Followers

Thursday, 18 August 2011

.: bandung 2nd chapter :.

~Trans Studio ~

kita sambung hari kedua pulak... kitorang selama kat sini sahur kul 3 pagi.. hotel akan kejutkan untuk bangun sahur.... so kul 3 pagi bangun la kitorang gesel-gesel mata... pegi makan hihii

untuk ari kedua ni rencana nya mau ke Trans Studio (tetiba ckp indon pulak kan..)
pagi kul 8.30 cam tu siap2 nak keluar 

before nak kuar tu aku call la mintak iron, tp kat sini yang best nyer kita dah mcm orang kaya giler ni.. sampaikan staff hotel iron kan baju kita okehh... kat sini ada?? ko nak iron mintak la iron kat housekeeping kan...tu pun kalo hado... silap2 dia kata iron dah abes org guna... ambek ko... pakai la baju kedut2.. huhu

dalam kul 9 mcm tu hotel antar pegi Trans Studio yg terletak di Bandung Supermall... 








trans studio maps tak payah ambik maps pun tak pe tak de sesatnyer kecik jer dalam tu







sebelum masuk beli tiket dulu ye.... 

harga tiket - weekdays - 150,000 (lebih kurang RM50++)
weekend & Public Holiday - 200,000 (lebih kurang RM70++)

bagi aku kalau nak rasa berbaloi pegi la weekdays...



harga tiket tu kena tambah 10,000 untuk mega cash kad, kat dalam ni tak guna cash nak beli apa pun kena topup kad ni baru swipe untuk bayar... 

diorang sediakan tempat utk topup mega cash ni di setiap section...











  
posing-posing sementara tunggu bukak... 

trans studio ni bukak kul 10.00 pagi




staff-staff dia buat tarian menyambut kedatangan pengunjung...masa kitorang pegi ni tak jumpa orang malaysia pun...maybe sebab bulan puasa kot memang tak ramai pengunjung dari malaysia
















 

 kat dalam ni ada lebih kurang 20 section...

  yang best nyer sebab tak ramai org pun datang time ni.... tak sampai tengahari dah settle dah jelajah semua tempat... kecik jer pun lebih kurang kat indoor genting lar...ataupun kecik lagi kot..hihi





ada show jugak.. aku tak sempat tengok pun sbb aku pegi sini sampai kul 2 jer... show start kul 4.00 petang..

 

















 hubby naik ni... aku?? tukang tangkap gambar jer la... tak nak aku tgk pun ngeri mcm nak kena bumbung dah kepala... hihi



 











 yang paling tak tahan sekali masuk dalam section ni, dia panggil 'dunia lain' kat sini kira mcm rumah hantu la... aku ingat dia letak patung-patung jer.. sekali ko orang pakai mcm hantu sebijik... walaupun dah tau itu orang... aku tetap takut... serius sampai teringat2 tak leh tido kat hotel dibuat nyer.... cissss bedebah betolll memang menyesal masukkk... hahahaha


kat sini kitorang just beli couple shirt sebagai kenangan.. harga 179,000 untuk satu t-shirt yang lain-lain tak beli pun.. agak mahal gak la souvenir dia... lagipun tak de apa sangat...

next entry ~ shopping-shopping pasar baru


8 comments:

PUANSTOBERI said...

wah..gigih puasa2 masuk trans studio nih.
Bes tak dlm tu? oke la kut kan. tpt baru. nati kalo repeat ke Bandung leh la terai. Huhu.
Tp..kang tak smpat soping lak. :P

Juzariah Hasim said...

yatt, aku pun nk ke bandung next year bulan 4..nnti ko guide aku ehh tempat mana yg wajib pi coz aku ke sana 4H3M tpnyer last day tu aku blk awal kol 6 pagi flight nyer...huhuhu..

yatt said...

ju : ok tak de hal...

puan stoberi : alang2 dah sampai pegi jer laa.. :)

| SUE | said...

kene repeat gi bandung ni... kali ni gi trans studio je...hahaha

yatt said...

sue : tu la saya pun nak repeat lagi walaupun baru je smlm balik... haha... kali ni nak makan-makan jer... tp shopping tetap la kan...

~izan~ said...

jelessss! ari tu tgk kat majalah 3 je trans studio ni..tgk yatt pegi super duper best mmg kena plan plak ke sana gi trans ni hehe

yatt said...

izan : tu la tmpt baru kan.. lepas ni leh la izan pegi.. :)

WuMing said...

Best laa tempat ni..

Yang last tu tak tahan tuu.. He..he..he..

WuMing ada buat entri tentang Blog Yatt...

P Laa tengok

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...