Followers

Monday, 2 June 2014

Blog baru kiter

I'm officially move to my new blog.. 

Atas sebab2 yang tak mampu nak di elakkan dan aku tk mampu nak log in blog aku ni so aku terpaksa redha menerima kehendak ilahi yang blog aku ni bakal terkubur.... Ayat tak leh blah sgt ( ni log in pakai hp jer) 

Ok la yang hidup kena teruskan hidup.. Jom jenguk blog baru aku k... 

http://reasalsabila.blogspot.com

Thursday, 22 May 2014

Homeschooling activities ~ color tunnel


ni antara activities yg aku buat by using toilet roll paper aritu jugak 

aku still simpan benda ni boleh buat activity berulang-ulang bila ada masa... 


Yg ni aritu kbtln masa pg toys r us KLIA 2 aritu dia mintak nak car ni so aku buat la activity car tunnel ni dengan dia sambil masukkan car dalam tunnel tu, sambil ajar dia color, 

bella belum pandai lagi dia cuma tau ada color pink, purple, green tp tk dpt bezakan lg 

Kecuali kalau buat color sorting dia boleh la asingkan ikut color dia boleh bezakan 


Bila dia masukkan kt tunnel pink tu time tu aku ajar la pink.. Lama2 dia ingat la kan Inshallah


sambil main sambil belajar :)


Buat activities ngan baby ni bkn boleh lama2 dia cpt jemu during weekend aku buat dlm 15 minit skali pastu nnti aku ajar lain plak sambil2 dalam kereta pun still ajar dia tnya A for? B for? lama2 nanti mesti dia hafal n faham :) 

Everybody should proud of their child kan even satu pencapaian yg kecik skali pun kita sebagai parent patut bangga.. semua baby dilahirkan genius their brain umpama sponge yang mampu menyerap segala ilmu.. 

Inshallah kita sama-sama berusaha ajar anak kita sambil-sambil berkongsi ilmu dengan parents lain 

Monday, 12 May 2014

6th Anniversary

6th anniversary kitorang adalah pada hujung bln lepas mmg tk de la plan apa pun sangat nak pg makan2 kt hotel tp cam malas plak aku ni bukan nya mkn bnyk sangat lgpun bella pun tk makan bnyk mana pun sudahnya aku ckp kt hubby nak pegi tido hotel, kebetulan minggu tu ahadnya aku kena attend seminar setiausaha positive event tu kt swiss garden jadi tak dapat la nak pegi jauh2... Plus bella plak ada swimming class kt putrajaya aku terus ckp kt hubby kita tidur kt everly jer lgpun hotel baru sajer nak try kan... 



Sampai kul 3 tu check in tak naik bilik pun terus zasss ke swimming class bella, lepas class bru naik atas


Si kecik Ni tukang cek bilik ok ke tak hihi


lompat sana sini abes satu bilik dia lari lompat bintang bagai


Bertiga lebih baik :p





Sementara nak tggu dinner dua beranak ni melayan mata la apa lagi aku mmg susah nak lena... 

Malam tu aku plan nak order makanan n dinner dalam bilik jer dah siap2 bawak candle bagai nak bercandle light ngan hubby skali tak de servis order makan ke bilik cissss rosak program btol la... 

Akhirnya bercandle light dinner kt alamanda jer la jawapannya... 


Esok nya breakfast kt fuze cafe hotel, breakfast dia bagi aku so so jer...boleh la nak try kan 




so tu jer la sambutan anniversary kitorang yang tak seberapa esok pagi tu dr everly terus pg swiss garden plak untuk seminar 3 hari...  :) 

malas betul nak update sejak pakai phone ni... Tak best langsung huwaaa masalah password kt pc yang tak berkesudahan tu buatkan aku stress :(

Thursday, 8 May 2014

Zoo Negara


30 tahun lebih hidup tak pernah aku jejak kaki ke Zoo Negara ni jadi marilah kiter pegi bawak si kecik tu yang sibuk nak tengok Elephant katanya...

Alang-alang aritu nak ke area ampang nak melawat cousin baru lahir bella kat sana jadi lajak terus ke zoo.. Bertambah lagi la duit raya tahun ni ye dak hihihi

Ok berbalik kepada citer zoo tadi, kitorang pg dah petang tak sangka la pulak nak panas lenting mcm tu jenuh la jugak berpanas- panasan bertiga beranak tapi hubby mmg suka pg zoo ni sama la mcm anak dia berkenan nau ngan alam 'fauna'ni hihi

Tiket masuk RM30 bella tak pyh bayar..

Ni baru sampai muka bangun tido tk semangat lagi nak tgk menatang2 





Puas kan hati tgk elephant sampai sekarang kalau tanya "bella tgk apa kat zoo" dia akan ckp "tgk elephant" "elephant tgh buat pe??" "andi ujan" sbb masa tgk tu elephant tgh mandi sambil sembur air dari belalai dia :) 












"Mama ni tk abes2 selfie... whatever la mama"







Si kecik ni takut maskot dr jauh kemain tunjuk,, bila dah dekat takut plak 


Last but not least gambar sefamily 



Ok la bawak anak g zoo ni tapi satu jer tk puas hati, tram tu kena bayar jugak dari satu tmpt ke satu tmpt cekik darah kooo sorang 4 ringgit naik alahai tk sampai 5 minit.... 

Tak pe la yang penting tgk anak happy kemain jerit2 tgk binatang tu... Priceless :) 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...