Followers

Tuesday, 31 March 2009

.:penang 1st & 2nd day:.

aku cuti jumaat ngan isnin ari tu nak pegi penang...

ari khamis malam dah gerak pegi penang dari Nilai kul 9.30 lebih kurang kul 2.00 baru sampai penang nenek ngan atuk (in law) ikut skali sbb nak pegi umah pak ngan kat seberang jaya.. malam tu kitorang tido sbrg jaya, sbb sabtu pagi nak gerak ke alor star attend wedding exhouse mate aku merangkap ex junior aku masa Uitm...
ari first sampai tu tak pegi mana sgt pun just jln2 kat sunway carnival mall yg letaknya 10 minit dari umah pakngah pegi pun sbb nak beli hadiah bakal pengantin.. pastu malam nyer pakngah bawak kitorang pegi makan seafood kat Teluk Tempoyak sedap arr mkn kat situ aku biasa dengar tapi first time pegi gmbr aku tak ambik sgt sbb segan nak ambik ni la antara gmbr yang aku ambik



gmbr aku ni mcm innocent je rupanya... hehehe

ni atuk ngan nenek.. atuk kalau bawak mkan kat luar suka... sengeh je :-)


mcm biasa hubby jadi model tak berbayar aku

 
ni aku nak citer kat korang aku tak tau samade korang penah rasa tak... tapi aku sangat la pelik siput yg kita slalu kutip kat tepi pantai konon2 nya nak buat hiasa ni rupanya leh makan... dah rasa dia sedap rasa mcm kenyal2 aku snap gak gmbr siput ni sbb rasa cm pelik je.... saper yg tak penah makan u should try tis!!!
pagi esok nya kul 8.30 kitorang dah gerak pegi umah watie sbb takut lambat dia nikah kul 12.00 aku pikir plus ngan sesat lagi nanti berapa jam lak... alhamdullilah kitorang tak sesat sgt la just terlajak sekejap je pusing balik dah jumpa jalan... jauh gak la umah pengantin lagi berapa kilometer je dah nak sampai ke kangar dah
OTW gi Alor star
diorang nikah kat masjid dkt ngan rumah pengantin ... mcm biasa aku selalu menjadi mangsa bidan terjun pegi ke masjid masuk ni dah 2 kali.. aku pun dan2 sarung je selendang sib baik ada selendang panjang kat dalam kete kalau tak tak ikut ke masjid la jwbnya (moral of the story aku harus bawak selendang panjang bila pegi kenduri kawin kan... hahaha)

ni gmbr kitorang ngan pengantin...
balik dari alor star kitorang straight terus pegi masuk pulau check in kat tanjung bungah beach hotel.. aku dah lama giler tak pegi penang.. hubby lagi la tak penah tau jalan2 kat penang tu.. sib baik la aku still lagi ingat jalan2 kat sana so far tak bnyk berubah.. dan penang mmg banyak sgt signboard yg membantu kitorang mmg susah arr nak sesat even tak penah pegi pun..


ni pemandangan dari bilik hotel kitorang stay bukan seaview.. sampai2 je hari ujan aku baru plan nak ajak hubby tgkp2 gmbr kat beach tak dpt gak ujan sampai ke malam... 

 
malam tu hujan still lebat tak berenti... aku jadi frust aku baru nak makan kat gurney drive tp kedai bnyk yg tutup.. kedai laksa ayer hitam tu pun tutup.. kedai cina je bukak.. last2 kitorang pegi gurney plaza makan je kat nandos aku still tak dpt makan local food.. :-( 

 


masa tengah makan tu tetiba staff sume pasang lilin baru aku perasan owh rupanya diorang nak tutup lampu dari 8.30 ke 9.30 so aku ngan hubby pun candle light dinner la malam tu.. bnyk kedai2 yg switch off their light masa tu.. bagus2 semua participate.. :-) 
lepas makan, jalan2 kat gurney plaza tu sajer je nak tunggu hujan berenti kononnya sbb aku nak pegi night market kalau ujan tak best nak jalan.. tgk2 kuar still ujan lagi tp tetap gak aku nak pegi tak kira ujan tak ujan... hubby pun layankan je aku kitorang bejalan la dari ujung ke ujung dalam ujan bawak payung arr.. aku sajer je jln bukan beli pe pun sajer suka tgk 2 je :-) janji puas hati dapat pegi

3 comments:

☆ lieya latif ☆ said...

erk...aku pelik siput yg tajam2 tu...ha'ah laa biase kite kutip kat tepi pantai...rupenye leh makan...cam ngeri plak aku byg kan....he e hehehe

terliur tgk air watermelon jus tu....payung kecik tu yg aku geram tu....

yatt said...

ha tu la pasal 1st time aku jumpa ni kat tmpt biasa aku mkn kat bagan lalang ke mana2 seafood tak de tau siput ni...kat teluk tempoyak ni ada lak.. tmpt lain aku tak sure..

nanti ko pegi penang try.. sedap gak.. dia bakar je mcm kerang tu cicah air asam..

tp puas hati la kalau pegi sini.. aku rasa sedap la

NuRuL 'AiN said...

kak yatie....

mane cndrahati utk sy...???

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...