Followers

Thursday, 10 April 2014

aktiviti conteng dinding bilik air



bila buat aktiviti ni dah sah-sah la yang jadi mangsa adalah dinding bilik air, senang nak cuci :)

papa dia sambung tido lagi kitorang dua beranak senyap-senyap kat dalam bilik air main conteng-conteng aku ni usaha la nak senyap skali bella panggil nenek dia nak tunjuk apa dia buat hihihi

sebelum ni penah jugak buat aktiviti art ni dengan bella kat entry ni

apa yang aku nampak bella kurang minat melukis-lukis ni, bila tgk colour tu melekat kat jari dia dia mcm geli jer siap suruh aku cuci cepat-cepat...jadi aku try plak buat kt bathroom wall ni bkn la nak paksa dia jadi pelukis tapi melukis pun elok untuk asah bakat kreativity dalam diri kan?

sebelum buat aku tanya bella nak lukis-lukis kat dinding tak? dia ckp nak... aku tak paksa, cuma kadang-kadang aku ajak dia buat, let her lead.. bila dia dah tak nak buat kitorang stop... mana la tau lama-lama dia minat :)


*

*

*

*

"let go bella it's time for some arts" :)












 dia yang sibuk nak picit watercolour semua.... semua benda nak buat sendiri si kecik ni













 hasil nukilan bella ngan mama yang tak berapa nak kreatif

bella yang garis-garis tu jer....hihihihi





 








cantik tak saya lukis? :p



6 comments:

Fyda Rahim said...

bgs bell.. nti belajar art lagi

lieyalatif said...

good job bella...bagus aktiviti ni .... one more important thing, art is good for kids motorskill...

aIEn said...

blh dh tu..nnt blaja art dgn aunt fyda ok bell =)

yatt said...

fyda : tu la nak bagi dia jadi piccaso idak le nmpknya kan hahhaha pandai art sikit2 pun ok dah :)

yatt said...

lieya : tu la aku ni tgh eyeing a fews aktiviti lagi nak ajar bella :)

yatt said...

aien : haah kena beguru ngan aunty fyda ni baru btol

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...