Followers

Monday, 17 August 2009

:.redang day 2:.

ni view dari chalet kitorang pukul 7.00 pagi.. kat sini aku tak leh nak bangun lmbt rasa mcm rugi bngun lmbt sbb nak menikmati keindahan kat sini :-)




pukul 9.30 pagi masa ni kitorang dah ready dah dalam speed boat utk pegi marine park.. kat marine park ni kena bayar sorang RM5 utk snorkeling tp mmg best isi laut nyer penuh dgn macam2 jenis ikan


 

masa ni yg pompuan cuma aku ngan shida je snorkeling yg lain2 tak pandai lagi...so dok kat tepi2 je sambil diajar oleh husband masing2 aku je hubby tinggal mcm tu je hari first je dia layankan aku sudahnya pandai2 sendiri la sbb tu aku cpt belajar kot sbb kena tinggal hehehe...


masa ni susah payah aku nak sampai ke batu ni yg perempuan 2 org ni je la yg sampai ke tengah pun batu ni kira jauh gak la ketengah masa kat marine park ni aku dah pandai dah berenang dah boleh sampai dah ke mana yg aku nak pegi dari tengah nak ketepi nak ke tengah balik sume aku pegi sorang2 hubby mmg tinggalkan aku sorang 100% ... tp sangat best rasanya bila dah pandai snorkeling tu... 

 
ehh ada plak ikan besar ni tersesat kat sini yg geng2 laki tak abis2 tgk org pakai bikini seksi2 mcm2 jenis ada yg sampai mcm tak pakai pape pun ada...hahaha biarla diorang aku senang je ayat aku tgk la puas2 bukan dpt pun.. 

  coral kat sini pun cantik2 mcm2 warna ada

 


hubby dah kepenatan berenang sampai ke tengah2 ujung dunia
petang tu pukul 2.30 kitorang pegi lak snorkeling kali ke tiga yg last kat laut dalam
yg ni mmg betul2 dalam kalau pikir2 bila tgk ke dasar laut tu mmg aku tak berani bila pikir apa akan jadi if aku tetiba terlemas... mmg sgt2 dalam kat sini tp aku buat2 berani je... sbb mmg terasa satu nikmat yg tak dapat terucap bila tgk coral yg sangat bnyk dan ikan yang sgt bnyk siap boleh pegang2 lagi mcm2 jenis ikan ada ada yg siap nampak anak ikan yu kat sini...

 

hubby bagi ikan makan 


teka which one is mine?? masing2 lepak atas batu je sbb kat sini kws dia luas mmg tak daya nak berenang je so sume lepak kat atas batu ni bagi ikan makan batu ni sgt besar ye kawan2 


tu aku tu... kaki jer nmpk tu la batu nyer gmbr dari bawah mmg sgt2 besar 
 
tgkla hubby aku buat berani plak bukak life jacket sume org bising2 kat dia soh pakai jacket balik dia buat bodo je bukan pe kat sini mmg dalam giler aku rasa kalau dia lemas mmg tak smpt nak buat pape abg boat tu pun tah mana2 tp alhamdulillah tak de pape 
 
nak balik dah rasa mcm tak puas snorkeling mmg rasa nak je snorkeling lagi...



ptg tu balik snorkeling takde wat pape pegi jalan2 je tepi pantai dan lepak2 kat laguna makan air kacang yg sgt mahal its cost me RM8 per bowl

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...