Followers

Wednesday, 30 October 2013

.: on Bella's play area :.

Actually ni tak de fully la playroom untuk bella almaklumla rumah dah la kocik menumpang rumah MIL plak memang serba serbi terhad... tapi aku cam kesian kat bella main depan TV jer memandangkan toys n books dia pun dah bnyk 

pastu masa tu aku nak beli almari baju kat dia... so aku terus plan nak kemas separuh dari bilik solat MIL tu, untuk buat play area Bella...

so bermula dengan ada nya almari pakaian baru Bella, terus aku kemas la semua barang2 dia kat dalam bilik tu....


*
*


jangan terkejut tengok keadaan bilik solat MIL aku sblm ni.... mcm ni la rupanya... kakaka aku nak tgkp gmbr n letak pun mcm erkkk tp tak pe la letak la jugak kan... kikiki


SEBELUM






 SELEPAS


so farr aku masih lagi dalam proses menambah barang skit2 dan mengemas ala kadar dalam bilik ni... cuma yang major tu dah buat la...


ni aku letak books dia dan toys dalam 2 kotak tu....



yang bahagian tepi ada  kotak-kotak tu aku masih belum ada masa nak kemaskan sbb rumah ni tak de stor tu semua barang2 tupperware la hadiah2 kawen dulu pun still ada dalam bilik ni 


 


so selepas dah transfer baju2 si kecik tu dari dalam bakul dari dia baby sampai la ke dia setahun.... lepas dia dah sthn baru la aku beli  almari ni.... susun2 pun dah penuh dah aku sajer tak nak beli almari yang besar sbb keadaan ruang yang terhad kalau aku beli besar kang makin sesak bilik tu....



 


box kecik2 123 ni aku beli sebelum bella lahir lagi, masa tu letak dia punya barang-barang losyen bagai... so skrg dah tak letak aku susun atas almari pakaian dia, dalam tu satu box aku letak segala hariband n hat, satu lagi socks n sapu tangan, satu box lagi letak semua panties dia..


 

lega la skit bila dah buat separuh playarea dalam bilik ni... kalau nak semak pun dalam bilik je... nak kemas pun dalam tu jer... senang nak sorok bila org datang org pun paham selerak dalam tu sbb dia baru lepas main gitewww

masih ada ruang kosong kat bawah ABC tu, aku plan nak letak book shelf n slot in box dan atas dia letak cushion supaya boleh jadi tempat simpan toys + tempat duduk skali

mcm kat blog ni loved the idea simple n tak perlukan bnyk ruang
 
  


 


 



cousin dia datang rumah pun dia dah pandai dah ajak main dalam tu... sukati korang la janji jgn selerak kat luar bilik






 ni selerak yang ditinggalkan sebelum tido.... dia dah tido mak nya mengemas la balik tu la rutin hari2 kemas playarea dia....





 tapi rasa sangat puas hati bila dah buat playroom dia ni...  ok la kot dengan ruang yang terhad kreativiti pun jadi terhad

aku rasa semua yang ada anak kecik pun patut buat play room untuk anak or at least play area tak kisah la duduk rumah sendiri ke rumah sewa ke apa, janji buat..

Alhamdullilah bella pun dah pandai skrg bila nak main jer dia tau la masuk dalam bilik ni dan bilik ni pun jadi changing room dia lepas mandi jer dia sendiri masuk bilik ni, utk pakai baju cuma tak pandai bukak almari jer lagi :p





3 comments:

NM03 said...

wahhhh dah cantek bilik bella... lepas ni boleh main dengan selesa.

♥ ROS ♥ said...

Wah pandai la mama wat bilik bella.. Cntik..walaupun kecik tp cukup :)

Bitt (double IS) said...

betul u...bila mereka dah biasa main dalam ruangan dia...jarang dia nak bersepah kat tempat lain :)

salam kenal :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...