Followers

Friday, 30 November 2012

.: menghadiri kenduri kawen cousin hubby :.

hari ni saya cuti... lompat bintang skettt...

 cuti pun tak de la bersenang lenang di rumah 3 hari ni direct  menyibuk-yibukkan diri di rumah pakcik hubby...anak dia kawen










kad pengantin... very the creative... macam-macam budak skrg ni 

so 3  hari ni merupakan hari paling memenatkan bagi Bella dan mama bella hehe harap2 mood dia ok lar... :)

Thursday, 29 November 2012

.: aku menang queen of the nite... yeayyy :.


morning....

blog ni dok tenggelam timbul tenggelam timbul lar... sejak2 jadi mommy ni tak banyak benda nak di update hehe balik2 pasal anak jer.. kang ada plak yang boring... so arini citer pasal tuan empunya blog plak lar...

malam tadi ada dinner opis, unit aku jadi urusetia...smlm mmg busy la satu hari tak dok kat opis mencari hadiah la, apa la kat alamanda penat giler smlm..

dinner ni kecil-kecilan jer just melibatkan 2 unit jer... sajer suka suka
kecil-kecilan pun harus melaram sakan kan... hehe nak-nak plak ada hadiah untuk king & queen of the nite... harus la melaram oullsss mana tau menang kan....

haaa mmg iye la tak sia-sia pengorbanan... menang juga aku.. hihi









dapat lar hadiah ni... set body shop perfume midnight bakula 50ml + body mist

Alhamdullilah


apa yang aku pakai???

haha biasa2 jer...
*

*

*

*

*




bolly wood theme.... feeling-feeling aishwarya rai jappp... hikhik

 dah la tak sempat nak menerai baju n tudung bagai mlm td nak pegi baru nak melilit2 sana sini tu pun dalam kereta jer lilit tudung tu.. kelam kabut punya pasal.... hentam jer la  



bergambar bersama my officer 'king of the nite' n dayang-dayang hehee

**citer pasal dinner tu will update later ...

see ya :)

Friday, 23 November 2012

.: mutiara kata di pagi jumaat :.

kata-kata yang saya ambik dari FB


"Apa yang tuhan anugerahkan kepada si anak adalah hasil dari amalan ibunya.... "





jadi jom sama-sama kita edit diri dan jadi yang terbaik demi si anak

Wednesday, 21 November 2012

.: makan-makan @ HM sri bagan seafood :.


sabtu aritu ajak hubby pegi makan seafood kat bagan lalang, last mkn kat sini masa aku preggy 7 months dulu lama giler dkt setahun dah

nak ajak MIL dia plak tak nak so kitorang jer la pegi 3 beranak tu pun ajak hubby pegi cepat skit nak balik before malam, kat situ nyamuk boleh tahan gak maklum la tepi laut, bawak si bella ni kena la berjaga-jaga kulit dia kan super sensitive...



apa-apa pun reserved dulu, cuti-cuti sekoleh ni bukan leh harap kang penuh plak




ni gambar masa nak pegi makan tu :) 



 pic : google

lagipun sebab nak dok atas pelantar ni baru feel nak makan sambil menghadap n rasa angin-angin laut tu....




sebelum start melantak seafood tu kita layan dulu kerepek yang sedapppp ni  :)



our favorite place untuk makan seafood


sebelum





hubby yang pilih semua aku makan jer... kitorang ambik ketam masak blackpapper, ketam telur masin, udang masak sambal, pahat n ikan bakar



selepas



settle semua

kitorang tak makan nasi pun just meratah jer semua ni... kalau makan nasi kang tak abes plak lauk-pauk ni dah la berdua jer...

memang lepas geram la kejap jer dah settle tengok meja org lain makan skit je, padahal datang satu family, yg kitorang berdua tapi penuh meja... hehe

 


aku pakaikan bella jumper ni untuk keselamatan supaya tak kena gigit nyamuk :)

sib baik dia tido jer sepanjang kitorang makan, dah nak balik baru dia bangun.... good gurllll... nanti kita ajak papa makan kat tempat lain plak ye :)

total bill : RM142

aku rasa skrg dah mahal skit makan kat sini.. dulu biasa kitorang makan berdua ambik lauk lebih kurang sama dalam RM80-100 jer...

mmmm apa2 jer la janji sedappp :)

.: wordless wednesday :.


 bella dulu dan sekarang


*

*

*

*

*

dulu....



3 Days old... 
 pic kat hospital admitted sbb alergic


now

*

*

*

*




baju yang sama, tapi dah kena pakai ngan seluar dah... :)


haihhh how time flies..

Tuesday, 20 November 2012

.: bella dengan tikar terbang baru :.

dah lama survey tikar ni, nak bagi bella senang meniarap atas tu

akhirnya dapat gak beli tikar ni ngan harga yang murah, dok survey-survey harga sume RM70 keatas... aku nak yang tebal mcm ni, yg evamatic tu nipis, kalau yg evamatic tu kat nilai 3 RM28 pun dapat

last 2 weeks pegi alamanda tgk ada la plak less 50% benda alah ni, rembat terus... sbb org tu ckp last stok... aku tgk, tinggal 2 ketoi jer masa tu, mmg tak sempat la kalau nak tunggu ajak hubby pegi, gigih la aku angkut  jalan kaki benda tikar ni haaa....




sekali aku pegi last week belambak plak dia keluarkan stock... ciss tertipu jugak aku!!! hahaa  

sangat stategi la nak melakukan jualan dia tauu!!!

tapi tak pe... sib baik murah giler, aku dpt beli ni ngan harga RM44.50 sajorkk jimat duit mak nakkk...



 nampak tak bella kt mana? hehe aku tengok dah sama je dia, toys ngan tikar tu.. huhu


.: bad n good habit :.

 bad habit or good habit??


bad :

-cannot stop clicking!!!



the good one :

- jimat masa

-jimat duit minyak

-tak payah paksa hubby bawak aku pegi beli itu ini










setakat ni puas hati... tp aku serik dah beli baju or kasut on9... selalu tak puas hati ngan size.. tengok orang beli ok jer kita pun nak try la kan.. sekali jer aku beli lepas ni tak lar... 


i prefer buy on9... most of the bella's things aku beli online.. dari barang sebesar kuman, sampai la sebesar gajah hehe except clothes or shoes

Monday, 19 November 2012

.: mood masak-masak : bread pudding :.


mood terlebih rajin la plak nak memuding-muding... dah lama sangat tak de dapur sejak ada si bella, derhaka sungguh la hehe

 tekak teringin nak makan kena la merajinkan diri

sambil buat pudding beperang pulak ngan si bella kat dapur, tetiba dok merap plak dia,
nenek dia tak de, aku la jadi mangsa buli dia asyik nak dukung jer tak nak baring lama-lama 

nasib baik senang nak buat bread pudding ni...







ni pun resepi dari kwn aku, aritu mkn kat rumah dia sedap lar plak tu yg teringin nak buat

resepi :

1/4 cawan gula
2 biji telur
100ml milk
200ml whip cream
vanilla esen

4-6 keping roti
butter 
choc chip


sapu loyang ngan melted butter, mix jer semua bahan kat atas tu, masukkan roti letak choc chip ke kismis or apa2 jer yg korang nak letak... bakar api atas bawah 30minit..siap


.: 5 months old :.



 hai all... i'm 5 months old today








 
 

.: wishlist untuk si anak dara :.



anak aku dah masuk 5 months dah bulan ni, tak lama lagi dah nak start solid food... so ader je la mama nyer sibuk mengoogle-google pasal solid molid food ni haaa...

dengan itu muncul la wishlist ni untuk buat solid food anak...
padahal guna blender biasa pun menjadi gak solid food nya anak aku tu sajer je gatai kan

"mama buat pakai periuk buruk pun tetap sedap la mama sbb air tangan mama" (mimpi lar bella nak ckp cam ni) kalau dah mmg dasar tak pandai masak tu hahaha...


Avent Steamer & Blender

tapi cam senang kan dapat benda alah ni, lepas steam terus je blender guna bekas yang sama, so practical tp harga nya pun praktikallll sangat.... RM300++ tu pun kalau de less la if tak, RM400++ haihhh asal la ko mahal sangat??

Bumbo Seat
pastu berangan nak beli bumbo seat ni la senang nak bagi bella duduk, tp mcm tu seketoi je pun RM200++, biar betul nape mahal sangat??? tgk kat mothercare ada diskaun 20% but still mahal kan?


Fisher Price Healthy Care Booster Seat



baik beli yang ni murah skit, lagipun yang ni boleh pakai sampai besar...

berangan jer dulu... kalau rajin aku beli, kalau tetiba kede.... pakai je la apa yang ada ye bella :)

tak beli pun mama tetap sayang bella separuh mati tau :)

Friday, 16 November 2012

.: berholiday ke penang :.


aku malas nak buat banyak-banyak entry so aku sekali harung kan jer cerita-ceriti holiday kat penang with a lotsof picture...


jangan muntah tengok gambar yer

hari ahad tu kitorang gerak dari perak kul 11.30, sbb nak cek in kat hotel kul 2.00, kitorang stay kat corpthorne orchid tanjung bungah, susah giler nak cari hotel cuti-cuti sekolah ni... kitorang stay 3 hari 2 malam, tak tau nak pegi mana actually sajer lama tak bercuti n lepak2 kat hotel 

lagipun ke penang leh jumpa bff aku kat sana sekali....

hari 1st kat sana tak kemana sangat sbb hujan sepanjang hari, pegi makan kat padang kota jap pastu pegi cari jeruk yg sesat larat tu,  terus balik hotel 3 beranak dah penat sangat... last-last tido sampai pagi esoknya sedap sebab hujan jer kat luar, terjaga tengah malam tnya hubby dia nak pegi nasi kandar beratuq tak? dia ckp tak larat, nak gi nite market pun hari hujan dah ada anak ni payah la skit nak berjalan hujan-hujan ni kan... sudahnya membongkang jer la melayan keempukkan katil hotel tu....




view from balcony




little B testing baby cot.... seronok sampai terkangkang-kangkang kaki tu




makan-makan kat padang kota lama




char keoy teow yang mahal nak mammm..... 

aku mcm " what 8 ringgit?" wth...ada collagen ke apa dalam ni yang mahal sangat tuhh.... 
tp bayar gak la kannn....budak tu siap ckp lagi RM8 jer kak, jer?? hiiii mencekik darah tolll



haaa si bella ni baby cot kemana dia kemana... igt nak sangat dia tido dlm baby cot tu... nehiii nehii nehiii!!!.... tido bawah ketiak mama paling bestttt... :)











esok pagi nya jalan la jugak after bfast bawak si kecik ni pegi butterfly farm, konon-konon nak tengok la dia dah pandai tak tgk butterflies tu...mmm tak de nyer dia tak pandai lagi hehehe... mamanya yang over excited






teman mama makan kat gurney plaza...dah penat dok dalam storller aku baringkan jer kat bangku ni... main-main sorang-sorang sementara mama ngan papa makan



muka super excited nak naik ferry... konon-kononnya paham la kan ferry tu apa..nak pegi seberang rumah my bff since uitm...

 dia ajak datang makan kat rumah dia...mmg wajib pegi la dah la masak super sedap... gambar food lupa nak snap, dia buat beef stew, mashed potato, galic bread, n bread pudding yang buat aku teringar-ingat sampai hari ni... :(




bella with hadif irfan



with hadif n eesa


with hadif n fahd

bella di apit oleh body guard a.k.a jejaka-jejaka idaman, maklumla skrg ni dia sorang je bidadari nya, anak-anak bff aku yang lain semua hero...






mommy sya buli bella la mama... hehe



  
 with mommy sha.... (sha aku jeles ngan gambar ni... hehe)



 bella with mama yang serabai...



 berposing-posing setelah kekenyangan




us...my close friend since uitm... dah 12 tahun dah...  


( alaaaa bella sorang tak tengok kamera kalau tak cantik dah)




 no camera plizzz.. mama






bella nak tido laaa... sedap tido kat hotel ni :)

ok abes dah gambar tu pun separuh jer... kang bukan korang yang pitam tengok  aku pun pitam sama mengupload hehe...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...