Followers

Monday, 24 May 2010

.: weekend aritu :.

nak citer pasal kitorang pg makan-makan ahad aritu alang2 mak dah ada kat sini mak ajak nak pegi Nilai 3, aku ngan hubby pun pg sungai buloh ambik mak, abah, kakak aku ngan anak buah aku.. sblm tu pegi makan dulu kat restoran warisan, terachi jalan nak g kuala pilah...

actually aku tgk restoran ni dalam rancangan jom rasa kat TV2 ke TV1 tah aritu terus rasa terliur tgk masak lomak dia.. aku pun ajak hubby pegi... restoran ni lebih kurang 45 minit dari KL... btol2 depan simpang nak masuk istana seri menanti.. istana belah kanan kedai ni belah kiri...


masuk2 pintu gerbang restoran ni aku dah terpegun dah.. kedai dia mmg sangat cantik... luas tenang.. lagipun restoran ni tepi sawah padi walaupun agak panas tp ada angin tiup nyaman sangat... abah nyer komen.. apa tau.. kedai mcm ni tmpt org kaya2 je makan.. aku ckp tak pe la bah skali-sekala boleh la... mmg tak ramai org makan masa tu.. tp bila dah masuk kul 1 mcm baru la ada 4-5 family dtg makan... restoran ni beroperasi start dari kul 12 tgh sampai 1 mlm... utk keterangan lebih lanjut tgk kat website restoran warisan ni ye
jom tgk apa yg kitorang order


*
  *
*



 
sambal udang petai ( hubby mmg hantu petai)

 

kailan ikan masin (ni mcm tak kena je ngan lauk kg.. kitorang order kangkung belacan sbnrynya tp kangkung plak tak de so tukar ngan ini)

 
 
ikan keli salai masak lemak cili padi
 

tempoyak daun kayu (ni order utk mak ngan abah.. antara menu famous kat sini)




daging salai masak lemak cili padi... mmg marvelous

 


ni sup ayam tak pedas utk anak buah aku si syaza


sambil makan tangan kiri snap gmbr... hubby biasa la mengeleng kepala tgk aku.. tak lepas2 ngan bergambar... huhuhu



kat sini ada persembahan kebudayaan Negeri 9.. dari penduduk tempatan... utk menghiburkan pelanggan...




kat sini diorang sediakan beskal budak ni..., stollers, wheel chairs utk kemudahan pelanggan... org yg paling seronok skali adalah syaza... dari start dtg sampai balik dok atas beskal tu....






 

Air Janda Pulang ni air yg spesial kat sini.. masa pelanggan dtg diorang jamu airni dalam cawan kecik.. utk promote... air kelapa + isi kelapa + gula enau... boleh thn la sedap gak....

 
 
so this is the total...
   
hubby sila la bayar ye... TQVM hubby sbb bawak n belanja kitorang dtg mkn kat sini mmg best restoran ni....

1 comment:

Anonymous said...

mmg sedap pun mknn nye thanx wan+etty belanja k.na n syaza..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...