Followers

Monday, 6 June 2011

.:coklat new zealand vs lollypop dulu-dulu:.


last week aku dapat coklat ni... boss baru balik dari new zealand.. so satu unit dapat coklat... thanks boss :-) sedapp...










tapi yang nak citer sebenarnyer pasal coklat lain...

sesedap mana pun still tak leh lawan kenangan tentang coklat & gula2 kita zaman kecik-kecik dulu walaupun tak sehebat coklat2 mahal ni....kannn




*


*


*


*


*


*

haaaa korang ingat tak lollypop ni???



 dah lama aku tak tgk.... tapi semalam pegi kenduri kawen kat batang benar (Negeri Sembilan) ada lollypop ni kat rumah pengantin tu...

aku terus soh hubby ambik banyak2 sampaikan makcik yang jaga lollypop ni terus ambik penutup bekas tu... tutup... sbb kitorang ambik bnyk.... HAHA

sorry la makcik... bukan pe ingat senang ke nak jumpa lollypop ni lagi.... tp yg ni pun dah di new version kan... kalau yg old version zaman2 kita dulu pembalut dia kertas... yg ni dah plastik pastu dah kecik sikit compared to yang dulu2.... rindu la kat dulu2 punya jajan...  chewing gum yg sederet 3 bijik dalam plastik tu...keropok magic ring, aiskrim durian dgn pembalut kertas...dulu2 tu... korang ingat tak??  :-)

9 comments:

Shinnaz Ahmad Rasid said...

kan?ee! lama tak jumpa lollypop tu..! zmn kecik2 je ada! ish! memori betull!

WuMing said...

Tension Mak Cik jaga Lollypop tu...

mawar (^_*) said...

akak nk choc jgk...!!

opss...akak kene tag dgn saya =)

...sWeeT uMi... said...

aahh btul tu...skrunk susah nak dpt..hahah amik smpi makcik tu tutup bekas ek..mesti lam ati dia dok kutuk2 yatt ahahahaha...

yatt said...

shinn : tu la susah nak jumpa tu yg ambik bnyk tak hengat tu..

Wuming : kahkah.. yg budak2 ambik sorang satu.. yg tua pulak ambik bnyk mau tak hangin mokcik tu..


ain : sudah la ko.. tukar ngan kinder bueno mau?? isk tolong la jgn tag i tak minat la.. haha

kak ima : kan kak,, kalau de pun kat kedai lama2 yg masih mengekalkan ciri2 lama.. tp susah la nak cari

~izan~ said...

betul la..lama dh tak tgk..mana nk dpt skrg ni?

lagi satu gula2 pjg yg mcm tongkat tu ada cincin kt hujung hehe...dolu2 semua best.main tikam2 kekeke

yatt said...

haah btol tu izan, dulu2 memang suka main tikam2... skrg ni mana de dah..

ekin mahmud said...

wooo mmg terbaik coklat dari new zealand tu

CikMiraPeminatCoklat said...

wah tengok gambar coklat New Zealand tu dah meleleh air liur sy ... dah la siap ada macam-macam inti lagi ahh coklat coklat kenapalah kau sedap sangat hehehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...