Followers

Monday, 21 January 2013

.: Bella's weekend food :.


 
 weekend aritu main masak-masak utk bella, mama cuti boleh la masak best2 skit kalau tak dok makan puree n bubur tak best jer la si bella tu, 

dia pun makan tak banyak.... main jer lebih makan dua tiga suap pastu sembur... tu tanda tak nak la tu...

makan buah pun sama siap rasa dulu first kalau manis, mintak lagi kalau tak jgn harap la siap buat muka geli2 n tutup mulut terus...



untuk b'fast aku buat puding oat, lunch aku buat bubur salmon untuk dia.. gambar bubur salmon tu tak snap plak.. 




puding yang dah ready untuk dikukus








aku campur oat + mango + kismis + puree kurma







jumaat malam tu aku dah siap2 rendam dah oat, so pagi sabtu tu terus masak je atas dapur letak mango, letak kismis n kurma

masak kejap, pastu blend, kukus

siapppppp!!!!

alhamdullilah bella suka, 

bubur salmon tu aku buat bubur kosong jer dengan salmon, salmon aku grill dulu dengan olive oil skit bubur dah nak masak campak jer salmon dalam tu, bella skrg suka kunyah2 so aku tak blend pun bubur dia aku just lenyek2 jer, isi ikan tu pun lembut 

pastu aku buat sup sayur guna stock ayam, panaskan kiub stock tu pastu campak jer carrot, makan bubur aku selang2kan dengan suap sup tu... bella suka banyak dia makan, nak makan sup2 mcm orang besar rupanya si kecik tu...

weekend ni nak masak apa ye?? cuti lama lak tu boleh tukar2 menu hari2 :)

2 comments:

Hana Soffelia said...

Tgk mango tu, terliur jap. Bukan bella je gemar kalo msk mcm tu. i pun suka. ahaha

yatt said...

hana :nnti leh buat tuk naurah

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...