Followers

Thursday, 30 May 2013

.: attend course @ regency hotel PD :.

Hello hello morning.. Arini bersiaran dari regency hotel PD...

attend course dari hari selasa aritu.. punya la susah hati nk meninggalkan si kecik tu.. Dgn stok susu tak cukup.. terpaksa la topup ngan fm

Pastu dia demam plak lagi la mamanya susah hati nk tinggalkan..

setiap kali call jer dia merengek mil ckp meragam jer, sedih oiiii 1st time tinggalkan anak.. Last2 hubby n mil dtg bawak bella jumpa aku kt hotel lepas rindu nmpk jer muka mama nya terus cebek n mintak nk dukung alahai sayu hati...

Dpt la spent time kejap dlm 2 jam bwk dia mandi pool sume...

arini nk balik dah last day tak sabar nk balik huhuhu....

Ok la jom layan gambar jommm :)













Thursday, 16 May 2013

.:homemade tomato sauce:.

bella dah nak masuk 11 months baru aku introduce ngan tomato.. Dari apa yg aku baca tomato ni agak asidik jadi cara sesuai utk kurangkan adalah dgn cara memasaknya.. aku pun buat ni sbb nk buat resepi baru la konon utk bella dsh boring dah omak eh asyik masak mashed potato jer

bahan2
Tomato (aku pakai cherry tomato tu jer)
1 ulas bawang putih
Sebijik bawang besar
Serbuk jintan manis & jintan putih
Unsalted butter
Puree Kurma

Cara : panasksn ulsalted butter dlm periuk, blend tomato dan bawang merah bawang putih, tuangkan dlm periuk.. Masuk serbuk jintan, masuk puree kurma bg rasa manis..masak sampai pekat n warna merah2.. Done :)

Dengan ada nya sos ni maka terhasil la homemade nasi lemak ngan sambal bilis yg dibuat menggunakan tomato sos ni... Lepas ni plan nk buat pizza ke, bolognese ke senang dah just tambah isi ayam tambah cheese siap ;)






LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...