Followers

Wednesday, 6 October 2010

.: Taman Negara :.

trip ni tak dirancang sbnrnya... tetiba je my besties tu ajak nak tak join diorang pegi national park ni... sbb diorang nak survey tmpt tu before bawak satu group ke sini next year... aku pun tak de wat pe last week setuju je larrr... lagi pun 2 days 1 nite trip je...walaupun aku tak berapa minat adventure2 trip ni tp ok je la kan.. hehehe lagipun hubby sangat excited nak pegi :-)
 
ni masa baru2 sampai pegi isi perut jap.... kitorang makan kat resort tu je... ambik buffet dia sbb tak plan nak kuar lagi panas sangat time tu maybe sbb kat tepi sungai kot.... petang tu after driver sume tak a nap kitorang ajak kuar rupanya jetty dkt sangat ngan resort yg kitorang stay ni
* *
presenting the resort ... :-)
 
and the room....
 
posing2 kat jetty
 

nak pegi setiap floating restaurant ni kena meniti kat titi ni... 
 

sibuk tgk org menjala ikan...

ni pandangan dari atas floating restaurant yg berderet2 kat tepi sungai tu....
budak2 tu bising nak naik boat sangat sudahnya kitorang mintak budak boat tu bawak kitorang ronda2 je kat area2 tu janji dpt naik boat....
 

malam tu kitorang ambik pakej nite safari sorang RM45 sbb bawak budak tak leh nak pegi yg adventure2 sangat... tp tu pun ngeri je masuk utan kelapa sawit tu mlm2 2 jam....dah la gelap gelita ada gak la nmpk binatang2 dalam tu... ok larr

the next day baru masuk dalam taman negara ni... kitorang pegi mandi je kat lubuk simpun kat dalam tu jalan kaki lebih kurang 800 meter...

penat giler ngan bawak budak 2 org tu lagi akhirnya sampai gak.. air kat sini sejuk giler sampai ke tulang.. besttt... sapa2 yg suka percutian yg adventure tu leh la dtg sini... aku ok je but aku prefer beach ngan island lagi compared to trip mcm ni.. hehehe but really enjoyed the experience plus with besties lagi buatkan jadi best larr... :-)

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...