Followers

Monday, 25 January 2010

.:shopping2 weekend:.

30hb ni aku ada reunion ngan member2 uitm perak OM114 batch 2000-2003 aku suggest tema hitam merah sudahnya aku yg jenuh nak mencari baju itam merah... tesion aku aku ni dah la tak berkenan ngan warna merah nak cari baju punya la payah baru aku sedar rupanya kalau warna tu kita tak berkenan susah rupanya nak mencari warna tu....

yg aku tgk tak abis2 baju pink...sabtu tu aku ngan hubby pegi la midvalley cari2 baju aku ngan hubby skali.. dan cari hadiah sbb masa reunion tu nanti kitorang buat tukar2 hadiah...jalan sampai sakit2 kaki tp baju aku tak gak beli2...gambar tak tgkp pun hari sabtu tu...
*
*
*
hari sabtu tu kitorang shopping berdua ahad tu plak kitorang pegi jln TAR mak ajak pegi.. mak plak belanja kitorang shopping dan teman mak beli kain pasang utk buat baju anak buahnya nak kawin bulan 3 ni... aku pun dpt la kain sepasang.. mak ckp nak belanja kain limit RM120 aku dah rambang mata dah hubby laju je pilihkan dengar mak dia nak belanja menantunya yg sorang ni ha..hahah.. mak smlm bermurah hati beli baju utk semua org utk aku, hubby n waled... 
 
sibuk jugak pilih2 kan kain utk mak
kain ni cantik tak?? gulati's ada sale kain yg 200 lebih sume tinggal 100 lebih je..ada kain yg 34 sepasang la 28 sepasang la... kain dia pun cantik2 tp aku harus la pilih yg mahal kan walaupun dpt sepasang.. so aku rembat yg RM128.. eeeeiiii bagai nak gila ko pilih kain kt sini padahal beli sepasang je...mak yg beli banyak 

 
lepak2 jap setelah penat menunggu...





ni la hasil rembatan di Gulati's yg hijau no 4 dari atas tu kain aku...

 


pastu teruskan sesi penjelajahan ke Sogo plak cari kemeja hubby... hubby beli kemeja bonia kat Sogo... org punya la ramai.. maklum la nak raya cino... kat jalan TAR lengang je ye la cina mana la beli barang kat jln TAR kan... tp kat shopping complex diorang saja isinya..



dah penat2 jalan kitorang singgah makan kat INSAF kitorang makan nasi beriyani kat situ... mmg marvellous la beriyani dia...mak kata rasa dia tak berubah dari hubby aku kecik dulu sampai skrg mak mmg slalu makan kat situ...
*
*
*

taraaaa... ni la hasil rembatan kitorang start dari sabtu sampai ke ahad bershopping... 

**haaa dalam paper beg aussino tu ialah hadiah yg aku beli utk reunion tu... disebabkan aku bermurah hati skit aritu, makanya hadiah tu adalah lebih dari harga yg ditetapkan...

Monday, 18 January 2010

.:gmbr aku masuk magazine:.

gmbr aku masuk magazine la korang..... ha cpt pegi beli... 

hahaha poyo je mcm la cover page... tak de la aritu member aku lieya soh aku antar gmbr aku ngan hubby email kat member dia yg keje kat majalah keluarga... aku pun antar la sajer2 antar ucapan anniversary skali... baru je antar tgk2 dah kuar plak utk majalah keluarga keluaran Februari 2010 ni skali ngan gmbr member aku lieya tu....


dalam majalah keluarga yg frontcover dia gmbr eja...



ni la gmbr aku hahaha kecik je tak la besar mana pun sajer je suka suki masuk gmbr pun tak tau nak antar yg mana main hentam je... lepas ni gmbr kitorang kat frontcover tu plak hahaha.... berangan je lebih...niway thanks lieya sbb ko gmbr aku yg tak glamer ni masuk magazine...

.:attend wedding:.

ahad tu plak aku attend wedding cousin hubby kat felda villa, anjung felda.. sib baik la event tu malam dah la mlm tu balik dinner dah kul berapa ahad tu leh tido sampai tengahari... dalam kul 6 mcm tu kitorang gerak dari nilai sampai situ dlm kul 6.40 family2 dah ramai kat situ sbb pengantin nikah lepas maghrib... diorang buat concept garden wedding cantik sgt.... tetamu tak ramai dalam 300 org je... 

 


family ~sebelah FIL



 

hantaran

 
cantik kan kek dia...


 



tu gmbr aku ngan MIL ni la gmbr first aku ngan MIL sejak aku kawin rasanya... dan yg baby tu namanya aina... hubby ngan aku sangat geram ini budak rasa nak bawak balik pinjam seminggu pun jadi la.... 

dan baby ni jugak la yg buatkan my MIL buat pertama kali nya ckp dia nak cucu.... sangat sediiiihhhh okeh.... :-( 

 
kete ni jadi mangsa aku sapa suruh ko parking sebelah kete aku aku ni pantang nampak kete2 mewah mcm ni harrrruuuusss aku tgkp gmbr.... 


 

ni la pengantin nya....  aku pun tak berapa close ngan diorang so aku pun tak tau yg cousin aby tu keje pe tp laki ni org kaya la dengar citernya bussinessman..

patut la wedding ko grand kan kak... bestnya buat garden wedding lagi...ajai ngan wife dia pun dtg dan bapa dr fadzli pun ada sama tp takde sapa pun nak tgkp gmbr ngan ajai sume buat tak tau je hehehe....sian dia 

 
ni gmbr diorang menari2 diorang ni keturunan syed syarifah keturunan arab2 setiap kali wedding mesti ada tarian ni tarian pe tah samrah kalau tak silap aku... kat bawah ni de video aku upload

 
video




okey la nak balik dah.... byeee...

.:Gala Nite dinner:.

seperti yg dijanjikan aku dah upload gmbr pegi dinner sabtu lepas yg diadakan di KLCC sabtu tu pagi2 buta hubby hantar aku pegi umah akak aku kat sungai buloh sbb aku dah janji ngan tukang makeup tu nak makeup kat sana aku lepak2 umah akak aku dalam kul 3.30 tu diyana dtg aku bagi alamat ngan direction terus dia jumpa rumah tak payah kol2 pun terkejut aku tetiba dah ketuk pintu bagi salam dah... aku baru je lepas mandi masa tu... so terus je la dia makeup aku 


sebelum makeup

dah makeup kalau nak tgk gmbr aku sblm dah selapas kat blog diyana tu pun ada gak... http://diyanashukormake-upartist.blogspot.com ni blog dia korang tgk k...... 

 

ni dah siap blow rambut... aku mmg tak nak sanggul ke apa saja nak bagi nmpk natural plus nak cover skit seksi baju tu kat bahagian bahu... aku suka dia makeup sbb nmpk mata aku tu mcm galak sgt... i loikeee

ni la hasil nya....


 




RED CARPET.... hahaha walaupun tak de carpet merah.. cuma de floor je.... ni gmbr sblm masuk ke ballroom... 

 
ni gmbr kat dalam ballroom... mcm biasa la dinner ni diorang serve chinese course mcm dinner2 lain... makanan dia sedap la tp tak makan bnyk pun aku sibuk bergambar je....





sangat2 enjoy tis dinner ...
*
ni je la gmbr yg mampu aku upload kan... tp gmbr lain-lain ada lagi kat FB aku  k 

Wednesday, 13 January 2010

.:AJL ke -24:.

aku otw nak pegi AJL petang tu kitorang gerak kul 6.30 kul 7 sampai kete tak bnyk sangat parking still ok ingatkan ok la skali masa nak pegi ke Aras 4 tu org punya la dah ramai beratur dari atas tangga tu sampai ke bawah giler nyer ramai aku terus jadi mcm malas nak masuk... 

masa ni dah pikir dah nak masuk ni confirm berasak2 giler la.... kalau aku tau mmg aku tak pegi sbbkan dpt tiket free tu aku pegi la gak ingatkan tak la berasak mcm ni sampai hubby tnya nak balik tak? kalau nak balik kita balik je... aku lak rasa malas dah sampai nak balik plak tunggu gak la sampai kul 8.30 baru diorang bukak pintu....

 
gmbr dalam kete





tengah tunggu turn nak masuk.....



masa ni dah dpt tmpt duduk dah setelah setengah jam berasak2 diluar stadium... 


 
gmbr dari tmpt duduk aku walaupun jauh beribu batu tp ok la sbb dpt seat btul2 depan stage...
  Stacy



Nabil, Syarifah Syahira, Angah buat lawak (tp ni tak masuk TV)


 

Hafiz (persembahan paling hambar malam tu) aku rasa la...


Hujan


  Aizat gmbr yg ditangkap tak lawa + jauh giler maklumla camera cikai aku tak beli DSLR lagi ye... kalau dah beli mesti meletop ko tgk je la mana yg ada ye...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...