Followers

Thursday, 30 January 2014

.: homemade playdough :.

mama rajin?? takde maknanya, sajer je gatai, dalam kete tanya hubby, papa kalau mama nak belikan play doh kat bella boleh tak? tak payah la kang dia masuk mulut, anak awak tu semua nak masuk mulut... ok baiklah


nampaknya lambat lagi la nak bagi anak aku main plastersine ni..... pastu teringat penah baca org buat sendiri, terus la google mencari mcm mana nak buat.... oooo sonang jer rupanya,.... barang pun semua ada kat rumah

maka terhasil la homemade playdough ni


bahan:

tepung (1 cawan)
garam (stgh sudu)
tartar cream (1/3 sudu)
color of your choice (aku buat merah n hijau tu jer yg ada kat rumah )









mula-mula bella cam pelik jer erkkk apa ni mama :p last last dia yang laju main :)




 



roti canai satuuu.... siapppp!!!










 patut la hubby reject bila aku kata nak beli masa main ni pun sempat dia masukkan tepung tu dalam mulut haihhhh


boleh la skali skala nak main nnti dah besar skit baru mama beli play doh tau... bila awak dah tak masuk dalam mulut okeh :)

1 comment:

Fyda Rahim said...

nnti aku nk bt jgk lah.. nk bagi ammni main plk. sure msk mulut jgk ammni tu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...