Followers

Monday, 1 August 2011

.: Jjcm ~Nasi Arab Marhaban Bikum, Nilai :.

happy monday n happy fasting everbody... 

aku ni asalnya nak cerita pasal memonteng keje jumaat lepas semata-mata sebab member ajak pegi Sogo Member's Sale... tapi gambar nyer kat dia... dia tak email lagi.. 

so kita citer pasal makan-makan dulu yerk....

terukkan?? hari first puasa dah citer ngan letak gambar makan-makan... hihi
 itu la dugaan buat korang namanya... kikiki

haaaa kat nilai pun dah ada nasi arab tauu... jangan main-main..aku ingat kat KL ngan putrajaya jer bersepah kedai nasi arab, hehe

dah lama nak ajak hubby try mkn kat sini tp asyik tertangguh je, aritu ajak MIL pegi sekali











aku ngan hubby order lamb mak order chicken.....
sedappp tapi cuma dia tak banyak menu la mcm kat tempat-tempat lain yang aku pernah makan... kat sini just ada nasi arab tu samada ko nak pilih chicken, lamb or chicken + lamb... tu jer...  ok lar dari tak de kan... :-)

location dia betul-betul kat dataran nilai agak-agak korang tersesat kat Nilai 3 tu leh la try makan kat sini.... 

owhh ada lagi satu tempat makan best kat nilai yang jadi faveret kitorang skrg ni...

nanti aku update tau :-)

12 comments:

NM02 said...

saya tak reti la nak makan nasi ni..tapi mcm nak cuba...





nnt di pk kan.. ^_^

yatt said...

NM02 : kena try... memang setengah org tak suka sbb dia mcm kering skit kan... hubby saya pun cm tak berapa suka sgt..hihi

Mrs Nazar said...

ini la org ramai sibuk panggil nasi arab aka "nasi mandi" tu kut yer yati..

ada akak mek arab kat ofis aku ni... kata memang nasi dia kering.. ada dua rasa kan ayam n kambing...

aku tgk gambar yati...adeyyy..sedapnyer..nasiii nyerrr panjaanggggg

Fyda Rahim said...

yatt sal nasi ko nampak cam lain.. lama x gi mkn nasi arab wey.. huhuhu

WuMing said...

WuMing pernah try makan makanan Arab kat Sunway Pyramid(betul tak spelling)... Masakan kita lagi sedap...He..he..he..
Bersempena dgn Bulan posa ni.. Yatt buat laa liputan tentang Bazar Ramadhan...

pnsusu said...

Terjah ke nilai time2 ni mesti ramai orang kan

yatt said...

ezan : haa btul la tu.. sedappp hihi

fydd : haah lain skit dari yg kita biasa makan tp rasa dia sedap gak..

Wuming : saya tak menjelalah bazar ramadhan la Wuming.. sorry saya de MIL yg masak kat rumah :)

Pn su : nak dekat2 raya mebi ramai la kot.. tak nak ramai org pegi weekdays hehe

surirumah said...

kat senawang pun ada..rasanya yg sama kot..tp namanya nasi arab damsyik...

Anonymous said...

Berapa harga sepinggan...restoran tepi dataran tu kan..

yatt said...

anonymous : yes.. tepi dataran, tak mahal sangat rasanya dlm RM11.90 utk lamb RM8.90 kot utk chicken

yatt said...

surirumah : tu la skrg dah bnyk gak kan nasi arab ni... cuma sedap ngan tak je la.. :)

fatimatuzzahra said...

hi sy br br je follow blog ni..tgh sevey2 pasal marhaban bikum ni..sedap x lamb khabsah dia..penah x mkn kat saba' cyberjaya..ade sedap camtu tak..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...