Followers

Monday, 1 July 2013

.: pakej birthday @ mc donalds :.

Memandangkan aku baru buat birthday si anak dara aku tu kt mcd sabtu lepas

entry ni aku buat sebagai rujukan untuk sapa2 yang nak buat birthday party anak kat mcd bila2 nnti kan...

aku mula2 nak buat kt kfc tp kfc nilai punya party room under renovation plak so kitorang decide survey kt mcd.. Tgk2 ada tema barbie aku apa lg terus setuju larrr sbb tema ni baru thn ni ada b4 ni aku tgk tak menarik sgt.. Spongebob lar, underwater la, pastu yg tema biasa ronald tu jer... bila tgk barbie terus mengeletiss nak hihi

dia ada 2 pakej A dan B 

pikir punya pikir kitorang ambik pakej B sbb dah ada bnyk mknn kat situ kitorang just tambah 30 burger meal set extra utk mak bapak, dan tambah 2 extra box nugget untuk budak2 pastu tambah party pack... 

Total party pack aku beli 28 pcs ikut jumlah budak yg hadir kt majlis bella



 pakej B ni ada bnyk makanan so just tambah skit2 jer la





So total RM245 + nugget + 30 set + party pack jumlah yang aku kena bayar pada mc donalds adalah RM644 

once dah confirm bayar deposit 89 untuk 10 party packs, dia ada bg invitation card dan RM10 secret recipe voucher tp tak guna pun voucher tu sbb aku tmph jek kt tmpt lain

yang kitorang dpt :


15pcs ayam goreng
80 pcs nugget
30 burger
45 fries
45 carbonated drinks
3 pcs apple pies
28 pcs party packs
party accesories for kids
ballon deco for kids
3 games with prizes for kids


Cukup untuk 35 adult dan 28 kids

unlimited fun yg paling penting... aku rasa semua pun enjoyed the party so much i guess

tak penat mengemas rumah pun penting jugak bagi aku yang dasar pemalas ni kan..

 bkn pe kalau buat kt rumah aku confirm2 kul 2 pg pun tak tentu settle lg ni kul 3.30 baru kuar rumah sblm tu masih bergelimpang tido lg tak payah nak pikir preparation ke apa.. Pastu sblm maghrib dah blk rumah si kecik tu pun dah boleh rehat dan tido dgn aman 


Nnti bila gambar dah siap aku upload gambar 2 birthday bella k...


birthday invitation card (ikut tema)




contoh party packs with price each (ikut tema)




Preparation before majlis








Byee!! harap2 entry ni serba sikit membantu korang untuk membuat survey :)

3 comments:

lizz said...

vantiknyr tema barbie pink2 gitu..kalo anak saya ni memang suka sangat la pink-pink gini...sweet sangat....

zimo the clown said...

clown service here

www.mrzimo2014.blogspot.com

Fifah Kamal said...

Salam
Sis ada no contact mcd tk tuk organise birthday party camni?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...