Followers

Thursday, 31 January 2013

.: bella's food lagi :.

skrg ni every weekend mmg bangun awal untuk prepare food for bella, biasa dia bangun pun awal sangat kdg2 aku pun tak bangun lagi aku biar je MIL jaga haha.. aku sambung tido dulu, 


bella pun tak nak sangat makan kalau mcm aku buat puding oat utk 3 hari terus, dia tak nak mkn yang dah sejukkan tu, terpaksa la mama nya ni gigih buat every weekend, tp weekdays aku terpaksa bekalkan baby bites jer


BREAKFAST




aritu buat pudding oat lagi since bella pun suka, kali ni guna pisang plak...so untuk bfast so far dia suka pudding oat ni..



LUNCH





unsalted butter utk grill salmon sblm masuk dalam bubur


untuk lunch stakat ni dia mmg suka sangat bubur salmon + sup sayur ni, tp kalau tak de sup pun dia still lagi suka bubur salmon tu,

lupa plak mana tumpahnya kuah kalau tak ke nasi kan, dah mak nya mmg hantu salmon anaknya pun sama la...
 alhamdullilah adalah kwn nak pi makan sushi esok2...lalalallala

sblm ni penah try la buat bubur ikan bilis + puree la, bubur ayam la sume dia makan skit jer..bubur salmon ni aku tengok dia suka, so aku buat la abeskan salmon yang ada aritu beli kat cold storage salmon fillet tu boleh dapat 3 kali masak dah dekat 2 weeks dia makan bubur salmon ni jer aku pun tak tukar sbb dia suka



 i'm ready to eat mama :)


so far dah try :

puree :

apple
banana
pear
mango
papaya
peas
apricot
breakfast :

oat + mango + kismis + kurma  - steam buat pudding
oat + banana + kurma - steam buat pudding
oat + apple + kurma = masak atas dapur jer

bubur :

rice + ikan bilis + carrot
rice + carrot + ayam
rice + chicken stock + salmon  (bella's fav)


 nak try buat eggless bread pudding plak this weekend (konon) harap2 bella suka la n tukar bubur lain plak for lunch

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...