Followers

Monday, 19 November 2012

.: mood masak-masak : bread pudding :.


mood terlebih rajin la plak nak memuding-muding... dah lama sangat tak de dapur sejak ada si bella, derhaka sungguh la hehe

 tekak teringin nak makan kena la merajinkan diri

sambil buat pudding beperang pulak ngan si bella kat dapur, tetiba dok merap plak dia,
nenek dia tak de, aku la jadi mangsa buli dia asyik nak dukung jer tak nak baring lama-lama 

nasib baik senang nak buat bread pudding ni...







ni pun resepi dari kwn aku, aritu mkn kat rumah dia sedap lar plak tu yg teringin nak buat

resepi :

1/4 cawan gula
2 biji telur
100ml milk
200ml whip cream
vanilla esen

4-6 keping roti
butter 
choc chip


sapu loyang ngan melted butter, mix jer semua bahan kat atas tu, masukkan roti letak choc chip ke kismis or apa2 jer yg korang nak letak... bakar api atas bawah 30minit..siap


3 comments:

Hana Soffelia said...

Rajinnya mama bella. ^_^ hana pernah buat puding ni, memang senang and sedap. ^_^

Mrs Nazar said...

nak sikit!!

yatt said...

hana : teringin nak tak nak kena la rajin hehe

izan : meh dtg nilai

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...