Followers

Wednesday, 18 May 2011

.:instant cereal butter prawn for lunch:.

semalam plan nak keluar lepak2 kat flaming ngan member tapi sudahnya cancel

terus malas nak keluar pegi mana-mana mengenangkan kain yang bertimbun tak basuh sambil-sambil tu ajak hubby pegi tesco berangan nak masak la pulakk... simple-simple je pun




ni la menu lunch di hari wesak semalam.. menu lain tak tangkap gambar pun, goreng pedal masak tumis dan sayur... alhamdullilah kenyang kami makan laki bini :-)



cereal butter prawn



haa hebat tak???kuikui

macam pandai je buat ni kan?? padahal cereal tu beli yg instant je kat cosway, opis mate aku ni la yang buat dulu n bagitau ada jual kat cosway aku pun beli la... simple je nak buat dia...

agak-agak kalau yang terror masak tu kira pejam mata je la.. kalau aku pejam mata??.. tah jadi apa la kat udang aku ni....

tapi memang sangat senang.. korang baca je cara-cara nak buat dia kat paket cereal ni.... sesuai la sangat untuk orang-orang yang rajiiiiiiiiiiiiinnnnnn giler masak macam aku ni haaa, tapi berangan nak masak ala2 chef kan!!! so inilah jalan penyelesaian nyer...nasib baik hubby pun cakap sedap...:-)

maybe ramai yang dah pernah beli cereal prawn deli chef ni kot kat cosway...

but for those yang tak beli lagi tu, pegi la order ngan dealer-dealer cosway kat opis korang tu hehe.. k la bubye!!



13 comments:

Mrs Nazar said...

aku dealer cosway.. tapi tak pernah la plak terpikir nak beli makanan2 dia.. jus2 tu adalah.. hihi..sebab tak tau kegunaan...ni dah tau lepas ni mesti cari..

yaalah nampak sedapnyer.. cereal butter prawn ko.. mcm kat restaurant style la wei.. thumb up!! terliur aku..

aku dah lama nak masak mcm ni..tapi tak tau.. garlic butter pun buat aritu tak jadi..hihi

yatt said...

haaa.... apa larrr.. dealer sendiri tak tau... huhuhu.. sila cuba balik ni huhu.. sedap babe

Mr. and Mrs. Mizan said...

wow nmpak mcm rangup nih.. bila ko nak open house?? aku nak dtg mkn je bley...hehe

...sWeeT uMi... said...

akk tak tau plak kat situ ada bendalah nih...hurmm pasni leh la g cr and wat (",)

yatt said...

aja : haha open house aku tak buat menu ni.. buat benda lain huhu insyallah kalau de rezeki lebih raya ni aku buat la.. nak cubit pipi baby ko.. :-)

kak ima : haa cuba jgn tak cuba

su su said...

yummy.........sedapnya

yatt terima kasih ya....su betul2 ikut apa info dr yat

http://suaizal.blogspot.com/2011/05/terima-kasih_18.html

Fyda Rahim said...

ermmm cara gak..lg2 ko ckp org yg rajin nk msk kn? haha aku rajin jgk kalu bab2 gni.. cpt. haha ok sape dealer cosway..? aku nk 50 paket.. =p

yatt said...

fydd : haha ok aku order kan kat zura 100 paket... huhu

Norah said...

serious nmpk sedap.. aku pun cosway members.. byk kali dah teringin nk beli tp takut x jadi..

pasni bole try la..

yatt said...

aisyah : beli jgn tak beli.. senang sangat buat dia.. ko buat yg susah2 dah expert dah yg ni mesti kacang je

Norah said...

hihi..

nanti dah jadik aku post kat blog plak ok..

cant wait to see all of you tomorrow!!!!!!!

~izan~ said...

yatt..mmg nmpk sgt sedapppp...tak pernah cuba nih...selalu pegi cosway tp xpenah terfikir nak beli cereal tu hehe..lps ni kena cari dan beli sbb terpengaruh dah dgn yatt hehe

yatt said...

ais : ok nanti update kat tmblr :-)

izan : kali ni pergi cosway jgn lupa beli tau

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...