Followers

Thursday, 18 August 2011

.: Bandung 1st chapter :.

yuhuuu i'm back.... hihi

arini bukak-bukak blog nak update tetiba tak de idea.... haha letih pun tak ilang lagi weii...
yela nama je holiday, bukannyer pegi tempat relaks-relaks pun.... holiday pun penat tapi besttt...walaupun agak mencabar berjalan-jalan di bulan puasa ni kan......hihi

actually tis is our 1st trip to bandung... semua main redah jer.. cari info dari blog-blog org lain, forum, dan dari kawan-kawan yang dah pegi......


jom mulakan our 1st chapter cuti-cuti ke bandung.... 
flite kitorang hari ahad 3.30 petang, MIL antar pegi LCCT dalam kul 1 lebih mcm tu




siap-siap nak kuar dah... 




 ni beg jer besar isinyer tak sampai suku pun, just bawak baju sorang 2 helai jer.. bawak 1 beg tarik ni, satu lagi beg pack deuter hubby yg memang kosong.... 

duit dah tukar siap-siap dah lebih kurang 10 juta... masa aku pegi ni currency RM356 = 1 juta rupiah







 menunggu flite... alhamdullilah flite kitorang tak delay








  flite kitorang touch down kat Bandung airport kul 4.30 waktu sana..
 rupa-rupanya kat sana berbuka kul 5.50.... lepas segala urusan imigresen bagai dah kul 5.30 dah time tu, kat airport ni siap-siap beli simkad sana, senang nak call malaysia.. harga 15 ribu

sebabkan dah lambat memang tak sempat la nak pegi berbuka kat mana-mana



 apa pun kitorang check in dulu, masa kat lobby tu dah azan dah, kat situ diorang sediakan Tajil (menu berbuka ringan-ringan) terus minum n ambik kurma yang diorang sediakan kat situ...

then decide untuk makan kat bilik jer



model tak bertauliah yang dipaksa bergambar :)






ni yang aku order, nasi goreng apa tah tak ingat nama...sedap sangat tapi mahal haha 
dah nama pun mkn kat hotel kan... mesti la mahal




 yang ni hubby order, chicken grill kot nama dia... pun sedapp...






abes jer makan terus ajak hubby jalan-jalan kat FO-FO area dago, sbb dekat ngan hotel kitorang, dekat2 pun tapi nak jalan kaki tu jauh la jugak... sbb hotel ni area dago atas....kitorang pegi memang tak ambik supir... gamble jer... so mintak hotel hantarkan ke area dago 


tapi bagi yang datang ramai-ramai atau bawak budak kecik better ambik supir... ye la mcm kitorang boleh je nak dok tepi jalan tunggu teksi berjam-jam kan.. kalau ada anak kecik sian la pulak...


sesi menjelajah dari satu FO ke satu FO pun bermula....









kat area dago ni yang best ni sbb banyak sangat FO lebih dari 20 aku rasa, tp kitorang tak la masuk semua... lagi pun masa tu ada masa lebih kurang 2 jam je... FO-FO ni tutup jam 9 malam






donatello ni paling last kitorang pegi sampai kena halau la.... sebab dia dah nak tutup... HAHA tengok jer pintu kedai tu dah tutup pun memang kitorang orang last yang keluar....

kat sini rembat 3 pasang kasut.. utk hubby, utk aku, untuk mak aku... 3 pasang baru lebih kurang RM100 duit kita




 ni hasil shoppingan hari pertama..... shopping lite-lite jer.... sebab tak cukup masa kalau tak aku rasa dah penuh dah satu katil.... hari pertama ni shopping tak sampai 1 juta rupiah pun temasuk makan


next entry ~ Trans Studio

7 comments:

MRS. K said...

jeles ohh! dah lama teringin nak pi bandung ni.. tapi nak simpan duit dlu nak soping smpai lebam. hehe

Shinnaz Ahmad Rasid said...

bestnyaa!! btw, ur handbang veri niceeeeeee! I loikkke!! I miss Bandung too!!!! Donatelo tu I tak pernah masuk lah..);

lieyalatif said...

ari pertama pun dah sakan kooooo!!! wei nanti amik gambar sume2 barang yg ko soping tau...kasi aku meleleh...mane tahu, taun depan aku lak gatal nak pegi lagi ekeekekekek.....

betul tu yatt, satu jek tak puas ati, kat sane kedai tutup awal...kul 9 dah tutup..sedangkan time tu la mood soping kite membuak2 ahahahahah

WuMing said...

Pergi Bandong... Wahhh best...

Berapa Juta Wang Habis?


Menu yang ada dalam Gambar tu nampak menarik...

DaZzlingLilLy said...

i stay jayakarta jugak dulu nih..tapi jauh skit dr pekan..

yatt said...

Mrs. K : ala mesti leh pegi nyer... kumpul jgn tak kumpul :)

shinnaz : oo beg baru tu.. hehe...kat situ kasut ngan handbag je la pun :)

lieya : hahaha... nanti aku letak k... tu la aku pun dah rasa nak pegi lagi ni.. harhar

yatt said...

wuming : ye wuming pegi bandung... lebih kurang 10juta jugak la abes.. :)

lily : haah betul lily agak jauh gak dari pekan... tp my hubby suka... dia memang tak suka serabut2 .. i la tak suka kalau leh nak jalan kaki je pegi FO-FO kan..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...