Followers

Monday, 17 February 2014

.:Jalan-Jalan Melaka :.

holiday yang tak dirancang namanya ni masa cuti CNY aritu mmg tak plan nak kemana pun hari jumaat tu baru hubby ckp survey2 la hotel mana2 kita pegi melaka esok..... lorrr last minit dah la CNY mmg full la semua hotel kalau tak full pun mahal nak mamposss semua nya mmg tka booking pun sudahnya

sabtu kitorang gerak dlam kul 9 cam tu dari rumah ok jer jalan tak jam pun kitorang pun jln slow2 jer otw nak pegi tu baru la aku call hotel skit2 call A famosa bilik semalam 450 ngan 650 rasa cam tak berbaloi plakdah la jauh dari bandaraya melaka nak jalan2 melaka lagi kang kejap je dok bilik nya

call bayview la holiday inn la semua full last-last booked kat shah beach resort kat pantai klebang sampai2 tu dah tengahari dah kitorang pegi makan asam pedas kat area dataran pahlawan tu jer mmg aku pun tak survey pun kat mana sedap memandangkan kereta banyak kat pusat bandar jadi malas nak cari2 tempat jauh2, before tu nak pegi zoo tp tengok kereta yg Q nak masuk parking fuhhhh terus tak jadi ckp kat papa nanti balik perak kita pg zoo taiping jer la :)

sementara menunggu nak cek in tu kitorang sempat la naik menara taming sari, bawak bella naik beca, seronok sangat la skrg ni beca kat situ bertema hello kitty plak abes semua hias ngan hello kitty


jom layan gambar

*
*
*

posing-posing sblm pegi





 tengah tunggu turn kat menara taming sari





dalam menara, bella tak reti diam aku dah rasa gayat dah dia relaks jer diri kat depan cermin tu jerit2 nampak air dari atas



dah mcm polis pencen dah hubby muka serius cam tu :p







 turun dari menara, naik beca sbb bella mintak2 nak naik kitty jadi naik la kitorang dari menara sampai ke bazar depan kapal tu, RM25 boleh laaa



MIL pun ikut sama


kat bazar nenek shopping kitorang try2 spek :)



 sebelum cek in singgah dulu layan coconut shakeaku 1st time sampai sini actually punya la ramai beratur nak tapau kan dasyat sungguh





 

MIL ngan bella tak turun pun bella masa ni tido, MIL tunggukan dalam kereta so aku ngan hubby jer la melayan berdua 


sampai resort ni terus bella tak sabar nak terjun pool kalau biarkan kat situ gak nak bukak baju



masuk jer bilik papa ajak lepak kat bawah pokok tepi pantai, bella siap2 dah ngan swimsuit nya nak terjun pool





Papa & Bella



Mama & Bella




Malam tu kitorang pegi umbai makan seafood gambar tak ambik pun sibuk gigit ketam :) balik dari umbai terus balik bilik nak ajak pegi jonker walk mengenangkan town jam hubby malas.. 

next time nak pegi cari hotel kat town katanya ... ok baiklahh :p

sok pagi2 buta bella dah bangun dah sedar2 dia dah tak de rupanya lepak kat tepi pantai ngan nenek, pastu terus pegi breakfast, gambar tak ambik tp breakfast dia sedap semua berasa walaupun tak banyak choice tp puas makan



rambut pun kembang lagi pagi2 dah nak terjun pool




sebelum balik sempat la singgah beli ole2 untuk opis n family 

holiday kali ni mmg purposely untuk relaks2 kitorang pun tak jalan mana sangat bnyk lepak bilik bella pun ok la tak penat dia suka mandi pool jer ...


1 comment:

Fyda Rahim said...

bell omei2... kn main awk taw.. sibuk nk swim2 je ye..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...