Followers

Thursday, 5 February 2009

.: UiTM memories:. ~sempena bulan kasih syg~

tetiba teringat memory masa kat Uitm dan semua kwn2 aku yang sama2 susah senang .. aku jadi rindu bila teringat kenangan2 masa kat hostel dulu2... kejap je rasa tis year dah masuk 9 tahun friendship kitorang... dan masih kekal walaupun tak slalu jumpa dan dah jarang contact ye la masing2 busy dgn life sendiri..tp aku tetap ingat korang...

 
yg ni gmbr aku kak shida dan aisyah kitorang satu bilik dari part 1 sampai la abis belajar... kenangan kita tidur sebantal makan maggi kongsi semangkuk mmg takan aku lupa sampai bila2..even kadang2 aku dpt sikit je kak shida yg makan banyak...
 

ni gambar dinner blok F kat Uitm seri iskandar perak berdiri dari kiri sara, lynda, aisyah, aku, izan duduk lak dari kiri seri, kak shida, ayu..sume ni yg betul2 rapat dgn aku kecuali seri... 





yg ni gmbr dinner blok gak (ehhh kak shida kurus nya kak shida masa ni nyer mcm tak pecaya je)...aku yg rambut pendek baju biru tu, entah baju saper aku rembat utk pg dinner aku pun tak ingat yg pasti bukan baju aku....



yg ni gmbar dinner pra-grad kat hotel Syuen, ipoh kot kalau tak silap aku.. aku yg rambut pendek baju itam tu masa dulu2 nak pegi dinner sanggup pinjam baju org sana sini.. ye la nak beli takde duit pinjam la sana sini janji bergaya konon la kan masa tu habis vogue la....
dan skrg sume dah bahagia ngan life masing-masing dgn husband dan anak2 masing2


aisyah

yang ni aisyah, fully housewif best frend aku dari mula2 masuk Uitm tahun 2000 sampai dia abis part 6..aku mmg rapat ngan dia sampai kongsi segala2 nya mmg mcm adik beradik sampai kitorang penah kongsi berus gigi... aku mmg sayang kat dia, dia banyak ajar aku mcm2 yg baik dan yg kurang baik (tp aku suka) kan sya... buat baik buat jahat sume sama2 dia banyak tolong aku pasal belajar, pasal fesyen, dan segala2nya... mmg masa tu we share every single things together
and now she have 2 son.. fadh and eesa yg baru lahir 2 minggu lepas and lovely husband azhan


p/s: nanti aku dtg tgk eesa tau.....


kak shida


yg ni plak kak shida dia keje PA kat Kementerian Kesihatan Penang ni gmbr kitorang masa pegi kenduri kawin dia dan arin... couple ni diorang dua2 classmate aku masa kat Uitm ni kira cinta2 kampus yg kekal ke jinjang pelamin la... walaupun dilanda berbagai gelora ttp tetap utuh hingga ke akhirnya hahaha....wish u both happily ever after...

dia la kakak yg paling best skali yg giler2 yg sporting dan yg paling kuat makan (jgn marah tau kakak) sampai kitorang terpaksa sekat dia dari makan dan janji nak bagi mcm2 kalau dia kurus tp kurus skjp je dia mmg tak leh nak kawal nafsu makan... apa pun yati syg kak shida... yg ni pun nampak je pakai tudung tp berantu boleh tahan... diorang blum ada anak OTW.... tp bahagia sgt aku suka tgk...


izan

yg ni plak izan dia keje PA kat tourism KL ..kitorang close masa part 6 walaupun dah kenal lama tp tak close sangat sampai part 6 baru rapat sbb dia rapat ngan aisyah so dia pun jd kawan aku gak... ni kwan aku yg bukan giler2 tp mmg gile (ehehe jgn marah tau izan) whatever pun kenangan kita bertiga ngan aisyah pegi KL naik bas a day before final exam mmg aku takkan lupa sampai bebila masa tu mmg giler kan dah nak exam pun nak enjoy gak...

skrg dia dah kawin dgn Naza officer kat tmpt sara keje kat UPSI..ni pun blum ada anak, OTW mcm aku gak.. amin mudah2han

Sara

yang ni sara PA kat UPSI, Tanjung Malim aku close masa kitorang part 6 gak dia baru jer dapat baby boy rayyan 2 minggu lepas husband dia ni Azlan penah keje satu opis ngan aku kat CELCOM ipoh dan still keje kat situ lagi sampai skrg dan satu opis dgn husband fieza...


p/s: nanti aku dtg tgk baby rayyan tau.....

 
fieza

ni bestfrend aku fiza, PA kat PCBD Ipoh aku rapat masa aku keje kat ipoh, dia satu batch gak masa kat Uitm tp masa kat Uitm aku mmg tak rapat dan tak penah tegur dia, senyum pun jarang dia kata aku sombong tp finally masa kat ipoh aku jd kawan dia yg paling rapat dia banyak tolong aku masa susah banyak support aku dan bagi pendapat ttg segala2 nya... aku mmg takan lupa jasa dia dan husband dia abg sham.. sampai bila2 mmg aku rasa aku tak mampu nak balas jasa dan pengorbanan dia...
dia dah kawin since kat Uitm lagi tu la anak dia dah besar yg sulung pun dah 6 tahun... dania, min dan qaseh... tiga2 gurl mcm power puff gurl :) aku suka kawan ngan dia sbb dia cantik, dia baik, murah hati, penyayang, understanding, dan hot mama hehehe..


Lynda

yg ni lynda aku close ngan dia masa dah part 7 mungkin masa tu kitorang satu batch dah tak ramai yg tinggal pun tak sampai 20 org so kitorang susah senang sama2 buatkan kitorang jadi rapat...
dia dgn husb dia kwn since sek lagi akhirnya kawin gak ko ngan maizi kan mmg cinta korang everlasting lah.... dah bahgia ngan sorang baby gurl Wawa....

 
ayu
ha yg ni lak ayu yg satu kelas dan satu aku dari part 1sampai dia abis part 6..
skrg dia keje kat taiping aku tak jumpa dia sejak kitorang abis belajar...


 
reunite 
 


 
then after a few years and a few months tak jumpa kitorang sume berjumpa gak masa kenduri aku last year even tak semua... kebetulan sume dtg serentak masa majlis dah nak abis dah ptg pun so... mmg aku ada bnyk masa nak diluangkan ngan diorang walaupun sekejep ia amat bermakna bagi aku sbb sume sanggup dtg walaupun jauh dan busy.... harap2 our frenship will remain the same walaupun masa dan keadaan telah berubah.... 
sempena bulan kasih sayang ni aku nak bg tau yg aku sayang korang dan friendship kita ni....

1 comment:

rose emely said...

wow...bestnye mengimbau kenangan silam...
sidey ar...org nyer gmbor ngan kengkawan dolu2 dah ilang sumer.
takde kenangan dah...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...