Followers

Monday, 31 October 2011

.: entry khas : macam mana aku boleh pregnant :.



kelakar nyer tajuk entry...hihii

seperti yang dijanjikan kat korang semua, 

aku hutang entry macam mana aku boleh pregnant kan??





kalau sapa-sapa yang memang biasa baca blog aku dan mengikuti perkembangan aku dia mesti tau apa masalah aku lambat pregnant dan mesti tau yang aku pernah pegi check up kat Klinik Dr Hamid Arshat

bila aku pregnant ramai yang ingat aku dah buat operation seperti yang di sarankan oleh Prof kat entry ni

dan seperti yang korang tau, dan baca jugak aku sblm ni memang la nak buat operation tu, tapi dengan mak abah aku tak berapa nak restu lagi, dengan aku pikir macam-macam lagi, takut la apa la, dan akhirnya aku buat keputusan tak buat operation tu.... 

sebab aku rasa kalau aku teruskan buat operation tu, andai kata aku still tak pregnant jugak lepas tu.... aku pasti aku akan rasa lebih kecewa, lebih sedih, dan lebih tertekan dari keadaan sedia ada yang memang dah cukup tertekan bagi aku & hubby 

kalau ikutkan memang hujung bulan 9 aritu aku akan buat operation tu, tapi bila aku tak ready nak buat, hubby pun tak nak paksa... so aku decide untuk pegi berurut secara traditional... 
masa raya haritu aku pegi berurut kat ipoh, perak tp mungkin bukan rezeki kami.. aku tetap tak pregnant

last month entah mcm mana aku keluar dengan room mate aku masa bujang... sembang punya sembang dia cerita member2 kat opis dia ramai yang pegi urut ngan sorang makcik ni lepas tu pregnant.... aku apa lagi terus mintak no phone makcik ni kat dia

so dalam minggu tu jugak aku call makcik tu dan buat appointment nak pegi berurut ngan dia...aku pegi after period 3 hari berturut2 

dannnnn

*


*


*


alhamdullilah 


sekali pegi aku terus pregnant.... syukur sangat-sangat.... mudah-mudahan semuanya selamat...

aku harap korang semua doa-doakan aku selamat k...

untuk yang nak cuba berurut ngan mak cik tu aku letak nombor phone dia kat sini k... 

Mak Yong - 0124819795
Kuarters Precint 16, Putrajaya

benda baik harus dikongsi bersama kan... :)  cuba la, mana tau mungkin ada rezeki korang jugakk.... insyallah....

kita sama-sama berdoa, aku faham perasaan korang... sangattt sangattttt..!!!



Monday, 24 October 2011

.: alhamdullilah..finally i'm pregnant :.

yeahh finally after three years n a half...





syukur padamu Ya Allah....


doakan kami baik-baik sahaja ye... Insyallah :)

Monday, 17 October 2011

.: makan-makan kecil-kecilan di rumah saya :.

ni entry cerita jamuan makan-makan secara kecil-kecilan di rumah aku last month.. jamuan makan ni jamuan kunjung balas namanya, sbb sebelum ni diorang semua dah jemput aku makan-makan kat rumah diorang..

buat jamuan pun dah abes raya dah... tak sempat nak kejar dalam bulan syawal tu... kejap sangat rasanya masa berlalu... 

entry ni pun sangat lambat baru keluar disebabkan menunggu gambar-gambar di upload oleh  tetamu-tetamu yang hadir...
punya la busy kononnya larr sampai tak sempat nak tangkap sekeping gambar pun... lupa pun sama ngan mengeluarkan si D90 bulky aku tu...

jom layan gambar

*

*

*

*

*

gambar ni semua dicilok dari blog ellysa & kak sheema zahar
siap ada watermark masing-masing lagi haaaa... hihihi





Menu utama - Nasi Arab yang ni aku beli jer... belum belajar buat lagi :)





 air laici, sunquick dan tea tarik


lemang (beli)
Rendang Cili Padi Daging  + Masak Lemak Cili Padi (Paksa MIL Buat.. hihi)

 


puding caramel yang terover hangus... tp rasa naseb baik tak pahit..
kira halal la ye korang... janji sedap kannnn .. HAHA







Lieya Latif, Ellysa, Kak Sheema dan Kak aida adalah antara tetamu-tetamu yang hadir, semua gambar anak2 jer... kaum-kaum ibu dah tak nak bergambar dah...






Last sekali gambar tuan rumah bergambar dengan anak bujang si Lieya Latif
geram betul tgk budak si rambut spikey ni... 

sorry la sbb tak jemput member opis yang lain-lain... next time aku buat open house secara besar-besaran aku jemput korang k....;-)


Wednesday, 12 October 2011

.: makan-makan @ sabye-sabye :.

entry aku asyik-asyik citer pasal aku jer kan... kali citer pasal hubby plak..hihi

last week hubby ada makan-makan kat satu restoran thai area opis dia..aku tak ikut la dia balik-balik dari opis terus pegi






 actually diorang makan-makan ni di belanja oleh one of the staff kat situ yang baru kawen...

kira dia buat makan besar la utk staff opis kat Restoran Sabye-Sabye ni... restoran ni restoran ala-ala thai aku pun tak penah makan lagi kat sini, tp hubby selalu la.. sebab dekat ngan opis dia kan

dia cakap sedap jugak makan kat sini..













tengok gambar nampak cam menarik jugak.... habes licin dikerjakan diorang





ni la dia The NewlyWed a.k.a 'pengsponsor' makan pada hari itu






bergambar beramai-ramai...

TQ belanja hubby makan... mudah-mudahan murah rezeki pengantin baru...


Monday, 10 October 2011

.: attend birthday bash imad aqeel :.

semalam aku ngan hubby attend birthday bash anak member opis aku... sha

hari raya aritu dia jemput open house aku tak dapat nak pegi sebab masa tu tak de kat sini.. so bila dia ajak birthday anak dia, terus call hubby tanya leh pegi tak...

ni first time attend birthday anak-anak member opis... terus tak tau nak beli hadiah apa...


 

 jumaat aritu pegi alamanda terjah toysRus mencari hadiah si imad

 


tak pasal-pasal aku buat members card...

lepas ni anak sapa birthday sila la ajak aku... ada rezeki aku beli la hadiah untuk anak korang.... tu pun kalau ada rezeki....insyallah... :)







meriah betul birthday imad ni haaaa... siap ada clown lagi.. 
comel comel plak tu clown nyer.... 3 beradik

















kita makan dulu....  tu yang penting.. hiiiii
macam-macam menu ada, ada bihun soto, ada sate, ada roti jala yang sedap, nugget, sosej...sampai tak tau nak ambik mana satu.... :) 





 muka kepochiii sangat... :)




sampai-sampai tu, birthday boy nyer dah tido... plannyer nak potong kek kul 4.30... cian..letih sangat main...sampai terlena kat pangku mama dia..










tu muka birthday boy baru bangun tido... mood pun tak berapa nak stable lagi ni....
budak-budak semua excited tunggu dia potong kek...




alhamdullilah.. kenyang makan kat rumah imad... nanti jemput auntie yatt datang lagi ye.. :)

Friday, 7 October 2011

.: my current obsession :.



 current kah??? :)

rasa nyer dah lama menjadi pojaan hati dan tekak dah...

semalam pegi makan sushi lagi.... haiiiihhh lately tak tau nape asyik nak makan sushi je... pantang sebut, pantang tengok gambar terus rasa mcm craving gilerrr...


memang la setengah orang kata tak sedap, tak terliur langsung, tak payah la nak craving-craving kan?? 

tp lain orang lain tekak nyer.... kitorang kat opis ni 4-5 orang memang pantang la kalau sebut pasal sushi....sebut je.. lunch time conform dah terconggok depan sushi king utk memuaskan tekak masing-masing








buat masa skrg ni, sushi adalah salah satu benda yang i'll never say nay for it... :)

kalau ada orang belanja aku hari-hari pun aku sanggup pegi makan...... sapa nak belanja sila angkat tangan... ;-)




 
semalam before pegi tu dah terbayang-bayang salmon memanggil-manggil ....hahahah




sudahnya sampai sana..... haaaa hambekkk ko... order sume salmon jerrr.... makan puas-puas..... ni sume aku punya.... hihihi...







balik tu dalam kete citer kat hubby...

aku : "B.. rasa mcm bersalah pegi makan sushi tadi"
hubby : "laa nape pulak?"
aku : "sbb bil sampai RM45" (aku sorang)
hubby : "makan banyak tak?"
aku : "banyak la.... sangat banyak...dapat makan salmon puas-puas.."
hubby : "abes tu kalau makan banyak bil RM45 tak pe la... igt makan sikit je tapi bayar sampai RM45"

haah, betul jugak kan??? ok... tak rasa bersalah pada diri sendiri dahhhh.... hahahhaa.....

sapa yang tak pernah try tu kenaaaaaa pegi try...then u'll know how it feel... confirm u'll crave for it.. mcm kitorang..hikhik

tapi skrg rasa mcm nak makan sushi zan mai pulakkk... sapa nak bawak?? hukhuk.....


Monday, 3 October 2011

.: makan-makan @ the chicken rice shop :.

 fuhh penat sungguh baru balik dari alamanda berjalan kaki... nak berdating ngan my bff ni punya pasal  padahal hari2 jumpa pun tetap nak gak jumpa n makan-makan kat alamanda


hari ni lunch kat The chicken rice shop....Bukan sekadar nasi ayammmm...lalalalala







punya la lama tak makan kat sini, dekat setahun agaknya.... tau-tau dah ada menu good lunch dah..... mmmm jimat-jimatt


tapi orang tamak harus la tak ambik set jimat-jimat ni kann..... huahuahua.... 
orang tamak haruss lar makan secara tamakkk jugakkk...tapi habis okehh....

gambar set yang aku order tu tak ambik pun dah lapar giler maunyer nak pandang kiri kanan... sampai-sampai terus ngappp.....





 my bff... ambik set Ladies Good Lunch tu, ada rojak buah dan pecal......

muka happy dapat makan chicken rice shop... hehe




n me...... alhamdullilah kenyang gilosss... :)

esok nak makan apa pulak ye?? mmmm



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...