Followers

Thursday, 19 September 2013

.: 15 months :.

sedar tak sedar hari ni genap anak aku 15 bulan.... cepat betul masa berlalu

Bella masih dalam proses nak belajar bercakap, ada la certain-certain word yang sangat clear 

antara yang dia dah boleh cakap mcm mama, papa, pah (opah), tok (atuk), mamam, nenen, dok (duduk) , toh (jatuh),  tapi belum sepenuhnya

skrg dok asyik main ngan ball, sibuk sangat nak ball bila tgk kat playground org main ball dia pun join ambik org punya kesian pulak.... belikan la ball murah2 dia kan girl tak nak ajar kearah boy sangat.... 

dah beli ehhh pandai plak la tendang ball tu, padahal masa main aritu kat padang dia tak pandai pun bila mama suruh tendang dia tengok n pegang je rupanya dia perhati kot mcm mana kakak n abg tu main


skrg pantang dapat pen mesti conteng-conteng... aku dah start belikan dia color pencil untuk dia conteng....

on her papa's birthday aku yang pegangkan tangan dia untuk tulis tu.. yg real dia buat cuma contengan kat bawah word tu jer :)



her favorite books so far... dalam tu ada 6 books (2 words, 2 counting, 2 colors) dia mmg suka sangat, dalam tu yang dia pandai tunjuk, ball dengan color purple dia akan sebut pepergh sambil tersembur2 air liur hihihi....so far ABC, 123, dia tak pandai lagi la....




hepi dapat main kat playground... mana ada budak tak happy dpt pegi playground :) sedang berkira2 nak beli slide n swing letak kat rumah tp nenek dia plak ckp takut tak dapat nak buat keje asyik nak kena pantau dia kat luar main benda alah tu... :(

 








ni gambar kelmarin ikut mama pegi opis sbb pengasuh tak de..... alhamdullilah sangat la baik mmg tak menyusahkan langsung dari pukul 8-5





balik-balik dari opish mama terus kejar ball dia... main ball pulakkk tak tau penat agaknya budak ni :p


skrg dah pandai makan sendiri pakai sudu dah kurang bersepah... mmg tak nak dah kita suap tak pe la biar mama penat skit mengemas janji awak happy nak makan dan belajar guna sudu

makan banyak si kecik ni...



her fav toys skrg .... sebab asyik nak korek makeup bag mama so mama belikan awak makeup toys ni.... puas hati



Alhamdullilah, walaupun aritu aku risau bila dia dah tak nak minum pakai botol susu, sampai nangis2 mama risau pikir, tp ada hikmahnya jugak sekurang-kurang nya nanti nak sekolah dah tak payah pikir mcm mana nak berenti botol.... skrg dah boleh terima minum fm dah minum pakai sippy cup, straw cup dan kdg2 cawan kaca jer... 

berat pun dah naik 1kg ++  
Insha Allah tak payah nak refer pakar pemakanan

 

7 comments:

NM03 said...

laaa.... beza usia anak kita sehari je ke... hahaha

cop jd menantu la kalu gitu. hehehe

Wawa Yusoff said...

gambar dia peluk honey star tu adalah sangat melting! :)

lizz said...

ololo comelnyer dier..semuanyer pink...baikla dier duk kat opis tak mengaco kalo anak saya kalo dibawak ke opis kejap jer dia ok lepas tu mulala dia buat hal...

yatt said...

NM03 : ooo yeke beza sehari... ok jer kalau diorang suka sama suka :)

yatt said...

lizz : tq auntie... Alhamdulliah stakat ni ok la dia tak nanges2 lasak tak pe janji tak nanges kan :)

yatt said...

wawa : tq wawa :)

hayati hashim said...

Beli slide n swing tpi aisy saya sukakannya x lama... nk gak p playground main ramai2..slide tu men sorg2 x feel kotttt...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...