Followers

Tuesday, 2 August 2011

.: Nasi bubur berlauk @ Amira Seafood Nilai :.


dah masuk hari kedua kita berpuasa kan? mcm mana puasa korang? aku smlm kul 9.30 dah tido dah.. haha penat giler...dah mcm budak kecik dah, penat puasa huhu
tak sahur plak memang terbaek la tahap kepenatan nyer kan....;)


kan smlm aku kata nak upload pasal one of our favv place utk makan-makan skrg ni kan?.... 

ni la dia, Amira Seafood Nasi Bubur Berlauk, actually kedai ni dah lama dah ada tp dulu maybe sbb kedai dia tak berapa nak strategik jadi tak ramai org datang sangat kedai dia.. skrg dia dah bukak another branches... orang memang ramai giler....

silap2 kitorang datang tak de meja pun... kedai ni penah masuk JJCM masa diorang datang Nilai selain dari ICE ROOM tu..










kat sini ada seafood gak, tomyam mcm biasa la tp yang special nyer sbb nasi bubur berlauk dia ni.... ni antara lauk2 yang ada just pilih nanti dia masakkan nak sayur ke apa ke pun ada






sedang menunggu makanan :)




biasanya kitorang akan ambik ni jer, sayur kangkung, lala & ikan bilis sambal, telur masin, ikan masin jeruk dengan paru goreng 

bubur aku semangkuk, hubby 2 mangkuk 

total = RM12-17 termasuk air

murah kan?? kenyang pun kenyang... tp serius sedappp makan kat sini, kadang-kadang kitorang dah turun KL pun bila tak tau nak makan kat mana mesti balik nilai makan kat sini... 

sekarang dah lebih 3 thn bermaustatin kat Nilai baru la nak jumpa satu dua tmpt makan yang sedap kat nilai ni... hihi 

owhh kat Nilai ada char keoy teow yang sedaapp jugakkk... tp tokei kedai tu malas skit kadang bukak kadang tak bukak... :( 

hihi nanti kalau aku berkesempatan pegi aku upload kat sini k.... tu pun kalau dia bukak 
kedai lar :)

16 comments:

Fyda Rahim said...

sedap2.. tgk pon sedap.. lg2 air tembikai tu.. ouhhhhhhh heaven klu dpt minum skg.. haha..

mr_mrs mikko said...

mmg murah ah..
dahlah nampak sedaaaaap.
^_^

yatt said...

fydd : sengal ko air tembikai yang ditengok nayer....

yatt said...

mikko : memang sedapp ni... :)

lieyalatif said...

adoi...terliur aku beb....tu le, bosan2 mkn nasi...leh mkn bubur kan....kelas laki kooo 2 mangkuk tu....same laa mcm laki aku gamaknye...sure 2 mangkuk gak baru cukup....

Rose Emely said...

apesal air tu kecik jek?
nape tak order yg gelas besar giler tuh?

...sWeeT uMi... said...

murah nye yati...tambah lagi sedap ek...terbaik lah...

WuMing said...

Lauk nampak banyak pilihan... Harga pun berpatutan... Patut laa ramai pengunjung.

| SUE | said...

salam ramadhan

eh kat nilai tu tang mana?..tak jauh dari rumah, leh la try

yatt said...

lieya : sedap weii kalau ko memang suka makan nasi bubur.. ni memang sedappp

lisa : kang asyik nak terkencing je tu sbb aku order yg kecik huahuahua..

yatt said...

kak ima : murah kan kak.. ni kalau kat jalani tak dapat ni heehe

Wuming : haa betul.. mungkin sbb kedai ni murah n harga pun berpatutan kot ramai org.. tp memang sedappp tau wuming

sue : kedai ni dekat2 dengan KFC, Pizza n Secret Recipe nilai

~izan~ said...

nampak gayannya pun dah sedap tu...kenyang pun kenyang kan..murah plak tu.tp jauhnya la yatt if izan nak cuba hehe

yatt said...

izan : mana la tau kot2 datang nilai ke.. nanti contact saya tau :)

WuMing said...

WuMing memang suka kedai macam tuu... Tapi kat Penang ni tenggahhari memang banyak...
Malam.. tak ada nasi berlauk macam tuu... Nasi kandar ada laa...
Boring aa nasi kandar..
Kalau kedai melayu.. semuanya nasi ala-ala tomyam atau seafood saja.

mysha said...

aKak, sila kasik locationnyer ok.. sy nk baWAK iA sy terJAh saNa...

yatt said...

wuming : sedap kan mkn bubur nasi sekali sekala :)

sha : sha akak tak reti nak bg tau kedai ni area mana... haha..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...