Followers

Monday, 30 April 2012

.: set bersalin pilihan hati dah sampai :.

hubby dok bising la call tanya apa lagi la yang awak order ni.. hihihi tiap2 minggu de je barang sampai rumah sume ni online shopping nyer penangan...





bukan barang almas ye.. hihi





set bersalin NR jadi pilihan hati setelah di survey dan di rekemen oleh opis mate aku..
memandang kan aku pun de masalah sembelit gak.. org ckp set NR ni senang melawas.. huhuhu..




aku dapat beli set ni dengan harga RM290 dari harga asal RM365 tu.... aku beli kat kedai set bersalin ni.... tu pun lepas blogwalking kat blog mom to be.. tak ingat dah blog mana aku masuk....



aku rasa sangat berbaloi la.. dah la dpt harga murah siap bagi free gift lagi... aku dpt bengkung body care ni, param n pilis dah la servis cepat giler, tak yah nak tertunggu2 sehari dah sampai dah :)

sapa2 nak beli leh la tgk kat fb dia ye.. tetiba promote hihihi..

sharing is caring :) :)

Monday, 23 April 2012

.: 4D scan again?? :.

and again....


baby tak nak tunjuk muka, kali ni kaki dia plak kat muka... nama jer gugurl notty dah mcm boboy dah ganas nyer... jadi frust la lagi sekali papa ngan mama dia nak tengok muka n simpan gambar 4D dia buat kenang-kenangan nanti.... 

haihhh anak papa ni....sedih tau.. tgk org lain senang je buat 4D.. hukhukk

aku cakap, anak papa ni tak keluar lagi dah pandai nak berjimat, tak jadi la papa dia bayar RM100 sbb tak nmpk muka so FOC jer la.... kitorang buat kat 3D/4D scan malaysia yang kat ampang tu...dengan jezz, tp mmg la puas hati dah nmpk comfirm dah jantina nyer 100% gurl.. :)




baby aku kecik skit, ikut mama dia la (dulu.. okehhh) hihihi...

 kecik seminggu dari tarikh asal 30  minggu 5 hari baby baru 1.3kg jer.... tp ok tetap dalam range tumbesaran yang sempurna... alhamdullilah

walaupun tak dpt nak capture muka dia tetap berpuas hati dengan service kat klinik tu... siap soh pegi makan dulu lepas 20 minit dia panggil balik kot2 baby nak tunjuk muka.. tp tetap hampa...masuk balik pun dia tetap mcm tu..

memang betul2 nak kasi surprise jer la baby ni... tak pe la mama ngan papa tunggu awak keluar nanti la baru tgk muka awak ye :)

 
k lar see ya..:) nak pegi cari baju renda-renda since dah confirm 100% gender dia :) ngehngehhh!!



Tuesday, 17 April 2012

.: kenduri kendara perak -penang :.

 alhamdullilah akhirnya terlaksana sudah kenduri lenggang perut / doa selamat aku sempena dah masuk 7 bulan preggy ni.... 

kitorang order katering jer, jadi tak de la gambar masak2 hihihi
yang ada cuma gambar posing2 sebelum kenduri start


mula-mula letak dulu gambar yang agak comel skit... haha perasann


 
pastu baru gambar gumuksss



aku ngan adik beradik.... cuma abang sorang jer tak de dlm gambar




me n hubby lagi.... sejak preggy jarang tgkp gambar ngan dia...letak la jugak gambar hubby kat blog ni kan.. kang merajuk plak :) asyik gambar barang baby jer :)





yang ni plak kenduri cousin hubby nikah kat penang.....

nak jugak bergambar kat pelamin yang cantik ni.....

ehhh tudung sama plak... belasah lar... hihihihi




 pengantin lelaki tengah berdebar-debar...huhu


 
di nikahkan oleh bapak mertua sendiri / pak ngah hubby



 pengantin perempuan / cousin hubby.... masa upacara nikah ni adik dia dari poland yang tak dapat balik skype secara live dari poland... siap berbaju melayu lagi memeriahkan majlis... kesian dia, sedih tak dpt balik kakak nikah









dah selamat dah diijab kabul...reception lambat lagi diorang nikah dulu sbb husb dia ni nak pegi sydney ke mana tah aku pun lupa... 6 bulan lepas tu baru buat reception diorang...

aku pegi penang pun tak berjalan mana langsung... penat sangat dengan kenduri kendara ni... 1st time pegi penang tak masuk pulau langsung...jadi ni jer la gambar yang ada, gambar jalan-jalan makan-makan tak do lar... hihihi 

k lar .... bubye!!

Monday, 16 April 2012

.: jom singgah R&R Nilai :.


 kitorang rajin singgah sini balik dari keje... sebab nak beli daging salai masak lemak ni.... seriously sedapp... daging dia campur ngan pucuk ubi memang best la rasa mcm makan kat kampung-kampung.. ada ikan keli ikan sembilang salai  jugak... ada telur itik, ada siput la ayam kampung larr..





hubby dah mcm tukang promote dah.. padahal masa ni dia dok tanya kat aku nak lauk apa lagi, yang aku ni keje menangkap gambar jer...hihihi


sapa-sapa yang suka masak negeri sembilan leh la singgah sini confirm tak menyesal :)

kedai nombor berapa aku tak ingat tp nama kedai dia tuuu.. nasi tambah 


Friday, 6 April 2012

.: cuti pun penat jugakk kan?? :.

hari ni cuti sampai rabu minggu depan direct 6 hari, sbb mlm ni nak balik perak kenduri doa selamat kat rumah mak aku esok.... aku dah masuk 7 bulan kalau orang perak panggil kenduri lenggang perut, entah apa yg di lenggang aku pun tak tau.. huhuhu

pastu nak pegi penang plak cousin hubby nikah....mmmm it'll be a first long journey for our little B

ingatkan cuti leh relaks-relaks la konon nyer tp mata tak tahan tengok kain yang tak berlipat, lipat kain pulak pagi-pagi buta, pastu basuh kain, sambil tu buat breakfast, pastu sidai kain... kemas-kemas beg nak balik kampung

terpadang plak baju-baju n barang baby dok dalam plastik jer dari aritu... bakul dah beli tp tak masuk-masuk pun barang dalam tu... arini dah alang-alang tu buat la jugak... 

penat jangan cakap la... skrg cepat je penat bila buat keje lebih skit.. lembikk betul.. hihihi





tapi bila tengok barang-barang ni dah susun walaupun tak berapa terurus...terus hilang penat... hihihi


bila dah susun rasa mcm sikit pulak yela baju dia kan comel-comel je mana makan space...

terus sms hubby

" bakul baby tak penuh pun... bukan sepatutnyer kena penuh ke?? :p "

ada harapan menyopping baju lagi nampak gayanya ni.... haha

Wednesday, 4 April 2012

.: 7 months update & tilam kekabu baby :.

baru balik dari cek-up... boss tak de 3 hari sampai-sampai opis terus update blog...huhu

hari ni cukup 28 weeks 2 days, baby sihat mama nyer pun sihat walafiat... mudah-mudahan sihat hingga melahirkan :)




update gambar perut dah masuk 3 trimester ni, skrg perut dah semakin mengembang ke tepi, dah tak muncung ke depan dah... 

yang pasti mama nyer nak berjalan pun dah terkengkang2, org dok ingat dah 9 bulan dah gaya tak laratnyer... hihihi bukan sengaja, memang payah nak melangkah skrg kena kurangkan aktiviti wajib berjalan kaki ke alamanda nmpknya... 

huhu mama tak kisah la... tak larat ke sakit ke anything for you my little 'B' :)






 selitkan jugak gambar tilam kekabu yang aku tempah.... dah siap dah yeayyyy!!!! dia janji siap dalam 1-2 bulan, so tempah la awal tengok-tengok 3 weeks dah siap dah... 

tempah kat opis ni je pun, kat Anjung, RM200 kain boleh pilih nak kain apa + nak design mcm mana... aku rasa berbaloi la ngan kecomelan nyer... hihihi

sapa nak tmph leh tgk kat sini BabyLyd Collection
 tetiba promote... "sharing is caring" kannnn.....hihihi..

k la.... bye :)


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...