Followers

Thursday, 29 December 2011

.: yuhuuuuu!!! :.

 hai... lama giler tak update blog kan..

ni pun still tak tau apa nak update, skrg ni mcm blur ya amat.... nak update blog pun mcm tak de idea je...  macam-macam hal jadi, dengan aku alah teruk,  masuk air, admited ward, MC selama 2minggu... tengok orang pregnant tak de masalah best jer....
tapi aku redha, semua orang dengan bahagian masing-masing kan??


arini baru start keje balik, alhamdullilah atas berkat doa semua aku n baby dalam kandungan still ok sampai ke hari ni skrg dah nak masuk 15 weeks.... insyallah 


aku letak la gambar kasi korang ilang rindu kat aku...hihii rindu ke??

gambar ni hubby tangkap malam tadi , beg kamera tu pun dah berhabuk dah tak usik-usik sbb tak larat... teruk betol kan??..

gambar ni pun actually utk tatapan member-member rapat yang nak tengok sangat perut yang tak berapa nak moncit tu... :) alang-alang letak la skali kat blog ni... at least tak la berabuk blog aku ni... :)








ok la....see ya!!

mcm biasa, doakan kesejahteraan aku n baby k... masih jauh lagi perjalanan kami... sayang korang banyak-banyak!!!

Wednesday, 16 November 2011

.: wordless wednesday :.






:) doakan kami k..


Wednesday, 9 November 2011

.: wordless wednesday :.


latest pic of my niece....qisya




yang demokkkk....hihiihi gerammmm

Saturday, 5 November 2011

.: BFF gathering :.

last week aku ngan hubby pegi taiping sbb ada gathering... mcm besar je bunyi gathering kan.. padahal nyer 4 orang je pun hihihihi

just utk kawan-kawan rapat masa kat Uitm je pun.. sebab dah bertahun tak berkumpul sekali
kitorang decide nak jumpa kat taiping jer, kitorang sewa homestay je pun senang sumbat reramai dalam tu sekali harung ikutkan perancangan asal 6 org tp sudahnya tinggal 4 org je kitorang

tapi tetap teruskan jugak walaupun tak cukup org


tak yah cerita ceriti panjang leborr moh kita layan gambo... hihi


 bila jumpa mula la mengimbau kenangan-kenangan lama masa kat Uitm Perak.....

zaman-zaman muda remaja...  :)


























 

















really enjoyed the moment together...

Yess it's  been 11 Years n still counting...

mudah-mudahan kekal hingga ke akhir hayat.....

love u so damn muchh!!

Tuesday, 1 November 2011

.: Char keoy teow Doli :.

Last week ada gathering kecil-kecilan kat taiping.. so aku berkesempatan la pegi merasa makan Char Keoy Teow Doli ni

agak femes jugak la keoy teow ni kat area taiping
 




masa tu memang tengah sangat-sangat laparrrr.... aku order nasi ayam 1 share ngan hubby,  dan keoy teow sorang satu pinggan...

 

satu pinggan besar RM6 dah sampai separuh makan baru teringat nak snap gambar... hihihi

kat kedai ni orang ramai giler silap2 ko bersila atas lantai kalau tak cukup kerusi meja..... hihi

 rasa dia ok la not bad.... at least merasa la jugak keoy teow yang sering di war-war kan kalau datang ke taiping ni kannnn....

kalau korang dtg taiping jgn lupa singgah sini .... :)

Monday, 31 October 2011

.: entry khas : macam mana aku boleh pregnant :.



kelakar nyer tajuk entry...hihii

seperti yang dijanjikan kat korang semua, 

aku hutang entry macam mana aku boleh pregnant kan??





kalau sapa-sapa yang memang biasa baca blog aku dan mengikuti perkembangan aku dia mesti tau apa masalah aku lambat pregnant dan mesti tau yang aku pernah pegi check up kat Klinik Dr Hamid Arshat

bila aku pregnant ramai yang ingat aku dah buat operation seperti yang di sarankan oleh Prof kat entry ni

dan seperti yang korang tau, dan baca jugak aku sblm ni memang la nak buat operation tu, tapi dengan mak abah aku tak berapa nak restu lagi, dengan aku pikir macam-macam lagi, takut la apa la, dan akhirnya aku buat keputusan tak buat operation tu.... 

sebab aku rasa kalau aku teruskan buat operation tu, andai kata aku still tak pregnant jugak lepas tu.... aku pasti aku akan rasa lebih kecewa, lebih sedih, dan lebih tertekan dari keadaan sedia ada yang memang dah cukup tertekan bagi aku & hubby 

kalau ikutkan memang hujung bulan 9 aritu aku akan buat operation tu, tapi bila aku tak ready nak buat, hubby pun tak nak paksa... so aku decide untuk pegi berurut secara traditional... 
masa raya haritu aku pegi berurut kat ipoh, perak tp mungkin bukan rezeki kami.. aku tetap tak pregnant

last month entah mcm mana aku keluar dengan room mate aku masa bujang... sembang punya sembang dia cerita member2 kat opis dia ramai yang pegi urut ngan sorang makcik ni lepas tu pregnant.... aku apa lagi terus mintak no phone makcik ni kat dia

so dalam minggu tu jugak aku call makcik tu dan buat appointment nak pegi berurut ngan dia...aku pegi after period 3 hari berturut2 

dannnnn

*


*


*


alhamdullilah 


sekali pegi aku terus pregnant.... syukur sangat-sangat.... mudah-mudahan semuanya selamat...

aku harap korang semua doa-doakan aku selamat k...

untuk yang nak cuba berurut ngan mak cik tu aku letak nombor phone dia kat sini k... 

Mak Yong - 0124819795
Kuarters Precint 16, Putrajaya

benda baik harus dikongsi bersama kan... :)  cuba la, mana tau mungkin ada rezeki korang jugakk.... insyallah....

kita sama-sama berdoa, aku faham perasaan korang... sangattt sangattttt..!!!



Monday, 24 October 2011

.: alhamdullilah..finally i'm pregnant :.

yeahh finally after three years n a half...





syukur padamu Ya Allah....


doakan kami baik-baik sahaja ye... Insyallah :)

Monday, 17 October 2011

.: makan-makan kecil-kecilan di rumah saya :.

ni entry cerita jamuan makan-makan secara kecil-kecilan di rumah aku last month.. jamuan makan ni jamuan kunjung balas namanya, sbb sebelum ni diorang semua dah jemput aku makan-makan kat rumah diorang..

buat jamuan pun dah abes raya dah... tak sempat nak kejar dalam bulan syawal tu... kejap sangat rasanya masa berlalu... 

entry ni pun sangat lambat baru keluar disebabkan menunggu gambar-gambar di upload oleh  tetamu-tetamu yang hadir...
punya la busy kononnya larr sampai tak sempat nak tangkap sekeping gambar pun... lupa pun sama ngan mengeluarkan si D90 bulky aku tu...

jom layan gambar

*

*

*

*

*

gambar ni semua dicilok dari blog ellysa & kak sheema zahar
siap ada watermark masing-masing lagi haaaa... hihihi





Menu utama - Nasi Arab yang ni aku beli jer... belum belajar buat lagi :)





 air laici, sunquick dan tea tarik


lemang (beli)
Rendang Cili Padi Daging  + Masak Lemak Cili Padi (Paksa MIL Buat.. hihi)

 


puding caramel yang terover hangus... tp rasa naseb baik tak pahit..
kira halal la ye korang... janji sedap kannnn .. HAHA







Lieya Latif, Ellysa, Kak Sheema dan Kak aida adalah antara tetamu-tetamu yang hadir, semua gambar anak2 jer... kaum-kaum ibu dah tak nak bergambar dah...






Last sekali gambar tuan rumah bergambar dengan anak bujang si Lieya Latif
geram betul tgk budak si rambut spikey ni... 

sorry la sbb tak jemput member opis yang lain-lain... next time aku buat open house secara besar-besaran aku jemput korang k....;-)


Wednesday, 12 October 2011

.: makan-makan @ sabye-sabye :.

entry aku asyik-asyik citer pasal aku jer kan... kali citer pasal hubby plak..hihi

last week hubby ada makan-makan kat satu restoran thai area opis dia..aku tak ikut la dia balik-balik dari opis terus pegi






 actually diorang makan-makan ni di belanja oleh one of the staff kat situ yang baru kawen...

kira dia buat makan besar la utk staff opis kat Restoran Sabye-Sabye ni... restoran ni restoran ala-ala thai aku pun tak penah makan lagi kat sini, tp hubby selalu la.. sebab dekat ngan opis dia kan

dia cakap sedap jugak makan kat sini..













tengok gambar nampak cam menarik jugak.... habes licin dikerjakan diorang





ni la dia The NewlyWed a.k.a 'pengsponsor' makan pada hari itu






bergambar beramai-ramai...

TQ belanja hubby makan... mudah-mudahan murah rezeki pengantin baru...


Monday, 10 October 2011

.: attend birthday bash imad aqeel :.

semalam aku ngan hubby attend birthday bash anak member opis aku... sha

hari raya aritu dia jemput open house aku tak dapat nak pegi sebab masa tu tak de kat sini.. so bila dia ajak birthday anak dia, terus call hubby tanya leh pegi tak...

ni first time attend birthday anak-anak member opis... terus tak tau nak beli hadiah apa...


 

 jumaat aritu pegi alamanda terjah toysRus mencari hadiah si imad

 


tak pasal-pasal aku buat members card...

lepas ni anak sapa birthday sila la ajak aku... ada rezeki aku beli la hadiah untuk anak korang.... tu pun kalau ada rezeki....insyallah... :)







meriah betul birthday imad ni haaaa... siap ada clown lagi.. 
comel comel plak tu clown nyer.... 3 beradik

















kita makan dulu....  tu yang penting.. hiiiii
macam-macam menu ada, ada bihun soto, ada sate, ada roti jala yang sedap, nugget, sosej...sampai tak tau nak ambik mana satu.... :) 





 muka kepochiii sangat... :)




sampai-sampai tu, birthday boy nyer dah tido... plannyer nak potong kek kul 4.30... cian..letih sangat main...sampai terlena kat pangku mama dia..










tu muka birthday boy baru bangun tido... mood pun tak berapa nak stable lagi ni....
budak-budak semua excited tunggu dia potong kek...




alhamdullilah.. kenyang makan kat rumah imad... nanti jemput auntie yatt datang lagi ye.. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...