Followers

Friday, 19 August 2011

.: Bandung 3rd chapter :.

~Toko tiga & Pasar Baru~


kuar-kuar jer dari trans studio tu kitorang ambik taxi nak pegi pasar baru, agak jauh gak la dari Trans Studio ni nak ke sana sebab keadaan terlalu jam... tambang Rp 50,000 = RM15+- 
(boleh dapat lebih murah kalau naik teksi meter mcm bluebird) kitorang jenis malas nak tunggu so bedal je naik pape pun as long as tak lebih dari Rp50,000

sebelum tu org taxi tu singgah kat toko tiga ni, kebetulan hubby memang nak beli jeans pun...






orang taxi tu siap tunggu lagi... memujuk hubby suruh upah dia utk hari tu, dia mintak Rp400,000 = lebih kurang RM120+- utk separuh hari... mahal gilerrrrr... 

aku terus cakap tak nak better aku naik taxi jer,  lagi jimat...sbb nak balik hotel pun orang hotel ambik for free...







kat sini just rembat levis 501 satu jer untuk hubby Rp329,000 = RM117 +- (hubby kata) 

walaupun aku dah gigih buat Currency converter tp still pening gak.. al maklumla aku ni agak lembapss bab2 matematik ni.... hihi so bab2 kira duit just leave it to my hubby...

aku tak beli pun sbb baru je beli levis kat KL aritu... lagipun dah jarang pakai jeans skrg











lepas ke toko tiga baru pegi pasar baru.... kat sini dah giler dah tengok kain...




tengok semua nak beli... beli cotton banyak-banyak untuk bagi kat family aku borong kain-kain kat kedai Vouge ni kat Lantai 2






penat dah pilih-pilih kain, kita rehat-rehat dulu ye... :)


kat pasar baru ni aku abes dalam 2 juta lebih = RM730+-

aku beli

kain cotton - 5 pasang
kain manik lukis - 3 pasang
kebaya ready made - 1 pasang
kemeja batik utk FIL & abah - 2 pasang
tudung untuk MIL - 2 helai
Jubah utk MIL kakak aku - 1 helai

fuhhh jadi jutawan rupiah la sekejap kan.... :)




dari pasar baru kitorang ke Rumah Mode pulak.... kat sini banyak pilihan skit la dari tempat-tempat lain... quality baju pun lagi baik berbanding FO-FO lain... tp harga pricey skit lar.... tapi bnyk yg kitorang berkenan tak de size la pulak... 

kat sini beli tshirt CK utk hubby -1, 
untuk aku tshirt guess-1 &  juicy couture-1, skirt -1
baju anak buah aku ralph lauren - 1, osh kosh-1..

total Rp670,000 = RM235+-















masa ni memang dah penah giler dah lepak-lepak minum kat cafe ni Belgian Dine & dessert...
dekat ngan Rumah Mode...sementara nak tunggu staff hotel datang pick up kitorang.... balik tu memang flat giler dua-duanya...




sempat lagi tangkap gambar hasil shoppingan di hari ke dua..... total kehangusan untuk hari kedua ialah 4 juta = RM1400+-



dah susun-susun barang dalam beg.... owhhh ada space lagi... so boleh sambung shopping lagi hihihi..... 

dah tak banyak dah benda nak beli, cuma kain-kain pasang mcm tak cukup nak bali family 

so malam tu bincang-bincang ngan hubby nak me 'repeat' ke Pasar Baru lagi sekali before pegi FO-FO area riau untuk cari baju anak-anak buah aku yg lelaki....



21 comments:

Mr. and Mrs. Mizan said...

wah bestnya.. shopping sakan! jadi jutawan lah ko kat sana..

MRS. K said...

yang, convert kan la skali berapa RM. senang nak buat bajet.. hehe

Azueriena Norash said...

wahhhh....shopping jutaan2 tu...bestt2..hehehe

PUANSTOBERI said...

1juta rupiah skang ni bersamaan lebih kurang RM350 kan.

Yer..mmg bes ber soping kat sana. heaven.
Pegi retu tak dpt beli kebaya da siap. Sgt ralat rasanya. Nati pegi lagi, harus itu dulu dibeli. hihi

yatt said...

aja : jutawan la sekejapan... hihi

Mrs. K : dah updated with RM.. hehe

A.Norash : tu la tetiba rasa mcm kaya giler dok kat sana

Puan Stoberi : masa i tukar tu RM356..

zanafahmi/PB said...

kalau begini, kena bw duit ribu riban la ye....
majoriti yg ke Bandong, semuanya wajib shopping, ada kwn kata mahal sgt....

mysha said...

kak, kutip punye kuTIp Smpenuh baG..hekhekhek...

kat cna kak mmG la, duiT mCM aiR huhuhu

Shinnaz Ahmad Rasid said...

beb, kat Toko Tiga tu kan? Tempat jeans kan? ada satu burung yang bising kan? ada lagi tak? ke dah mati? hahahaha..

DaZzlingLilLy said...

sakan shopping..kalo ke sana mmg jadi gila jap..hehe..

yatt said...

zana : pangkal nya pada hati kita.. haha... kalau bawak RM1000 kalau kita boleh tahan nafsu cukup jer :)

sha : tu la pasal sya.. tak sedar je nasib baik tak over dari 30KG

shinnaz : alamak u tak perasan plak burung tu... kitorang pun singgah kejap je.. serius tak perasan plak ada bunyi burung dah mati kot... haha

lily : tu la kan lily... giler dibuatnyer..:)

~izan~ said...

mmg shopping sungguh1 ni..ada tmbh beg lg tak? hehe

Anonymous said...

which hotel did you stay dear?

Anonymous said...

Thanks , I've just been looking for information about this subject for ages and yours is the greatest I have found out till now. But, what in regards to the conclusion? Are you positive in regards to the supply?

My blog post ... virtapay to

Anonymous said...

Every weekend i used to go to see this website, because i want enjoyment, for the
reason that this this website conations truly fastidious funny data too.


Stop by my site Play Online Games for Cash

Anonymous said...

I needed to thank you for this good read!!
I certainly loved every bit of it. I have got you bookmarked
to check out new things you post…

my site - virtapay to lr

Anonymous said...

Thanks in support of sharing such a fastidious thought, paragraph is nice, thats why i have
read it entirely

my page; Lost Password

Anonymous said...

Valuable information. Lucky me I discovered your site unintentionally,
and I am surprised why this coincidence did not came about earlier!
I bookmarked it.

Also visit my page twitter hack

Anonymous said...

Having read this I thought it was rather enlightening.
I appreciate you spending some time and energy to put this
informative article together. I once again find myself spending way too much time both reading and commenting.
But so what, it was still worth it!

my weblog; sexy games

Anonymous said...

I just couldn't go away your web site prior to suggesting that I really enjoyed the usual information a person supply for your guests? Is going to be back incessantly to investigate cross-check new posts

Take a look at my web blog sex games

Anonymous said...

Great weblog right here! Also your web site rather a lot up very fast!
What host are you using? Can I get your associate hyperlink on your host?
I desire my site loaded up as fast as yours lol

My site how to cheat at paid to click sites

Anonymous said...

Howdy, I do think your web site could possibly be having web
browser compatibility issues. Whenever I take a look at your blog
in Safari, it looks fine however when opening in Internet Explorer, it has some overlapping issues.
I simply wanted to give you a quick heads up! Other than that, fantastic website!



my homepage ... castle ville bot

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...