Followers

Tuesday, 11 March 2014

Malaysia International Parenthood Fair SACC

weekend aritu sempat la jugak ajak hubby pegi Malaysia International Parenthood Fair SACC kat Shah Alam tu... dari jumaat dah ajak pegi nya hubby plak kene pegi kuala selangor ada keje sabtu pun kerja, ahad tu baru dapat pegi, aku aim kaunter mamy poko jer yang lain-lain tak tengok pun sbb bella pun dah besar tak de barang sangat nak beria membeli...
kitorang sampai situ kul 10.20 tengok orang dah ramai dah menungg depan pintu siap-siap cek kaunter mamypoko kat sebelah mana, kawasan dia pun kecik jer tak la besar mana...



pintu bukak jer zasss terus serbu, aku suruh hubby lari dulu sbb aku dukung bella, kang tersepit plak anak aku nak rebut masuk... tp orang paham bagi laluan untuk yang dukung baby


tengah tunggu turn nak membeli pampers... siap ngan sistem nombor lagi.. pekerja dia bagi no.1-300 

orang yang ramai-ramai kat luar tadi semua serbu sini dulu mana tak nya pampers RM15 je satu pek... giler murah ,mamy poko kotttt mana penah nak bagi less sampai 50% cam ni...







aku ni konon-kononnya nak beli banyak tu yang sanggup meredah sampai ke Shah alam tu, budget dapat 10 pek ok la... sekali masa beratur dia ckp sorang satu pek jer.... WHAT??? agak-agak la, kalau kat maternity expo kat midvalley aku penah beli boleh beli banyak tak la satu pek jer tapi price tak la semurah cam ni....



 nasib baik sampai awal la jugak kitorang dah beli then q balik lagi sekali untuk beli lagi.... patut la aku tengok ada cina tu angkut satu family datang 5 orang skali q dapat la 10 pek 2 kali q..... 

ok la Alhamdullilah dapat la 4 pek.. walaupun tak puas hati tak sempat nak q kali ke tiga dah cukup 300 customer... 20 minit jer licin semua 300pek... 

lepas tu kalau nak beli kena beli barang RM250 ke atas baru entitle untuk 1 pek lain dgn harga RM15 jugak...

sblm balik sempat grab botol susu pigeon RM20 jer normal price RM40 less 50% :)




"mama jangan sedih tau tak dapat beli pampers bella banyak-banyak... InshaAllah nanti ada rezeki lain tau mama " :)



"otey?? "


balik tu singgah makan kat equestrian park putrajaya, aku biasa la jugak makan sini ngan budak opis... tp rasanya mcm dah tak sedap mkn kat sini.... mula2 dulu makan sedap ntah la 





 "mama air niii mmm acammm"



" tapi cedappp"




 mcm biasa gaya dia bila suruh senyumm





 boodak ni takut kuda batu tu.... papa dia nak naikkan atas kuda tu mencicit lari takuttt hahahha 

okeh tak boleh jadi Quzandria Ambak ko ni.....:p



gambar makanan tak ambik pun sbb serius tak sedap dah la 1st time bawak hubby mkn sini terus dia reject, last time mkn tp tak order a la carte la order untuk farewell sedap plak.. mmm tah la ikut mood chef kot :P

**keep on praying for MH370 :(

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...