Followers

Thursday, 14 November 2013

.: nasi goreng ikan rebus :.


 kat sini susah nak cari  ikan rebus fresh2 biasa kalau kat perak bersepah orang jual kat pasar, aritu pegi giant ada la tp tak fresh .... ni kebetulan jalan-jalan kat Aeon big alamanda tgk ada plak ikan rebus ni nmpk fresh plak tu

3 ekor 3.15 kot... ok la kan teringin nya pasal beli jer... balik rumah tu plak teringat tak de limau kasturi, tak de cili padi, gigih plak la mengajak hubby pegi kedai semata2 nak memuaskan tekak yang teringin ya hamat ni..... balik kedai zassss zasss terus masak, 

nasi goreng tu nasi goreng biasa jer, letak cili padi, letak belacan skit letak kangkung... siap

goreng ikan rebus ngan bawang besar dan cili padi skali letak dalam pinggan, letak timun perah limau kasturi kat ikan rebus goreng tu... 

perghh mmg terangkat okehhhh sapa tak penah mkn sila cuba





kat area2 perak, ipoh tu mmg food court n kedai-kedai makan dia rata-rata jual nasi goreng ikan rebus ni tp kat sini mmg tak jumpa,  tu sbb la bila teringin terpaksa buat sendiri :)

tengok balik gambar ni mesti mcm teringin jer nak buat lagi...tapi hubby tak minat aku makan ngan bella jer pun bolehhh :) nommm nommm

Wednesday, 13 November 2013

.: kenduri kendara :.

aku join kenduri nya jer kendara tak join pun :p

SABTU

ni cerita kenduri last week sabtu ahad ada kenduri sabtu cousin belah aku bertunang kat hulu langat ahad cousin hubby kawen kat Jelebu

sabtu pagi tu gerak pegi sungai buloh dulu ambik mak ngan abah sana dari sana terus pegi umah makcik aku kat hulu langat.... 

pagi tu pakaikan bella baju ni, ayat hubby "Bella pakai mcm tu jer ke?" heloooo papa mama baru jer beli baju tu kat Poney semalam.... 

laki aku pesen nak anak dia pakai baju gaun jer bila pakai seluar dia rasa tak kena rasa mcm bukan baju jalan... adoiii kalau korang asyik tgk anak aku manjang bergaun tu mmg la sebab papa dia.. aku ni nak la pelbagaikan baju anak aku tp dia tetap tak suka... 

nasib baik la MIL ckp tak pe la panas kang kat kenduri legaaa aku tak payah salin baju lain








aku rasa okey je pakai baju ni kan?? mmmm 



gambar kat kenduri tak de kikiki tak smpt nak snap lagipun balik awal sbb mak ngan abah nak straight balik perak lepas kenduri tu


AHAD

ahad plak pegi kenduri belah hubby  kat Jelebu N9....orang kata ni perkampungan untuk keturunan Syed & Sharifah, kalau dulu2 sapa tak kekalkan keturunan akan dibuang dari kampung tu.... katanyaaa Allahualam 

tapi sekarang tak dah kot... takan ada org berpikiran cam tu lagi kann
tapiiiii yang kawen ni pun Syed & Sharifah jugak, diorang ni boleh dikatakan gigih gak la mencari Syed & Sharifah untuk kekalkan keturunan diorang

 iolsss jer bukan Sharifah youuu!!! :)

 bukan main jauh lagi tempatnya...campur ngan sesat barat ada la dalam 2 jam gak dari Nilai nasib baik Bella tido jer sepanjang jalan


perkara wajib dalam kereta.... pose pose.. camwhore anak beranak :)








#ootd #reasalsabila

bella hari ni plak hubby cakap anak dia kembang macam bunga matahari... ajer jer papa awak tu Bella







ni gambar pengantin nya... yang lelaki tu cousin hubby






cantikk :) semoga kekal ke akhir hayat

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...