Followers

Friday, 16 November 2012

.: berholiday ke penang :.


aku malas nak buat banyak-banyak entry so aku sekali harung kan jer cerita-ceriti holiday kat penang with a lotsof picture...


jangan muntah tengok gambar yer

hari ahad tu kitorang gerak dari perak kul 11.30, sbb nak cek in kat hotel kul 2.00, kitorang stay kat corpthorne orchid tanjung bungah, susah giler nak cari hotel cuti-cuti sekolah ni... kitorang stay 3 hari 2 malam, tak tau nak pegi mana actually sajer lama tak bercuti n lepak2 kat hotel 

lagipun ke penang leh jumpa bff aku kat sana sekali....

hari 1st kat sana tak kemana sangat sbb hujan sepanjang hari, pegi makan kat padang kota jap pastu pegi cari jeruk yg sesat larat tu,  terus balik hotel 3 beranak dah penat sangat... last-last tido sampai pagi esoknya sedap sebab hujan jer kat luar, terjaga tengah malam tnya hubby dia nak pegi nasi kandar beratuq tak? dia ckp tak larat, nak gi nite market pun hari hujan dah ada anak ni payah la skit nak berjalan hujan-hujan ni kan... sudahnya membongkang jer la melayan keempukkan katil hotel tu....




view from balcony




little B testing baby cot.... seronok sampai terkangkang-kangkang kaki tu




makan-makan kat padang kota lama




char keoy teow yang mahal nak mammm..... 

aku mcm " what 8 ringgit?" wth...ada collagen ke apa dalam ni yang mahal sangat tuhh.... 
tp bayar gak la kannn....budak tu siap ckp lagi RM8 jer kak, jer?? hiiii mencekik darah tolll



haaa si bella ni baby cot kemana dia kemana... igt nak sangat dia tido dlm baby cot tu... nehiii nehii nehiii!!!.... tido bawah ketiak mama paling bestttt... :)











esok pagi nya jalan la jugak after bfast bawak si kecik ni pegi butterfly farm, konon-konon nak tengok la dia dah pandai tak tgk butterflies tu...mmm tak de nyer dia tak pandai lagi hehehe... mamanya yang over excited






teman mama makan kat gurney plaza...dah penat dok dalam storller aku baringkan jer kat bangku ni... main-main sorang-sorang sementara mama ngan papa makan



muka super excited nak naik ferry... konon-kononnya paham la kan ferry tu apa..nak pegi seberang rumah my bff since uitm...

 dia ajak datang makan kat rumah dia...mmg wajib pegi la dah la masak super sedap... gambar food lupa nak snap, dia buat beef stew, mashed potato, galic bread, n bread pudding yang buat aku teringar-ingat sampai hari ni... :(




bella with hadif irfan



with hadif n eesa


with hadif n fahd

bella di apit oleh body guard a.k.a jejaka-jejaka idaman, maklumla skrg ni dia sorang je bidadari nya, anak-anak bff aku yang lain semua hero...






mommy sya buli bella la mama... hehe



  
 with mommy sha.... (sha aku jeles ngan gambar ni... hehe)



 bella with mama yang serabai...



 berposing-posing setelah kekenyangan




us...my close friend since uitm... dah 12 tahun dah...  


( alaaaa bella sorang tak tengok kamera kalau tak cantik dah)




 no camera plizzz.. mama






bella nak tido laaa... sedap tido kat hotel ni :)

ok abes dah gambar tu pun separuh jer... kang bukan korang yang pitam tengok  aku pun pitam sama mengupload hehe...

3 comments:

Mrs Nazar said...

warrrgghhhhh ..manyak sakit ati woooo..tgk korang garthering... yaalah lainya muka anak kak shida dah... mak dia lagi la lain..hahaha...

anyway..thank upload gambar2... terubat rasa rendu kat dorang

saya gemuk saya comel..^^ said...

auwww..gewamm tgok drumstick dia..mata bolat..=)

yatt said...

izan : rindu kat diorang jer? aku??

sgsc : hehe drumstick dia mmg sedap kalau geget :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...