Followers

Thursday, 28 April 2011

.: secretary course @ swiss garden:.

holla.... dah 3 hari blog terbiar tanpa entry....busy la konon kan...

esok sampai ahad aku ada seminar setiausaha....

maka aku akan menghabiskan masa 'tanpa sia-sia' (hopefully),  selama 3 hari 2 malam di sini....










 nanti balik aku update cerita-ceriti dan gambar-gambar... choww~~

**malam esok ada dinner tema pink.... i loike!! :-)

Monday, 25 April 2011

.: celebrated our 3rd anniversary @ haven:.

 anniversary kitorang actually hari ni, tp kitorang dah celebrate 2 days early which is on saturday nite aritu...

 hubby aku ni bukan la jenis yang romantik sangat dia biasa2 je, memang tak pandai sangat la nak buat surprise2 bagai.. tapi kali ni entah apa mimpi nye sabtu pagi tu dia ckp kat aku nak bawak aku pg dinner kat somewhere malam tu..

hubby ckp mulai tahun ni no more hadiah on anniversary, memandangkan we both memang suka makan, so we decide to go makan-makan at special place on our day... hadiah cuma on birthday sajorkkk...

malam tu hubby bawak aku makan kat Haven, Look Out Point 
aku pun memang tak pernah makan kat sini, biasanya anniversary dia bawak makan kat Nailis Place kat sentul, tempat 1st time dia belanja aku makan masa bercintan cintun dulu..tapi kali ni lain skit bila dia siap buat reservation untuk 'romantic dinner' for 2 of us... biar betulllll!!! HAHA terkejut aku....




 

 bersiap-siapan untuk keluar



table kitorang yang dah direserved, besttt sangat sebab memang betul2 menghadap pemandangan KL








appertizer



soups
















mains - choice of lamb chop, chicken chop, and salmon grill



 












menikmati pemandangan KL  :-)



dessert


  
haaa yg ni pun dessert jugak... hehe




 full view from our table




 beauty n the beast.... HAHA... 

ampun hubby!! mampos tak cium bau sorgaaaa aku kang... :-p



so...for those yang tak de idea lagi nak sambut anniversary kat mana.. sila klik sini
jenguk-jenguk la website Haven.. serius besttt


.:tarikh ini 3 thn yang lepas:.

entry ni pasti ada tiap2 tahun cuma tahun je yang berubah-ubah... hehe

hari ni anniversary aku yang ke-3....yehaaaa...dah tiga tahun dah bersama sebagai suami isteri ceeewahhh..

macam yang stranger/makcik..yang aku jumpa kat kenduri tahlil pakcik aku aritu kata, " ooo dah 3 thn kawen?? kalau yang cepat tu dah 2 org dah anak" ... ye la makcik oiii nak je aku jawab " bukan takat 2 org je makcik, 2 org setengah pun boleh sorang otw dalam perut" tu pun kalau Allah nak bagi kan? kalau dah dia tak nak bagi nak buat mcm mana.. aku redha... lagipun aku kenal ko ke makcik? tetiba nak ckp cam tu kat aku?? HAHAHA... whatever...








kejap je rasa dah 3 tahun dah kawen rasa macam baru je nak semalam menikah.... alhamdullilah kitorang masih kekal bahagia dan masih lagi seperti alam bercinta... haha... semoga kasih sayang kami kekal sehingga ke akhir hayat.... aku mcm biasa la pantang anniversary je mula la sebak2... tadi masa otw pegi opis tanya soalan2 cepu emas kat hubby 


aku : aby, andai kata ditakdirkan kita tak de anak sampai bila-bila, aby tetap sayang babe? 
hubby : ye sayang...
aku : aby takan cari lain kan??
hubby : tak...
aku : ikhlas??? (tak puas hati... hahahah)
hubby : ye... ikhlas, ikhlas tak perlu diungkap dengan kata-kata, ikhlas dari perbuatan...

haa hambekk ko kena sebijik... terus senyum hihihi...:-)

Thursday, 21 April 2011

.:sakit kaki:.

arini bangun pagi sakit kaki jalan pun dah terencot-encot dah ni..... sakit giler... kaki masuk angin kot hehehe pernah dengar ke kaki masuk angin???... 
 

aku pun tak sure kenapa ke aku sorang je macam ni... kaki aku tak leh terdedah ngan keadaan sejuk sangat malam tadi kan hujan pastu tido tak pakai selimut / stokin sebab lupa dah ngantuk sangat... biasa nya kalau hujan aku pakai stokin... sudahnya pagi ni sakit giler... datang opis lak aircond kaki dah sejuk nak mampos dah ni.... tangan semua tak sejuk... sejuk kat kaki je..... sakit giler okehhhh..... nak jalan pun susah... 
 

kan best kalau kat opis ada spa... agak2 nak urut... turun pi spa.. agak2 nak buat pedicure, manicure pi spa..... aaaaa HEAVEN..... 




"boss kalau ada pape cari saya kat spa ye"   hehehe...boleh?? kuar ayat cam tu kat boss.... mampossss... 
 *
 *
sakitttttt :-(

Tuesday, 19 April 2011

.: anniversary gift ideas mengikut tahun:.

 tak lama lagi anniversary aku....sob sob!!! walaupun happy tapi cam sedih jer.. hehe

 

macam biasa la nak anniversary je sibuk la search hadiah pe nak bagi..  google punya google jumpa la benda alah ni..... 

 

bukan la kata nak pecaya benda-benda mcm ni.... but atleast, give us some ideas apa nak bagi kat pasangan kita mengikut tahun..... 

mcm menarik gak, tak de perah-perah otak sangat nak mencari hadiah tapi kalau tak nak ikut pun ok je... tak nak bagi hadiah pun ok jer hihi... janji bahagia kan?? hadiah tak penting yang penting kebahagiaan sebuah rumahtangga tu kan?? hadiah ni sajer je suka-suka nak bagi rasa happy hehe.....

 

 

Anniversary Gifts by Year

Although it is purely optional, here are the traditional materials matching each wedding anniversary year. This is a great way to start your brainstorming for anniversary gift giving even if you end up choosing a material that is different from your current anniversary year. On the individual pages linked below, we include a wide range of specific anniversary ideas for presents. Whether you choose a romantic, fun, sentimental, or practical gift, using a traditional material adds creativity, meaning, and forethought to your choice!

Note: The blanks below indicate that only official modern materials exist for that year.





Year
Traditional
Modern
Alternate
Flowers
Alternate Stones
1
Paper
Plastic
Clocks
Pansy
Gold Jewelry
Alt: Peridot
2
Cotton
Cotton and Calico
China
Cosmos
Garnet
3
Leather
Leather
Crystal and Glass
Fuchsia
Pearls
Alt: Jade
4
Fruit and Flowers
Linen, Silk, Nylon
Appliances
Geranium
Blue Topaz
Alt: Blue Zircon
5
Wood
Wood
Silverware
Daisy
Sapphire
Alt: Pink Tourmaline
6
Candy
Iron
Wood
Calla Lily
Amethyst
Alt: Turquoise
7
Copper and Wool
Brass
Desk Sets
Jack-in-the-Pulpit
Onyx
Alt: Yellow Sapphire
8
Bronze
Pottery
Linen
Clematis
Tourmaline
Alt: Tanzanite
9
Pottery
Willow
Leather
Poppy
Lapis Lazuli
Alt: Amethyst
10
Tin
Aluminum
Diamond
Daffodil
Diamond
Alt: Blue Sapphire
11
Steel
Steel
Jewelry
Morning Glory
Turquoise
Alt: Citrine
12
Silk
Linen
Pearl
Peony
Jade
Alt: Opal
13
Lace
Lace
Textiles, Faux Fur
Hollyhock
Citrine
Alt: Moonstone, Hawk's Eye
14
Ivory
Ivory
Gold
Dahlia
Opal
Alt: Agate, Bloodstone
15
Crystal
Glass
Watches
Rose
Ruby
Alt: Alexandrite, Rhodolite Garnet
16

Silver Holloware
Peridot
Alt: Red Spinel
17
Furniture
Watch
Alt: Carnelian
18

Porcelain
Cat's Eye or Chrysoberyl
19
Bronze
Aquamarine
Alt: Almandine Garnet
20
China
China
Platinum
Day Lily
Emerald
Alt: Yellow or Golden Diamond
21
Brass and Nickel
Iolite
22
Copper
Spinel
23
Silver Plate
Imperial Topaz
24
Musical Instrument
Tanzanite
25
Silver
Silver
Silver
Iris
Silver Jubilee
26
Pictures
27
Sculpture
28
Orchids
Orchid
29
Furniture
30
Pearl
Pearl
Pearl
Sweet Pea
Pearl Jubilee
31
Timepieces
32
Transportation
33
Amethyst
Amethyst
34
Opal
Opal 
35
Coral
Coral and Jade
Jade
Emerald
36
Bone China
37

Alabaster
38
Beryl
Tourmaline
Beryl
Alt: Tourmaline
39
Lace
40
Ruby
Garnet
Ruby
Nasturtium
Ruby
41
Land
42
Real Estate
43
Travel
44
Gourmet
45
Sapphire
Sapphire
Sapphire
Cat's Eye
46
Poetry
47
Books
48
Optical
49
luxury goods
50
Gold
Gold
Gold
Violet
Golden Jubilee
Alt: Imperial or Golden Topaz
55
Emerald
Turquoise
Emerald
Alexandrite
60
Diamond
Gold
Diamond
Diamond Jubilee
Alt: Star Ruby
65
Diamond
Gold
Diamond
Blue Spinel
70
Diamond
Gold
Diamond
Sapphire Jubilee
Alt: Smoky Quartz
75
Diamond
Gold
Diamond
Diamond Jubilee
80
Diamond
Ruby Jubilee




Monday, 18 April 2011

.:xtvt weekend :.

sabtu aritu menjalani weekend routine sebagai suri rumah yang berjaya.... membasuh baju, melipat kain, megemas rumah dan segala 'me' lagi.... tak keluar pegi mana pun sebab petang tu nak hantar MIL dinner/Majlis agama kat Crowne Plaza Mutiara.... kami laki bini dok je la terperap kat rumah sampai kul 7.00 mcm tu hantar MIL, 

sementara tunggu MIL tu kitorang pegi makan kat Chop & Steak kat kampung baru ataupun org selalu panggil kedai ni KAPAL... sebab de sebijik kapal besar kat dalam kedai ni yg menempatkan kaunter dan dapur diorang.. 


sedap gak la,  ni kali kedua kitorang makan kat sini, first time makan ramai-ramai ngan cousin2 hubby... diorang la ajar makan kat sini
 
gambar tak tangkap, terlupa nak angkut D90 kelam kabut punya pasal masa nak keluar tu,gambar ni pun google jer huhu...so korang google je la sendiri yerk..:-)

makan kat sini murah tau, aku ambik rib steak = RM11.90 + mushroom soup + garlic bread
hubby ambik mixed grill = RM 10.90 kot + mushroom soup
total campur air baru RM39.90 kot lebih kurang.. murah kan??? 
tempat pun ok ala2 romantik gitew... kitorang siap bersila lagi...dok kat pondok

lepas makan jalan-jalan menghabiskan masa dan menghilangkan kebosanan kat Jalan TAR... tak beli apa pun.... tu je... 

Ahad plak, Mak ngan Abah datang dari perak, pakcik aku meninggal kat cheras, so satu hari kat sana...tengah malam baru sampai rumah....

hari ni datang opis, handphone tinggal, broadband tinggal.... GOOOODDDD!!! 
akhirnya bosan.... so entry ni dari hasil kebosanan di hari isnin... 
heheh k larrr.. tata..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...