Followers

Thursday, 16 January 2014

.: Farm In The City Seri Kembangan :.

kemarin sempena cuti maulidur rasul aku ajak hubby bawak bella pegi tgk animals, sbb anak aku mmg minat sangat ngan animals ni, bayangkan la benda pertama dia tau sebut dog, sbb ada dog sebelah rumah jiran tu india, bila tanya D for laju jer jawap dog.....nak ajak g zoo kang besar sangat anak aku tu kot tak larat berjalan mak nya pun tak lalu panas2 lenjun plak kang :)

so ajak je la pegi petting zoo sbb bagi aku lagi ok boleh pegi dekat sentuh bagi makan kat haiwan mmg la tak banyak tak de la binatang liar sampai gajah zirafah bagai tp cukup kot untuk permulaan anak kenal2 binatang yang dia suka, mcm rabbit, fish duck, birds semua tu.... 

bella happy sungguh berlari sana-sini suka sangat dapat feeding rabbit lama kat situ jer ngan fedding fish n duck kat kolam... 


layan gambar yukk


entrance ni tersorok skit aku pun masa nak cari tu mcm erkkk kat mana ni parking luas tapi tak nampak pun zoo nya rupanya disebalik building 



ticket

 adult RM30 
child RM25 (90cm above)




happy faces 

tak sabar nak tengok animals


































 

















 



















bagi aku berbaloi la bawak anak besar bella pegi sini budak yang tengah nak belajar kenal2 binatang... kalau yang dah besar tu mungkin dah pandai tanya mana binatang besar2 mcm elephant tiger semua ni tak pandai lagi kan,... belajar basic animals je la.... 

over all,  besttt boleh pegi lagi bila bella dah besar skit :)





1 comment:

lizz said...

kemain seronokla bella dapat nengok haiwan dari dekat..budak2 kalo dibawa kesini tetambah anak saya memang tak mo balik...seronok main2 ngan binatang comey2 katernyer..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...