Followers

Tuesday, 8 October 2013

.: Bella balik kg jumpa nek & tok nyang :.



lepas makan-makan kt restoran warisan kuala pilah tu, kitorang meneruskan perjalanan ke kg hubby (wahh ayat skema tak leh blah :-p ) sampai-sampai kat kampung tu kitorang keluar plak pegi pasar malam 

dah lama teringin nak makan putu mayam ni bukan senang nak cari kat sini, tp pasar malam putrajaya ada masalah nya nak ke pasar malam tu mmg bercinta la kan....putu mayam kat kg hubby ni mmg sedap mlm tu letak dalam fridge esok pagi tu still lembut lagi aku pulun makan bnyk la





tok nyang dan cicit 


bella cicit kedua dari 3 cicit semua girl dalam family hubby...
  sorang lagi otw tunggu hari jer ni nak meletop  dijangkakan cicit boy sulung dalam family....



hover sungguh anak dara aku ni makan atas meja kooo!!! tak nak duduk bawah.... naseb la kat kg semua layankan ko kalau ngan mama jangan harap la ye.... 

bila nak mkn kat rumah ngan mama dia siap2 dah tunjuk fisher price seat dia tu... tau dah mama dia bising kalau makan tak duduk atas tu... kikiki



ni yang best bila balik kampung pagi-pagi buta bangun aku ajak dia keluar tengok binatang-binatang yang ada kt sekeliling rumah

ada ayam ada kambing,, best la si kecik ni... siap dah pandai buat suara mbekkk kambing tu hiihi



sejukkkk la mama!!!



pagi tu kitorang breakfast nenek buat cucur bawang... aku mkn ngan kuah sate mlm tadi... fuhh sedapp kdg2 kitorang cicah dengan masak lomak cili padi tp mlm tu tak de plak nenek buat



sebelum balik kiter kutip2 segala tanaman yang ada disekeliling rumah tu untuk dibawa pulang ke bandar.... pehal ayat buku semua ni... kahkahh



haaaa si kecik ni bila org kat dapo dia pun nak dok dapo jugak 

kasut pun pakai dalam rumah ko... tak nak bukak biar la tak kuasa mama nak larang.... tu dia dok bawak masuk bawak kuar bawang yg nek nyang dia potong.... nak masak apa pun tak tau



 pastu lepas makan lepak2 kat luar atas kerusi malas nenek... ambik angin petang.... 


  
sekali sekala balik kampung mmg best kan... at least bella dapat jugak rasa suasana kampung tu...


No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...