Followers

Wednesday, 19 February 2014

.: B's Swimming Class Putrajaya :.


aku start daftar bella swimming class kat Putrajaya hujung last month



minggu ni masuk 3rd lesson yang bella attend.... tu pun sbb skip class bila balik kampung

kelas renang untuk baby ni bukan la nak suruh dia pandai terus sbb dia kecik sangat lagi kan kelas baby ni mcm pengenalan kepada enviroment air, like.. jangan bagi dia takut air, bagi dia confident untuk masuk dalam air, untuk menyelam semua tu

mcm biasa la.. aku yang over nya nak masukkan bella swimming class ni, bincang ngan hubby dia setuju, tp dengan syarat bukan dia yang bawak masuk pool, sbb untuk kelas baby ni parent kena bawakkan baby dalam air la kan... 

hubby jenis tak suka bab mandi2 kat public ni, dia jenis tak suka renyah kena tukar baju kat toilet apa semua, tu sbb aku pun kalau g hotel ke g mana ke tak de nya nak mandi2 kat pool pegi tmpt mandi mcm sunway lagoon tu lagi la dia tak nak

tak pe la i ok jer, aku ni mcm aku kata la sblm ni.. apa yang aku tak merasa masa kecik aku nak anak aku rasa, mcm swim ni aku mmg tak pandai swim so aku nekad nak anak aku pandai swim, lagipun aku mmg mencari aktiviti untuk anak aku, so far untuk girl yang aku nmpk sesuai masa kecik ni swimming class la kot


 Insha Allah aku cuba continue swimming lesson ni sampai dia besar, pandai dan boleh ajar orang swim ke kan dengan teknik yang betul who knows dia boleh berjaya dalam bidang ni kan... berangan!! :)


class kat putrajaya, 1 jam
once a week jer , yuran RM120 monthly ok la kot sebab aku nampak bella suka swim so aku cuba acknowledge minat dia


ni gambar masa 1st lesson






bella cepat sejuk la jugak, ye la kecik lagi kan, coach tu pun ckp "mmg la bella kecik lagi cepat sejuk",  bella antara yang muda kat class tu, so far bella just ckp sejuk jer tp tak plak menangis meragam n tak nak buat activities, bila coach ambik dia, dia ok jer siap sengih2 lagi.. ngan mama jer manja lebih terlentuk atas bahu ckp "mama cejukk"

kat situ dia sediakan jugak ball, duck apa semua sbb baby bukan boleh focus sampai 1 jam tu kan, so bila nmpk bella boring aku ajak dia pegi tepi ambik duck ke ball ke




ni gmbr masa otw nak pegi class aku siap2 pakaikan swim suit kat dia senang sampai sana, bukak je baju luar tu

 








suruh papa dia snap dari jauh...




nampak papa dia dan2 nak kuar dari pool pegi kat papa jenuh la plakkkk








ni tgh buat front floating aku pegang sambil kaki dia kena kick air 










 after class mmg berpeluk je la sejukkk.. 

masa balik tu aku reward la bella dengan ice cream, sbb masa dalam pool dia tunjuk good effort :)





so far nampak la perkembangan bella sekarang

1st lesson - dia just ajar masuk dalam air jgn bagi takut air, bagi air lalu kat muka sambil bernafas, 

2nd lesson - bella dah boleh masukkan kepala dia dalam air, belajar front floating, back floating


No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...