Followers

Tuesday, 19 April 2011

.: anniversary gift ideas mengikut tahun:.

 tak lama lagi anniversary aku....sob sob!!! walaupun happy tapi cam sedih jer.. hehe

 

macam biasa la nak anniversary je sibuk la search hadiah pe nak bagi..  google punya google jumpa la benda alah ni..... 

 

bukan la kata nak pecaya benda-benda mcm ni.... but atleast, give us some ideas apa nak bagi kat pasangan kita mengikut tahun..... 

mcm menarik gak, tak de perah-perah otak sangat nak mencari hadiah tapi kalau tak nak ikut pun ok je... tak nak bagi hadiah pun ok jer hihi... janji bahagia kan?? hadiah tak penting yang penting kebahagiaan sebuah rumahtangga tu kan?? hadiah ni sajer je suka-suka nak bagi rasa happy hehe.....

 

 

Anniversary Gifts by Year

Although it is purely optional, here are the traditional materials matching each wedding anniversary year. This is a great way to start your brainstorming for anniversary gift giving even if you end up choosing a material that is different from your current anniversary year. On the individual pages linked below, we include a wide range of specific anniversary ideas for presents. Whether you choose a romantic, fun, sentimental, or practical gift, using a traditional material adds creativity, meaning, and forethought to your choice!

Note: The blanks below indicate that only official modern materials exist for that year.





Year
Traditional
Modern
Alternate
Flowers
Alternate Stones
1
Paper
Plastic
Clocks
Pansy
Gold Jewelry
Alt: Peridot
2
Cotton
Cotton and Calico
China
Cosmos
Garnet
3
Leather
Leather
Crystal and Glass
Fuchsia
Pearls
Alt: Jade
4
Fruit and Flowers
Linen, Silk, Nylon
Appliances
Geranium
Blue Topaz
Alt: Blue Zircon
5
Wood
Wood
Silverware
Daisy
Sapphire
Alt: Pink Tourmaline
6
Candy
Iron
Wood
Calla Lily
Amethyst
Alt: Turquoise
7
Copper and Wool
Brass
Desk Sets
Jack-in-the-Pulpit
Onyx
Alt: Yellow Sapphire
8
Bronze
Pottery
Linen
Clematis
Tourmaline
Alt: Tanzanite
9
Pottery
Willow
Leather
Poppy
Lapis Lazuli
Alt: Amethyst
10
Tin
Aluminum
Diamond
Daffodil
Diamond
Alt: Blue Sapphire
11
Steel
Steel
Jewelry
Morning Glory
Turquoise
Alt: Citrine
12
Silk
Linen
Pearl
Peony
Jade
Alt: Opal
13
Lace
Lace
Textiles, Faux Fur
Hollyhock
Citrine
Alt: Moonstone, Hawk's Eye
14
Ivory
Ivory
Gold
Dahlia
Opal
Alt: Agate, Bloodstone
15
Crystal
Glass
Watches
Rose
Ruby
Alt: Alexandrite, Rhodolite Garnet
16

Silver Holloware
Peridot
Alt: Red Spinel
17
Furniture
Watch
Alt: Carnelian
18

Porcelain
Cat's Eye or Chrysoberyl
19
Bronze
Aquamarine
Alt: Almandine Garnet
20
China
China
Platinum
Day Lily
Emerald
Alt: Yellow or Golden Diamond
21
Brass and Nickel
Iolite
22
Copper
Spinel
23
Silver Plate
Imperial Topaz
24
Musical Instrument
Tanzanite
25
Silver
Silver
Silver
Iris
Silver Jubilee
26
Pictures
27
Sculpture
28
Orchids
Orchid
29
Furniture
30
Pearl
Pearl
Pearl
Sweet Pea
Pearl Jubilee
31
Timepieces
32
Transportation
33
Amethyst
Amethyst
34
Opal
Opal 
35
Coral
Coral and Jade
Jade
Emerald
36
Bone China
37

Alabaster
38
Beryl
Tourmaline
Beryl
Alt: Tourmaline
39
Lace
40
Ruby
Garnet
Ruby
Nasturtium
Ruby
41
Land
42
Real Estate
43
Travel
44
Gourmet
45
Sapphire
Sapphire
Sapphire
Cat's Eye
46
Poetry
47
Books
48
Optical
49
luxury goods
50
Gold
Gold
Gold
Violet
Golden Jubilee
Alt: Imperial or Golden Topaz
55
Emerald
Turquoise
Emerald
Alexandrite
60
Diamond
Gold
Diamond
Diamond Jubilee
Alt: Star Ruby
65
Diamond
Gold
Diamond
Blue Spinel
70
Diamond
Gold
Diamond
Sapphire Jubilee
Alt: Smoky Quartz
75
Diamond
Gold
Diamond
Diamond Jubilee
80
Diamond
Ruby Jubilee




6 comments:

mysha said...

kAK biLE timE nak caRik aDIah nih, kTe pompuAN paling PEning naK carI utK dioRG..ssH kan.. kLO kte daPAt cOklAt pun da ok...

ErM sha pun ada baCA pasal nih kak.. ;)sELamat menCAri adiah ek..

PuaN su SU said...

selamat mencari adiah................

yatt said...

sha : tu la pasal diorang bukan kesah pun pasal hadiah2 ni hehe

puan su : tengs

Miecyber said...

Oohh...itu maciam ka....

China miliki 960,000 jutawan

~izan~ said...

seronoknya nak celeb anniveersary...

diriku ini celeb sorang2 je la nampaknya hujung bulan ni..sobs.

moga jumpa hadiah sesuai k =D

yatt said...

izan : ala cian tak pe la nak buat mcm mana nanti husb izan balik leh la celebrate grand2.. :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...