Followers

Monday, 22 August 2011

.: Bandung Last Chapter :.


mesti korang pun dah tak larat dah nak dengar cerita pasal bandung ni.... so abeskan arini....


 




ni hari ke-3 kitorang repeat pasar baru sebab bnyk ole-ole utk family tak beli lagi, aku tambah lagi beli 4 pasang kain 
hubby plak beli t-shirt2 bandung untuk member-member opis dia semua 17 pasang



 kuar dari pasar baru kitorang ambik taxi ke jalan riau plak...mencari baju-baju anak buah aku.. singgah heritage tak de satu pun berkenan...




 last-last beli baju-baju budak tu kat Oasis kot rasanya kalau tak silap.... pastu sajer-sajer jelajah FO-FO jalan riau tu, termasuk The Secret, Terminal Tas... apa tah lagi..hari ke-3 ni hubby memang dah tak larat dah lepas jalan2 kat sini terus balik hotel sempat la tido before keluar berbuka



nak keluar berbuka tu kitorang sedar dah lambat... kononnya nak pegi kampung daun, tapi tak sempat sbb berbuka kul 5.50 kitorang nak kuar kul 4.30 pastu orang hotel suggest kitorang makan kat The Valley, bukit dago jer...

kitorang pun iyekan jer la sbb kang tak berbuka pulak.....

 

last-last sampai la kitorang kat sini, 10 minit jer dari hotel.... best sebab sejuk giler atas bukit ni rasa mcm dinner kat cameron plak...

 




 kat sini sempat lagi menyopping.... sebab ada 1 FO, Fashion World...

dapat POLO Shirt untuk hubby 1, Jumpsuit untuk aku 1




 
 
















sementara menunggu waktu berbuka... kat sini menu western ada, local food ada, sume ada... harga agak mahal skit dari restoran-restoran lain tp still standard harga kita kat  KL
















 okeh berbuka sudahhhh.....
 
 
 
ni hubby order, nama aku tak ingat harga lebih kurang RM25








yang ni aku order pun tak ingat nama harga lebih kurang RM30










total kitorang makan malam tu RM70 ok lar kan dengan tempat yang ala-ala romantik, kat resort hotel lagi kan... kalau kat sini hotel punya cafe tak dapek la nak rasa RM70... 

makanan dia pun sedap sambil menikmati kesejukkan dan pemandangan seluruh kota bandung...

hari ke-4 nak balik tu dah tak tangkap gambar dah... masing-masing dah malas nak tangkap gambar dah eksited nak balik Malaysia.....

tak sabar nak balik ... hubby cakap rindu masak lomak cili padi...haha

 Bandung memang besttttt... ada masa ada rezeki, dan selagi namaku tak diblacklist oleh PTPTipu insyallah ketemu lagi Kota Bandung..... NgehNgeh


10 comments:

PUANSTOBERI said...

yeps...Bandung mmg bes. soping heaven. oh..bila la nak repeat lagi nih. tgk entry YAtt ni bikin meluap2 saja nak pegi, plak tgk Yatt leh pegi sendiri je takyah supir kan. Napak senang je. Hihi

WuMing said...

Apa pulak boring... Ok pa?... Sekurang-kurangnya dapat tahu.. Ooo begitu rupanya Bandung...

WuMing tak pernah sampaii.. Sekurang-kurangnya dapat tahu...

Best...

WuMing said...

YaTT e-mail kat sini.

Nanti WuMing balas bersama add.

wuming.frvr@gmail.com

ZaNa aDieyZa said...

bestnya dapat shopping kat bandung!! zana x pernah sampai lagi.. huhuhu

yatt said...

puan stoberi : kan... bandung memang tmpt shopping lar... tak tau la bila paling cpt pun thn depan kot, haah senang la total utk transport kitorang hubby ckp dalam RM120 jer

wuming : thanks Wuming sbb sudi singgah dan baca entry saya :) email dah balas k..

zana : insyallah satu hari nanti sampai la zana tu....kita semua mampu pegi.. siap jadi mcm org kaya lagi kat sana hehe

WuMing said...

Mesti laa kena baca... Dah jadi kebiasaan dah..

~izan~ said...

eh dh abis..lama plak tak tgk sini..aduh terlepas plak..jap lg nk baca semua..seronok la yatt..jln2..berpuasa kat tmpt org bagai..kenangan yg sgt menarik =)

yatt said...

izan : tu la merasa gak la suasana berpuasa di tmpt org..

Lady of Leisure said...

huwa.. tak penah smp bandung lagi.. best betul nmpak mkan2 n shopping tu

WuMing said...

SELAMAT HARI RAYA..

Mohon maaf jika pernah terkasar bahasa...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...