Followers

Monday, 31 October 2011

.: entry khas : macam mana aku boleh pregnant :.



kelakar nyer tajuk entry...hihii

seperti yang dijanjikan kat korang semua, 

aku hutang entry macam mana aku boleh pregnant kan??





kalau sapa-sapa yang memang biasa baca blog aku dan mengikuti perkembangan aku dia mesti tau apa masalah aku lambat pregnant dan mesti tau yang aku pernah pegi check up kat Klinik Dr Hamid Arshat

bila aku pregnant ramai yang ingat aku dah buat operation seperti yang di sarankan oleh Prof kat entry ni

dan seperti yang korang tau, dan baca jugak aku sblm ni memang la nak buat operation tu, tapi dengan mak abah aku tak berapa nak restu lagi, dengan aku pikir macam-macam lagi, takut la apa la, dan akhirnya aku buat keputusan tak buat operation tu.... 

sebab aku rasa kalau aku teruskan buat operation tu, andai kata aku still tak pregnant jugak lepas tu.... aku pasti aku akan rasa lebih kecewa, lebih sedih, dan lebih tertekan dari keadaan sedia ada yang memang dah cukup tertekan bagi aku & hubby 

kalau ikutkan memang hujung bulan 9 aritu aku akan buat operation tu, tapi bila aku tak ready nak buat, hubby pun tak nak paksa... so aku decide untuk pegi berurut secara traditional... 
masa raya haritu aku pegi berurut kat ipoh, perak tp mungkin bukan rezeki kami.. aku tetap tak pregnant

last month entah mcm mana aku keluar dengan room mate aku masa bujang... sembang punya sembang dia cerita member2 kat opis dia ramai yang pegi urut ngan sorang makcik ni lepas tu pregnant.... aku apa lagi terus mintak no phone makcik ni kat dia

so dalam minggu tu jugak aku call makcik tu dan buat appointment nak pegi berurut ngan dia...aku pegi after period 3 hari berturut2 

dannnnn

*


*


*


alhamdullilah 


sekali pegi aku terus pregnant.... syukur sangat-sangat.... mudah-mudahan semuanya selamat...

aku harap korang semua doa-doakan aku selamat k...

untuk yang nak cuba berurut ngan mak cik tu aku letak nombor phone dia kat sini k... 

Mak Yong - 0124819795
Kuarters Precint 16, Putrajaya

benda baik harus dikongsi bersama kan... :)  cuba la, mana tau mungkin ada rezeki korang jugakk.... insyallah....

kita sama-sama berdoa, aku faham perasaan korang... sangattt sangattttt..!!!



14 comments:

Balkish said...

nk tnye blh?
mak yong ni ade x mengurut utk lps bersalin?

Jasfyra said...

tahniah!! saya pun penah dengar dari member psl mak yong ni.syukur alhamdulillah..jaga diri bebaik eh

misya said...

rezeki,syuurlah,jg diri

...sWeeT uMi... said...

alhamdulillah...take care ye yatt...suke sgt hehehe

Mrs.Farhana said...

congrats yatt~jaga diri baek2 tau..

sy pun bt treatment ngan Prof Hamid..lama xjumpe die..:D

DaZzlingLilLy said...

ala jauh la plak nak try pun..pasni kena usaha lg lah nampak gayanya..

illa said...

Tahniah..Saya pun ada beberpa kali berurut tp x lekat jugak..lom rezeki lg hehe..sabar je la dulu..:)

misskirokuza said...

wah nk try ar nnt kalu bulan ni x lekat gak :)) thanks sharing

MRS. K said...

eh, kite pon dah pegi berurut ngan makyong 2 minggu lepas kot. tp projek mega tak buat lagi.. ahaks..

Mrs. Mizan said...

congratez! even aku dh wish,tp still nk wish lg! hahaa.. actually, aku sgt hppy dgr news ko ni, after 3years waiting.. Alhamdulillah, moga sumenya selamat!

Elyn Sani said...

Alhamdulillah dan tahniah.

Btw makyong ni dh mcm mak I sbb mmg selalu berurut dgn die sejak dlm pntg. So far member yg I kenal kan dgn die mmg dpt lekat....jaga diri elok2 ye!

I`mulan said...

thanks for sharing... nk try jugak nt... Mulan pn dah 3 tahun kawen tp lum ada rezeki... Lawat blog Mulan nt free yea... tq...

I`mulan said...

Mulan Maseirra

Anonymous said...

Untuk urut bakal pengantin, mak yong ambil x??

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...