Followers

Wednesday, 13 March 2013

.: bergedil untuk si baby :.


susah tol la kt opis skrg ni tak boleh bukak blog... dah kena block cissss betul dah la broand band aku dah tak pakai mmg tersadai jer la blog ni.....

omak yang rajin ni haaa gigih la mengumpul koleksi resepi untuk bagi si kecik yang tak berapa nak makan tu.... gigih buat macam-macam haaa

makan la jugak skit-skit yang lebih nya mak nya la makan... 
nak buat mcm mana terpaksa la try n error jugak punya nak bagi leh terima macam-macam food

aritu buat bergedil untuk dia


bahan-bahan:
 
kentang - stim / rebus dulu sampai lembut
bawang holland -potong dadu
carrot - potong dadu
celery - aku letak skit jer
salmon - 
(sbbkan aritu kat rumah tak de ayam, tak de benda lain aku letak la salmon dalam bergedil dia)





aku stim dulu kentang n sayur2 tu



 dah siap lenyek-lenyek buat bulat cam ni salut dengan telur (kuning sahaja)
then goreng, gmbr dah siap goreng aku tak snap pulakkkk


aku bagi bella mkn cam tu jer tp nak mkn dengan bubur kosong pun okeh jer.... 

agak-agak dah abes idea tak tau nak buat pe leh la buat bergedil ni :)



1 comment:

Hana Soffelia said...

Ape ye nak bg bella makan? masa buat puree ritu, bella ada mkan x?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...