Followers

Tuesday, 30 October 2012

.: production susu makin merudum :.


aku pun tak sure kenapa, dulu masa dalam pantang kemain meriah susu aku, tapi masa tu pemalas nak pump tu la sekarang menanggung la anak baru nak masuk 5 bulan production dah semakin kurang 

masa nak naik keje tu sempat la buat stok dalam 50-60oz tapi sehari tarik satu, tarik dua, dari atas then tak ganti balik sudahnya last week MIL call aku masa tengah keje

"susu Bella dah abes tinggal yang kat atas je" 

aku dah cuak dah sbb aku tau yang kat atas tu la stok terakhir yang ada terus stress tak tentu hala... akibatnya sampai skrg dok stress pikir susu kurang... hubby ckp jangan pikir sangat.....mcm mana tak pikir??? kang kurus pulak anak aku tu haaa... yang menyusu kan aku bukan dia... mmg la dia tak pikir sangat walaupun hakikatnya dia pikir la kot kan hehe

aku ni makan sume benda aku makan horlicks la, susu la, lobak putih, longan kering, red dates tapi still tak jalan jugak... 

so arini buat keputusan nak try Pil Asi ni kat Anjung tadi 300biji = RM14



tak tau la mcm mana hasil nya nanti, kalau ok aku share kat sini nak beli shaklee tu mahal sangat, tak pe kita try ni dulu tengok mcm mana



ni gambar stok masa dalam pantang dulu, dalam ni penuh ngan susu masa tu...sekarang nak dapat mcm ni balik punya la susah

"Ya Allah ya tuhanku kau permudahkan la urusan ku untuk menyusukan anakku"

amin

2 comments:

Hana Soffelia said...

Memula kan hana buat macam tu jugak tau, simpan stok smpai berpuluh Oz untuk Naurah, risaukan masuk keje susu xcukup. Tapi Naurah tak suka kalau susu yang lebih seminggu. So, tiap hari hana kena make sure produce susu 20 oz untuk Naurah. Tapi alhamdulillah, msuk 3 bulan ni, still mampu lagi simpan stok 20oz. risau gak lama2 nanti makin kering. Niatnya nak fully kasi breastmilk smpai setahun pun cukuplah.

yatt said...

tu la niat mcm tu gak dpt setahun pun jadi la kalau dah kronik sangat.. bella ok lg dia nak je susu lama tu pun tp tu la prod makin susut risau sangat

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...