Followers

Monday, 17 August 2009

.:redang day 1:.


lately aku sgt malas nak upload blog.. asyik dok melayan facebook je keje nya.. sampaikan gmbr pegi redang ni yg dah berkurun lama nya baru aku nak upload utk tidak menghampakan semua yg nak tgk hahaha konon2 ada yg nak tgk la kan.. 
kitorang budget nak gerak ke KT dari nilai kul 9 ke 9.30 malam hari jumaat tu tp disebabkan oleh hal2 yg tak dpt dielakkan akhirnya terdelay sampai kul 12.30 baru kitorang gerak..kitorang pegi 3 buah kete 10org sume nya.. kitorang berenti kat muazam, kat Paka pastu straight terus sampai ke seberang takir



ni gmbr muka baru bngun tido baru sampai kat kuala terengganu terjaga hari dah cerah dah...best tgk pemandangan sepanjang jalan ada pantai aku first time sampai KT tu sbb jakun skit la kan...
  kitorang terus ke seberang takir dan lepak kat homestay member aby nyer atok ni ..kitorang sampai sini kul 7.30 pagi 
   
lepas lepak2 lelapkan mata sume bangun b'fast makan nasi lemak yg sedap giler nasi lemak dia tak de ikan bilis takde timun tak de kacang bagai.. cuma ada ikan tongkol dah sambal tumis kosong sahaja tp mmg TERBAIIIIKKKK... lah nasi lemak dia...aku siap ambik hubbynyer separuh tak cukup ;p

  kitorang paking kereta kat seberang takir sebelah umah atok member aby tu senang kalau parking kat jetty syahbandar 3 hari nak bayar berapa dah kan lagipun parking kat sini selamat pun selamat tu gmbr kitorang nak ke jeti bot penambang utk ke KT 

  ni la bot penambang nyer masing2 tergelak2 naik bot ni bunyi nya kuat giler dan rasa mcm lawak je bot ni bot ni merupakan pengangkutan air penduduk seberang sini utk ke kuala terengganu... tambang RM1 pegi balik pengalaman baru utk aby aku yg tak penah naik bot mcm ni aku penah je..

 

ni gmbr kitorang baru turun dari bot tu yg bazar warisan kat depan tu adalah pasar payang baru... 

 
muka org tak mandi dari malam smlm ... hahaha
ni kat jetty syahbandar bergambar dulu sementara tunggu feri sampai...masing2 excited giler masa maklumla sume tak penah sampai sana kecuali org terengganu yg berbaju coklat tu je.. 


feri kitorang syahbandar 1 K.Terenggnu - Pulau Redang yg pukul 10.30 tu




ni la feri nya sama mcm feri nak ke langkawi feri ni ambik masa 1 jam 30 min utk sampai ke pulau redang 

 


ni gambar kat dalam feri feri ni panas giler aircond dia tak rasa langsung so kitorang decide utk lepak kat atas open air nyer tmpt




walaupun kat atas ni sgt panas tp angin dia kuat tak rasa sgt la panas dia tp serius tak tahan tu panas giler tgkla hubby aku yg kaki tido ni tetap maintain leh tido kat atas ni ha....

 


after 1 jam stgh tu ingatkan terus sampai ke chalet kitorang tu rupanya kitorang di trasfer pulak naik feri ni seat dia ala2 feri pulau pinang tp versi kecik..naik feri ni dalam 10 minit di trasfer pulak naik speed boat utk sampai betul2 depan chalet kitorang... 

 
ni baru sampai kat mozzana chalet kul 1.30 masing2 dah lapar giler dah terus je melantak makan tengahari... chalet ni biasa2 je tp best sbb sgt privacy cuma ada kitorang dan tak sampai 10 org yg lain masa hari pertama tu..hari seterusnya cuma tinggal kitorang je dan 1 couple yg honeymoon kat sini.. chalet plak betul2 menghadap laut berapa langkah je dah sampai kat air... 
  pastu kul 2.30 terus bersiap2 utk pegi snorkeling yg pertama pada hari pertama ni... sume excited tp sbnrnya takut gak nak snorkeling sbb tak reti tmbh lagi yg perempuan sume tak reti berenang kecuali yg or
g terengganu tu dia mmg dah biasa yg lain2 hampeh.. 
kitorang snorkeling naik bot nelayan tangkap ikan ni aku turun sekejap masa ni sbb tgk shida relaks je terjun pastu aku naik sbb takut rasa mcm kaki nak terpusing ke atas dan kepala masuk dlm air... 

pastu lama2 try imbangkan badan dan ok dah... dah boleh bagi ikan makan best giler ikan siap gigit2 tangan lagi tp diam mcm tu je la masa ni tak reti lagi nak berenang nak pegi naik boat balik hubby yg bawakkan...

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...