafsu teringin tu tak kisah dah buat cincai2 jer janji dpt rasa....






hubby yg gigih melayan wifenya... takot kempunan plak kang... haha


lamb yg dah siap marinated, sampai2 giant lamb pun tinggal 5 keping jer... kitorang angkut la sume tinggal yg tak berapa nak ada isi pun...





 aku yang terlebih dos kerajinan memalam buta... harus la rajin kan utk tekak sendiri...:-p






 haa ko siap berparang bagai si hubby




 hahahah part ni yg tak leh tahan... api mcm nak bakar rumah lagi dah... sudahnya hangusss...




haa ni la dia hasilnya... hangus jer lebih jadi la janji dpt rasa skit pun.... first time buat.. cincai2 je pun


taraaa dah siap.... lepas tu letak sos bbq heinz....tak de sayur mayur bagai...buat baked potato jugak yg tu pun main bedal jerrr... resepi sendiri, tp hubby ckp sedappp sampaikan lamb dah abes dia leh suruh aku buat lagi kentang tu, bakar kentang jer....
rupa mcm tak menarik kan?? tak pe...

mmm tp rasa.. sedap gak hehehe leh la utk tekak sendiri laki bini... :-p

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...