Followers

Thursday, 15 November 2012

.: jeruk madu pak ali punya hal :.

jeruk punya pasal sampai sesat larat kitorang dibuat nya..dah la dua-dua tak pandai jalan penang, hubby mmg 100 % harapkan aku lar kan, sbb aku penah praktikal training kat penang masa kat Uitm dulu

masa 1st day sampai tu boleh plak la makcik dia soh cari jeruk ni kat bayan baru, bayan baru pun aku tak tau kat mana tp redah jer la... konon2nya ckp, kita ikut signboard jer la senang je 

padahal nya kooooo.. pusing punya pusing langsung tak jumpa sesat larat lg ada la dari kul 4 sampai kul dkt kul 6 agaknya kat situ last2 aku ajak hubby balik hotel je masing-masing dah penat sangat dah dengan hujan lebatnya 

dah la tu 1st day kitorang sampai kat penang so aku tak nak spoilkan our holiday mood


beria cari sampai ke bayan baru pehal kan???






 pic : google
 
 
sekali kwn aku kata pegi chow rasta ader jer kedai dia kat situ.... hishhhh tensiii jerrr...mmg membuang masa aku tau...

aku jarang makan jeruk-jeruk ni kalau beli pun sbb nak bawak buah tangan utk opis,kalau orang bagi pun aku tak layan tapi yang pak ali punya ni sedappp okehhh!! aku pun makan banyak
 
terpengaruh la jugak lepas tgk jeruk ni masuk TV kan, jakun kekdahnya... hehe tp mmg sedap laaaa tak rugi beli :) 
 
so sapa pegi penang sila la beli ye... lagipun yg ni jeruk melayu :)

4 comments:

Mrs Nazar said...

hihihi..jauh nor mencari jeruk pak ali..kat bayan baru...kat tg malim pun ada... tapi mesti special skit cari kat tempat asal nya

jeruk ni sedap..perap guna madu.. x guna chemical langsung... kalu makan confirm x sakit tekak...

Hana Soffelia said...

Love this! tak pernah miss beli if kawan2 out station ke penang.

yatt said...

izan : haha kannn bengong la kitorang ni. tp tu la 1st time aku beli ni mmg sedap la tak rasa yg perit2 kat lidah tu

yatt said...

hana : tu la sedap plak yang ni... :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...