Followers

Tuesday, 15 May 2012

.: weekend projek ~ basuh baju baby :.

alhamdullilah...

 dah masuk 34 Weeks dah....legaa rasa bila dah settle basuh baju baby... 

letih gak rupanya even baju tu kecik2 jer berjam jugak la dok dalam bilik air tu haa sib baik tak patah pinggang jer...huhuh... letih-letih pun puas hati... basuh sambil senyum jer... hihiihi

masa tengah sidai-sidai tu jiran sebelah datang jenguk, sebab geram tengok baju comel-comel jerr.....siap cakap banyakkk nyer baju baby aku, kalah baju anak dia yang dah 2 thn hihihi... aku rasa tak la banyak mana pun compare to orang lain yang aku tengok lagi la sampai tak cukup ampaian lagi...aku nyer sikit jer la tak bnyk la..






 bila tengok2 balik baju semua aku rasa mcm baju-baju baby ni bnyk yang warna kuning...kalau mak aku tengok mesti bising ni... kan petua orang tua-tua jgn beli warna kuning takut anak kena jaundis... betul ke??


sekarang sume benda dah almost done dah cuma breastpump jer tak beli lagi...yang lain-lain dah settle rasanya..takut terlupa benda kecik-kecik jer.. yang tu leh beli kemudian kot..yang penting-penting setakat ni dah beli...

air selusuh pun hubby dah buatkan weekend aritu..alhamdullilah..
  dah leh bersalin dah ni.. kuikui


 doakan aku n baby selamat ye...insyallah.. luv u alll

Monday, 14 May 2012

.: order barut baby plak :.

yeayyy barut yang diorder dah siap....


pendek kata selagi tak bersalin selagi tu la dok mengorder mcm2... haha padahal dah ada dah barut belambak kat kampung, mak aku dah siap basuh dah pun tapi nak jugak order yang ni sebab comel sangattt.... hihi

kalau sapa2 mom to be tak beli lagi leh la order kat sini Junita Khalid




Wednesday, 2 May 2012

.: akar siti fatimah punya cerita :.


last week aku dapat benda ni dari opis mate dia bagi soh rendam bila dah dekat2 nak bersalin, air dia boleh buat mandi, sapu perut dan minum bila dah sakit nak bersalin nanti...

aku dapat2 akar tu esok nyer terus rendam... tak sabar kekdahnya... aku pikir takpe la leh je buat mandi2 n sapu perut dari awal pun, sbb aku ada la jugak baca kat internet org cakap masa 7 bulan dah leh rendam n buat mandi sume...

opis mate aku ckp nanti dah dekat2 nak besalin tu dia kembang sendiri... dari apa yang aku baca pun konon2nya akar ni mcm tak kembang je kalau rendam sebelum sampai waktu nak bersalin tu...




balik keje tu aku rendam dalam jug kecik, bila aku gi dapur tgk mcm dia nak kembang, aku ubah pegi jug besar skit, tengok2 dia kembang giler2 ikut jug tu.... hubby masa tu kat luar terus dengan pantas sms hubby " eh kenapa akar ni kembang plak, org ckp akar ni kembang bila dah nak bersalin" sedangkan masa tu aku baru 31 weeks ++

tetiba tercuak kejap.... hahahah kelakar pun ada....





akar tu kembang terus jadi mcm ni, siap dengan dia pun kelopak2 bunga tu pun sekali kembang maunyer aku tak cuakkkkk

tu la gatai nak rendam awal2 sudahnya sendiri takuttt... kuikuikui

bila dah rendam 2 hari MIL plak ckp nape rendam awal sangat last2 aku ckp la "saje nak test" hihi

pastu sudahnya aku keringkan balik akar tu, jadi seperti asal balik mcm gambar kat atas tu...biarla dah dekat2 nanti la baru rendam balik...

aku pun tak tau sangat pasal akar ni... betul ke dia tak kembang kalau tak sampai masa lagi abes kenapa aku rendam terus zassssss kembang setaman..

any idea??

sharing is caring :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...